2011. május 12., csütörtök

a nagy hazatérés

Az uralkodói párt rendkívüli öröm töltötte el, mikor ismét szárazföldet ért a lábuk Varmacska Karmának kikötőjében. Tom Focus mindemellett olyan lelkes volt, hogy azonnal postagalambot küldött Elizishez, amiben vázlatosan leírta a tapasztalataikat, és hogy már a szárazföldön járnak, úton hazafelé. A fekete mágus olyan boldogan fogadta az üzenetet, hogy azonnal felkereste Roccót, megosztva vele a részleteket. A két birodalom ezzel őrült szervezésbe is kezdett...

Mikor a királyi pár és két vendégük végre újabb pár nap után végre hazaérkezett, hatalmas üdvrivalgás fogadta őket. Elizis és Rocco alaposan felkészültek a fogadásukra: konfettik hulltak alá az égből, tűzijátékokat lőttek, különböző utcai táncosok és mutatványosok kísérték útjukat. Shayla teljesen elámult, majd a királyra nézett:
-Ezt te intézted el? Focus ártatlanul nézett rá, széttárva karjait:
-Dehogy! Esküszöm, nekem fogalmam sem volt az egészről... Spike és Blando pedig csak némán ámult a zsibongó tömeg látták. Micsoda élet! Micsoda barátságos légkör! Magukban el is könyvelték, hogy jó helyük lesz itt...

A határon egy színpad állt, teljes hangtechnikával, a mikrofonnál DJ-jel. Amint meglátta a párt, elvigyorodott, és már mondta is:
-És itt vannak! A szeretett uralkodóink, akiket már régóta várunk haza!- kissé behajolt, a páros felé nézve- Meséljetek, milyen volt az út? Addig nem szabadultok! A nép feltessékelte őket a színpadra, ahol már Ghí elhelyezkedett, Dorina pedig átadta nekik a helyet. Kicsit meg voltak szeppenve, abszolút nem számítottak ilyen volumenű fogadtatásra. Pedig ahogy a tömeg felé fordultak, láthatták, hogy azok csüngenek minden szavukon.... alig várták, hogy hallhassák a kalandjaikat.

Miután a kezdeti sokkból kicsit magukhoz tértek, Shayla kezdett bele- igencsak félszegen:
-Hát... az az igazság... hogy nem egészen úgy sikerült ez az út, ahogy terveztük. Azt reméltük, hogy hatalmas népeket tudunk majd szövetségeseinkül, de ehelyett három csatlóst hoztunk magunkkal. Itt rájuk mutatott, és folytatta:
-Ghí Sanbosco szigetéről, aki félig tündér, félig angyal... valamint Blando Vada és Spike Dekai zoolook-ok. Erre valahonnan a távolból Casey ordítása törte meg a csendet:
-Hello kuzin! Blando kínos vigyorral visszaintett. Ezután pedig Tom Focus vette át a szót:
-Valamit Shaiola szigetének őreivel kötöttünk szövetséget. Ők a sziget egyedüli lakói- ezután kicsit komorabban hozzátette- amint arról már a legendákból értesültünk, a tengerkék ég alatti vizeken van egy bizonyos határ, amit a leghírhedtebb kalózok sem mernek átlépni. Mi elkövettük ezt a hibát... És habár élve tértünk vissza, meg tudjuk erősíteni, hogy amit ott tapasztaltunk, az borzalmas. Ezért erről első kézből szeretnénk titeket tájékoztatni, hogy erősen nem ajánlott azokra a vizekre evezni.

Ekkor Soot ordítása hallatszott a tömegből:
-És történt még valami? Shayla elmosolyodott, majd a királyra nézett:
-Hát... talán csak annyi, hogy még jobban összekovácsolódtunk. Focus visszamosolygott rá, és megfogta a kezét... összefonva ujjaikat. Soot viszont folytatta:
-Az jó! Mert itt időközben felépültek az iskolák, és a könyvtár! Erre a páros nyomban felkapta a fejét:
-Hogy?
-Úgy ám!- ordította, ezúttal Nadir- minden áll a helyén, mint a parancsolat! Már csak rátok vártunk, hogy hivatalosan is megnyissátok őket, és elkezdődjön a tanírás. A királyi pár örömtelien egymásra mosolygott, majd a kék macska felemelte a kezét:
-Hát akkor... ezennel a Deghyomi Harcos Akadémiát, a Nixai Mágusképzőt, és a Varázslókönyvtárat hivatalosan megnyitjuk!

A tömeg ujjongott, ugrándozott. Az örömteli ordítás megrázta a levegőt, a falakat... Nadir, Jena, Zsazsa bűvész, Yorrick és Spot mutatványoztak a bejelentés örömére... Shayla és Focus pedig megcsókolták egymást....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése