a három kapu

Az ősidők óta tartó háborúskodás ellenére Nixa városfala és három kapuja igencsak fiatal: ezeket mind a Shayla előtti uralkodó állíttatta első intézkedéseként. Ő nem bízott a mágia hatalmában, inkább az anyagéban... ezért készíttetett kifinomult fegyvereket, páncélokat, előnyben részesítette a különböző harcművészeket és katonákat, valamint igen tömör és masszív anyagból húzatott falakat a város köré. És mindezt tovább fokozva azzal sem érte be, hogy csak a három falnál álló három kapun lehet bejutni, hanem igen kemény őröket is kívánt oda állítani.

Meg is hirdette a lehetőséget Nixa legegzotikusabb bestiái között. Tömeges jelentkezés vette kezdetét a megtisztelő állásra, és mind tisztában voltak vele, hogy mit is vállalnak. Minden szörnyeteg a birodalom minden sarkából összegyűl, és megmutatta, mi mindenre is képes.

Ahogy szűkült a kör a király az első kapu őrének a határsivatag egyik remete lakóját, Snakyát, az álarcos kígyót jelölte ki. Az nyűgözte le benne, hogy Snakya rendelkezett hőlátással, valamint a karmos mancsban végződő farok egyfajta alattomos, rejtett meglepetésnek bizonyult az ellenséggel szemben.

A második kapura pedig egy működő tűzhányó lakóját, Sekost jelölte ki, több szem többet lát alapon... hisz Sekos három fejjel is büszkélkedhetett. Ő pont emiatt vállalta el halál nyugalommal eme nemes feladatott, ugyanis biztos volt benne, hogy mindig lesz kivel beszélnie ;)

Viszont akárhogy fogytak a jelentkezők, az uralkodó csak nem talált rá a tökéletes harmadik őrre. Egy e világi bestia sem bizonyult megfelelőnek az elvárásaihoz képest. Lady Nightmare, a boszorkánypegazus javasolta neki végül, hogy ez egyszer mégis forduljon mágiához. Az uralkodó sokáig makacskodott, de végül megfogadta Nightmare tanácsát, és összehívott minden mágiával bírót, hogy megalkossák a tökéletes harmadik őrt.

A boszorkányok, mágusok és sámánok nem is vették félvállról a témát: megidézték a tűz szellemét, az ég tengerét, és a Sötétséget, erejüket kérve a bestia összekovácsolásához. A szertartás három napig tartott, ahogy az elemek megfelelően fonódtak össze, mindegyik a legjobb tulajdonságot adva magából.

Így formálták meg Tyxblack Dark alakját, akinek a kezdetektől fogva az volt a rendeltetése, hogy őrt álljon a harmadik kapuban... szemben az első két szomszédjával, akik szabad akaratukból tették ezt. De Tyxblack nem gondolt bele ebbe a ténybe, ő az első pillanattól végezte a feladatát, mint a tűz, a víz és a sötétség katonája.

Azóta áll a három kapu, melyekben a három szörnyeteg áll.