kimaradt tehetség?

A földszellem egy nap megajándékozott egy kis családot a levitációval, valamint olyan erővel, mellyel tömör falakat üthetnek át, és elképesztő tömegeket emelhetnek magasba, ráadásként, ezek a képességek a vérvonalon öröklődtek is tovább. Ám a földszellemnek volt humorérzéke: nem embereket áldott meg ezekkel az adományokkal, nem is Nixa uralkodóit, egyéb vezéreket vagy egzotikus bestiákat... hanem mókusokat. Amire az átlag végképp nem számítana! 

Azóta a család, ami mindig igen szerény létszámmal rendelkezett, igyekezett megfelelően használni a képességeit, szolgálva Nixa mindenkori uralkodóját. Mint a birodalom lakói, annak értékrendének megfelelően bántak az isteni ajándékkal. 

Napjainkban viszont egy ponton megszakadt a tehetség örökítése. A családból egy testvérpár maradt, Quer, a fivér, és Barbara a húga. Utóbbi- a gének szeszélye miatt- nem részesülhetett ebből az ajándékból, és ugyanennek köszönhetően 140 centinél megállt a növésben. És míg Quer szabadon használta a természetfeletti erőt és levitációt, segédkezve, ahol csak lehet, Barbara nem tehetett semmit. Csak irigyelni tudta bátyját, amiért élvezhette a földszellem áldását, ő pedig az árnyékában élt. Mindennek ellenére egész jó volt köztük a kapcsolat, és Quer minden nap buzdította őt, hogy keressen valamit, amiben igazán az elemében lehet. 

Akkor Barbara egy étteremben dolgozott. Szerette a különböző fűszereket, az ízek és illatok kellemes kavalkádját. Kellemesen érezte magát ebben a környezetben, és igyekezett minél több trükköt ellesni a szakácstól. Valóságos gyönyörrel töltötte el a lelkesedés, amellyel a szakács alkotott... és egy idő után ez úgy rabul ejtette, hogy a földszellem ajándékának hiánya lassan lassan kezdett elhalványulni mellette.

Az igazi fordulópontot végül az hozta meg életében, mikor a világok közti vándorok áthaladtak Nixán is. Akkor mesélt az egyik vándor a kávéról, amivel még az emberek világában találkozott. Töviről hegyire elmondott a lánynak mindent, amit az élénkítő, aromás csodaszerről tudott, és megajándékozta néhány kávészemmel is. Ezzel Barbara szárnyakra kapott: a földszellemtől most a kávé termesztésére kért áldást.

Következő lépésként fejest ugrott a mélyvízbe, mikor is megnyitotta a saját kávézóját, felhasználva a vándortól kapott információt és saját fantáziáját kínálta a különféle változatait az italnak. A helyiek fel is kapták a fejüket az egzotikumra, így Barbara megcsinálta a maga sikerét... még ha a földszellemnek nem is eredeti, hanem egy másik ajándéka segítette hozzá.