2011. január 29., szombat

ahol talajt vert a Sötétség

Nixa nemcsak más bolygókon büszkélkedhet csatlósokkal, hanem mint különböző helyekről származó lények befogadója, úgy más világokkal is. Az egyik ilyen a Vad világ- ez a nevet maguk a nixaiak adták a helynek, mivel az ottani lények igencsak szélsőséges személyiségek, és ha harcról van szó, nem válogatnak az eszközökben...

A létezés hajnalán, a minden világot átfogó Sötétség ezt a helyet találta megfelelőnek, ahová egy ideglenesen is telepedett. Az ottani első halandóval került frigyre, így elindítva a saját vérvonalát, a Sera klánt. A Sera klán tagjai azóta is uralkodói a Vad világnak, az elsőszülötteké az abszolut hatalom, a többiek egy-egy régiót oszthatnak fel. Az első pármillió évben nem volt túl fényes hírneve a helynek, elsősorban azért, mert más világok nem nézték túl jó szemmel, hogy a Sötétség leszármazottjai uralkodnak, másodszor pedig, ezek az uralkodók valóban nagyon vérengző és kegyetlen fenevadaknak bizonyultak: a sötétség vére és sárkány mivoltuk egy őrült, fékezhetetlen kombinációt eredményezett.

Az első uralkodó, aki végre ráncba szedte a népet, és sokkal humánusabb eszközökkel is vezetett, az Shingo Sera. A korok során ahogy hígult, és részben csillapodott a klán vérvonala, Shingo bizonyult az elsőnek, akin határozottan szelíd és gyengéd vonások mutatkoztak. Ezáltal a vezetést is teljesen más nézőpontból közelítette meg, a kemény szigor és fenyegetések helyébe figyelmesség, bátorítás, és a szép szó lépett. A Vad világi bestiák hamar meg is szerették őt, és odaadó szolgálattal adóztak neki.

Ez a szelídség azonban nemcsak rájuk tett mély benyomást, hanem szellemekre, istenségekre is. A tűzisten  megáldotta a vezért, Echo istennő pedig egyenesen beleszeretett. Az érzés kölcsönösnek bizonyult Shingo részéről is... és frigyük nemcsak legendává vált, de sok haragost is vonzott maga után: a földszellem lidércek egész seregét toborozta ellenük. Ellenezte, hogy a Sötétség egy leszármazottja nőül vegyen egy olyan gyönyörű és tiszta istennőt, mint Echo. A többi istenség beavatkozása, és Shingo védelme alatt azonban a földszellem terve meghiúsult: nem tudta őket szétválasztani.

Fiúk, Shakara Sera követte aztán apját a trónon. Minden jól megörökölt a szüleitől, amit lehetett: apja szelídségét, a Sötétség hatalmát, anyja hangmágiáját, az áldást, amit apja még a tűzistentől kapott- ezáltal képes volt használni a tűz- és villámmágiát is. Emellett a páratlan zöld szemeket anyjának köszönheti- Echo úgy tartott a lidércek támadásától hogy fia testébe egy különleges smaragdszilánkot helyezett, ami számára védelmet biztosított. A trón átvételével, ezen képességek birtokában, Shakara volt az első a Vad világból, aki kapcsolatot létesített más világokkal- többek közt Nixával is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése