2011. január 24., hétfő

RTG

A Lumanix szomszédságában, ameddig a fény háromórás utat tesz meg, áll Nixa másik szövetségese, a két holddal rendelkező RTG bolygó. Eredetileg három hold keletkezett körülötte: Rynn, T'het, és Garutea, maga a bolygó hármójukról kapta a nevét, hisz az első lakók a három holdról migráltak át a nyersanyagok és a termőterületek drasztikus csökkenése következtében. A későbbiekben, még az első, különálló telepek ideje alatt pedig egyik holdja, a T'het felrobbant. A maradványaiból a bolygó körül egy vékony gyűrű keletkezett.

Mivel RTG lakosai három különböző helyről származtak, és a letelpülésük óta (3-4000 év) elég alaposan keveredtek egymással, különleges képességek egész tárházára sikerült szert tenni, valamint tovább fejleszteni. Ide tartozik egy bizonyos szintig korlátolt alakváltás, amely emberi és egy sárkányemberi alakig terjed ki, tiszta energia materializálására- itt szokták kijátszani az alakváltozás korlátait, vagy pedig különböző fegyvereket materializálnak ki, és mivel rengeteget utaztak az őseik egymáshoz a holdakra, valamint le a bolygóra, így kifejlett a teleportációs képességük is.

Ezek a népek már azóta jó viszonyt ápoltak Lumanix kis királyságával, mikor még csak a holdakat lakták. Velük ellentétben viszont a döntően sötétség-hívők voltak. Nixán úgy is emlegették a két bolygót, mint a sötétség és fény testvérek. Ennek az eszmének az az alapja, hogy mint ahogy a sötétségből keletkezett minden, úgy a sötétség a teremtő.

A szövetségük a kék fővárossal ugyanúgy a járványos háború kapcsán alakult ki. RTG seregének három ifjú tehetsége, Randy, Titan, és Gita göngyölítették fel a betegség mögötti rejtélyt, a nixai Jena segítségvel. Randy és Titan, a két srác valóban a nyers erőre, és az elementál támadásokra támaszkodott,valamint arra a kettős támadásra, amit maguk dolgoztak ki (volt idejük rá, ha már együtt nőttek fel). Gitának viszont a materializáló mágiára specializálódott.... annyira sikerült kifinomítania, hogy alakváltással kombinálta, és így méterekkel tudta növelni magasságát. Deghyom számára ő volt a fehérhajú óriás. Amint sikerült hazavágni ismét az ellenséges csapatokat, Randy Jenával maradt, a szövetség az RTG bolygóval pedig mind a mai napig él.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése