2011. január 16., vasárnap

luce che si riproduce - az újjászülető fény

Még egy kis királyság kapcsolódik Nixa birodalmához, fenn a fagyos északon, a hó, a fagy és a jeges tenger ölelésében. Ebből a végtelen fehérségből tűnik ki a kristálypalota négy hegyes tornyával. A körülötte lévő iglukba vagy kisebb kunyhókba élnek a sötétkék, fehér sörényű, jeges pillantású hóoroszlánok, és az alacsony, igen játékos kedvű, jégkentaurok (melyek ógörög elődjeiktől eltérően csak két lábbal rendelkeznek). Ami pedig a kristálypalotát illeti, az a fény-, hó- és sárkányistennőnek, Semifarnak az otthona.


Eredeti alakjában Semifar egy kecses, jégkék szemű fehér sárkány, hasán és szárnyai lila foltokkal, emberi alakjában pedig egy lila ruhás, hosszú, fehér hajú nő, mindkét formájában tiszteletet parancsoló, elbűvölő jelenség. Alattvalóival szemben kifejezetten anyás típus, de ha veszélyeztetve érzi őket, akkor határozottan és erőteljesen lép fel a támadókkal szemben. LadyDá annak idején nála is tanult, ahogy folyamatosan járta meg a gyógyítás mesterévé fejlődés útját, miután az istennő a gyógyításnak is kiváló ismerője volt. 

Ő maga van olyan idős, mint  az egész Nixa birodalom... meg is tapasztalt sok háborút, sok változást. Többek közt magát a fényáldozatot is, melybe belehalt. Maga a másik világból származó Sötétség támasztotta fel utána, ahogy azt a későbbi fényáldozatok során újra és újra megtette. Így Semifar lénye is időről időre megújult, újjászületett, és ezzel az újult erővel folytathatta a kormányzást vagy éppen a harcot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése