2012. április 2., hétfő

levél Shaioláról

Vagy fél év telt el, mióta a szultán visszaengedte Charminát az újjáéledő szigetre. Hiányolta ugyan a társaságát, de az idióta unokaöccse nagyon elültette a bogarat a fülébe, miszerint más kultúrából származik, és nem kéne ekkora korkülönbséggel belekényszeríteni egy házasságba. A másik pedig, hogy tényleg, kivette a lány szavaiból és a hozzáállásából, hogy igenis fontos neki, hogy ismét életet leheljen Shaiola szigetébe. Tiszteletre méltó, hogy valaki ilyen fiatalon felelősségteljes, mint egy felnőtt. Nem is csoda, hogy az élő fegyverek elfogadták őt vezetőnek.

Ekkor megjelent az udvari futár, alázatosan meghajolt, és átnyújtott egy vastag pergament tekercset. Shah meglepődve lépett le hozzá:
-Honnan jött? A futár alázatosan válaszolt:
-A tenger felől, felség. A szultán átvette a levelet, majd útjára engedte a futárt. Ismét leült a trónra, és kinyitotta a pergament. Szép, részletes levél volt ez... nem is mástól, mint Charmina Morgantól. Remek tervek voltak benne, ötletek, kilátások. Shah érezte is, hogy a szája fokozatosan felfelé görbül. De ami végképp bearanyozta a pillanatot, az a zárósor: "A mihamarabbi viszont látásra".

Ezek szerint valamilyen értelemben a lány is hiányolja őt... Mily csodás szavak! De most nem szabad a rózsaszín köd illúziójának engedni. A gyakorlati, tárgyilagos részére kell koncentrálni a levélnek. Azonnal össze is hívott néhány tanácsadót, hogy megbeszéljék a részleteket.

A levél és a tanácskozás eredményeképp a következő napra negyedszerte virítottak a falakon, a bazárban, a karavánindulóknál a felhívások: "Félhold gyermekei! Az újonnan életre kelő Shaiolával felvéve a kapcsolatot, a következő lehetőségekre hívjuk fel a figyelmet egy közös, gyümölcsöző kereskedelmi kapcsolat kiépítésére:
-ingyen ház Cor Shaiolán vagy Shaiola egyik tengerpartján
-a házhoz ingyen telek is jár, ez meghatározó, hogy az egykori fővárosban kér-e valaki házat vagy a tengerparton
-a telkek kizárólag  termelési céllal vehetők igénybe; a termények mind Shaiolán, mint az arab negyedben értékesíthetők. Cserébe 10 évig nincs uralkodói beszolgáltatás.
-A tengerparti házhoz, telekhez, egy hajó is jár. Hajóst egyelőre nem áll módunkban biztosítani.
A felsoroltak fényében mindenki döntsön saját kényelme és belátása szerint. A hold és a nap kísérjen utatokon!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése