2012. április 7., szombat

the new Spot

Amint a sérülések biztosan beforrtak Spot nekilátott tesztelni a medikus cirkóniától kapott kötéseket. Nem tette ki magát ugyan a legextrémebb mozdulatoknak, de a mászástól kezdve a távolugráson, szaltótól, pusztakezes harcon át a középtávú futásig mindent kipróbált egy héten belül.

Minden remekül működött, ennek ellenére Yorrick mégis aggódott érte.
-Nem kéne túlterhelned magad... A nyúl visszanézett rá:
-Nincs ebben semmi gáz. Különben is, tudnom kell a határaimat. Hála Hare Tzeg malőrjének, most már azokkal is rendelkezem. E szavakat követően felugrott, elkapva egy ágat, és felhúzásokat kezdett el csinálni.
-Akkor miért nem hagytad őt a csudába?- kérdezett vissza a sárkány- miért kellett minden áron kiállnod ellene? Spot a gyakorlat közben válaszolt:
-Mert nálunk nem illő elutasítani egy kihívást. Erre a bolond kifakadt:
-Az a beképzelt alak már száműzött téged a saját országodból! Ilyenkor már nem teljesen mindegy, hogy a hazád szabályaid szerint élsz-e vagy nem?

Erre az artista elengedte az ágat, és lehuppant Yorrick-kal szemben.
-Már említettem, hogy mi régi riválisok vagyunk. Csak nem hagyok ki egyetlen lehetőséget sem, hogy az orra alá dörgöljek... A bolond halkan mordult:
-Ehhez képest te vagy az, aki mindennek megittad a levét. Spot komoran sóhajtott:
-Ne csináld már... A sárkány azonban folytatta:
-Ígérd meg, hogy soha többé nem állsz ki ellene! A nyúl szemei elkerekedtek:
-Na de mégis mit gondolsz?- fakadt ki.
-Ígérd meg!- morrantott rá Yorrick.

Az artista itt már látta, hogy a bolondból nemcsak a féltés, de a határozottság és az ész érvek is jól beszélnek. Amit ő csinált, az valóban esztelenség. A keletiek jól mondták annak idején, hogy a női fejben csak józan ész van, hisz Yorrick tényleg remekül rávilágított a lényegre. Hogy is tudna ilyen jó érveket letagadni? Sóhajtott:
-Rendben... többé nem fogok. Válaszul a sárkány a nyakába ugrott, ő pedig viszonozta a gesztust...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése