2012. szeptember 7., péntek

Baimák tanácskozása

Megbeszélés a Baima unokatesóknál, ebéd keretében. Hana volt abban a szerencsés helyzetben, hogy közölje a hírt:
-Annak idején őfelsége meg volt elégedve a munkánkkal. Ezért arra kér minket hogy menjünk vissza tanítani Phernai herceget, ezúttal véglegesen. Shiroi zöld szemei lelkesen felcsillantak:
-Ó, csodás! Ismét királyi körülmények közt lakunk. Shayla halkan nevetett:
-Kíváncsi vagyok, azóta mennyit fejlődött a herceg. Egész biztos, hogy nem az elejétől kell kezdenünk az edzést. Tornado közömbösen belekortyolt a teájába:
-Ajánlom is neki, hogy mutasson valami fejlődést. Tőlem ugyan nem fog megkülönböztetésben részesülni.

Murasaki rosszalló pillantást vetett rá:
-Már megint kezded, te zsémbes? Lehetnél egy kicsit simulékonyabb is. A fekete ló letette a csészét, és visszanézett unokatestvérére:
-A finomkodás a pólyásoknak való. Márpedig ha ez a kölyök a kettős birodalmat akarja irányítani, akkor jobb, ha alaposan felkészül. Annak idején ti is láthattátok a hercegnőnket, hogy mennyire állnia kellett a sarat...

Hana bólintott:
-Ez valóban igaz, Tornado. De arról sem szabad megfeledkezned, hogy még mindig tanul. Emellett azt, hogy a te durva hozzáállásod hosszútávon nem vezet jóra. Tornado azonban folytatta:
-A herceg 14 éves. Az ő korában az anyja már a trónon volt, és Mao Zhu már kiképezte. Jobb, ha mérlegelsz, Hana... A csapat egyetlen férfitagja hozzátette:
-Mérlegelek is. És meg kell mondjam, annak idején a hercegnőt az állandó háború állapot helyezte ilyen kényszerhelyzetbe. Valóban ideje korán megtanult mindent, ami a vezetéshez kellett. Viszont most nem fenyeget semmi, a két birodalom már olyan régóta él békében, hogy lassan már azt is elfelejtjük, hogy valaha ezek érákon keresztül háborúztak. Így megengedhetjük magunkkal és Phernaijal szemben is, hogy lazábbra vesszük a tanítást.

A fekete ló sóhajtott:
-Tőlem- majd felállt az asztaltól, és elindult kifelé- De én ragaszkodok a saját módszeremhez. Ha ez nem tetszik, tegyetek ellene. Ahogy bezárul mögötte az ajtó, Shiroi halkan morgott:
-Csökönyös, mint a szamár... Shayla legyintett:
-Hagyd... Biztos vagyok benne, hogy Phernai ez alkalommal meg fog birkózni az elvárásaival

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése