2013. augusztus 8., csütörtök

new place for Usur

Az isteni sík egy rejtélyes, és elzárt világ. Igen nehéz oda eljutni, és ha halandónak sikerül is, különös kiváltsággal vagy keggyel kell rendelkeznie. Eleinte Shingo Sera is nehezen barátkozott meg a gondolattal, hogy ő már ennek a világnak a lakója - mint a holdpatrónus, Echo nagykövete. Épp egy tündér járult elé könyörgésével. Azonban ő hozta magával a halandó életéből származó uralkodói vonásokat: betartotta a szabályokat, nem személyeskedett, igyekezett igazságos lenni.
-Értsd meg, kérlek, hogy amíg a feltételek nem teljesültek, addig Echo nem részesíti kegyben az otthonotokat- magyarázta kimérten- Az istenek nem szórják csak úgy az áldásukat bárkire. A halandó oldalról is meg kell lennie bizonyos kritériumoknak. Lejegyzetelt valamit egy pergamenre, hatalmas arany toll pennával, közben hozzátette:
-Törődni és törődve lenni, ez az istenek igéje- visszapillantott a tündérre- Lehet bármekkora egy szentély, ha nem szívből adják. A lényeg, hogy ti is akarjátok, és őszintén adjátok. Sikerült megértenünk egymást? A tündér szégyellősen bólintott:
-I...Igen... A holdkövet bólintott:
-Rendben. Akkor, ha nincs több kérdésed, végeztünk mára. A tündér ismét bólintott, majd tovalibbent.

Shingo felállt az asztaltól, és a sörényébe túrt. Elfordult, kissé eltávolodva a sok kramanctól. Mikor leemelte mancsát a kezéről, szeretett felesége állt vele szembe. A látvány üdítően hatott rá, azonnal elmosolyodott, és csókkal üdvözölte őt:
-Szia, édesem...- szelíden rámosolygott- merre jártál? Echo vállat vont:
-A szokásos... tudod, hogy megy ez... valahol teliholdat ünnepelnek, máshol zene van... a Holdpapnők a fogyó hold rituáléját mutatták be... Férje sóhajtott, ahogy végigfésülte ujjaival az istennő haját:
-Naiv halandó fejemmel mindig azt hittem, hogy az istenek dolga könnyű... Bocsáss meg a könnyelmű előítéletemért. Felesége azonban tovább mosolygott és vállat vont:
-Törődni és törődve lenni, tudod. Felelősek vagyunk irántuk. Ezután hozzábújt urához, fejét kissé a vállához dörgölve. Shingo szorosan a karjaiba zárta:
-Te pedig azt a sok időt mind rám szántad... Echo halkan nevetett, majd felnézett rá, és megsimogatta az arcát:
-Bolond... -beletúrt a sörényébe is- hisz szeretlek. Olyasmit adtál nekem, amire egy halandó sem volt képes. Sőt... talán többet is, hisz azzal, hogy Lilithként elfogadtál, a többi halandó is elfogadott lassan. Shingo szívből jövően mosolygott vissza rá, majd megfogta a kis kezét, és a tenyerébe csókolt:
-Hogy tagadhatnék meg tőled bármit is. Láthatod... még a halálom után is a tiéd vagyok. Az istennő megcsókolta őt, majd lassan kilibbent a karjai közül:
-Lenne egy vendéged... személyesen kéne vele foglalkoznod. Férje értetlenül nézett rá:
-Valóban? Mégis ki lenne az?

Alig csúszott ki a kérdés a száját, Echo már el is tűnt. Helyében egy ismerős sárkányember alakja tűnt fel. Shingo még a vörös árnyalataiban tetszelgő álarc mögött is felismerte őt. A felismerétől örömében felkiáltott:
-Usur! A másik Sera bátortalanul mérte őt végig:
-Shingo? Te vagy az, kisöcsém? Válasz helyett azon kapta magát, hogy testvére a nyakába ugrik, és erősen szorítja őt magához. Szemeiből patakzottak az örömkönnyek:
-Drága Usur...- hangja elcsuklott- annyira hiányoztál, szeretett nővérem! Testvére hozzábújt, és ahogy a hátát simogatta, egyben valahogy nyugtatni is próbálta. Régi, beidegződött mozdulat volt ez, még Shingo kiskorából, amikor még ő is élt:
-Kistesóm...- majd halkan nevetett- már nem is vagy annyira kistesó... Ránézett, megtörölte az arcát, és szeretetteljesen rámosolygott:
-Láttam minden mozdulatod. Olyan uralkodóvá váltál, amilyet a Vad világ még csak nem is álmodott. Végigmérte őt:
-És most nézzenek oda... A feleséged, Echónak vagy a nagykövete? Már-már olyan vagy, mint egy isten... Shingo egy pillanatra a szája elé emelte a kezét, mintha csak letörölt volna valamit:
-Ne hozz zavarba, kérlek...

Jobban végigmérte őt. Tényleg, ugyanúgy nézett ki, ahogy emlékezett rá. Mégis a viselkedése...
-Sokkal önfeledtebb vagy, nővérem. Pedig annak idején merev voltál, szigorú... nem tűrtél ellentmondást. Usur mosolya lassan leolvadt... majd sóhajtott:
-Én voltam az esélyes a trónra... az utód, akit apánk méltónak látott. Be akartam neki bizonyítani, hogy ez így is marad, és nem fog bennem csalódni. De... Elharapta a végét. Mindketten tudták, miként folytatódott ez a történet. Shingo odalépett, és homlokon csókolta testvérét, vállaira téve két kezét:
-Már semmi gond...- egész közel hajolt az arcához- Echo azért küldött hozzám, hogy keressek számodra egy jobb helyet, igaz? Usur felpillantott, bólintott... majd némi hezitálás után hozzátette:
-Olyan helyre akarok kerülni, ahol nem kell senkinek megfelelnem... és azért szeretnek, aki vagyok.

Shingo elmosolyodott, majd megfogta a kezét, és arrébb vezette. Másik kezét az ég felé emelte. A sötét kékség kavargott, majd megnyílt előttük egy fényes világ képe, mintha egy üveggömbből nézték volna. A holdkövet kissé felnagyította a képet, beljebb ment, pontosan ráközelítettek az egyik párra. Usur ismét elbizonytalandott:
-Egy újabb uralkodói család?- öccsére nézett- biztos, hogy jó ötlet ez? Shingo nyugodt hangon válaszolt:
-Meglesz mindened, amire szükséged lenne... Nővére ismét a képre nézett, jobban fürkészve az alakokat, a tájat...
-Ezek fénnyel dolgoznak. Mit fognak szólni, ha meglátják, hogy hű maradok az Ősatyánkhoz? Testvére megfogta a kezét:
-Ezeknek a népeknek vannak rokonaik egy olyan helyen, ahol Sötétség kultusz van. Úgy hívják őket, hogy a sötét testvéreik - ismét a képre mutatott- nem fognak elítélni, bár kicsit különc leszel. Itt azért fognak szeretni, aki vagy. Csak merj nyitni feléjük, és bízz bennük... főleg az új anyádban. Elhallgatott, és ismét Usur felé fordult:
-Ő fog a legjobban szeretni. Úgy fog bánni veled, mint egy kinccsel, hisz csak te leszel neki. Nővére megborzongott mélyen belül:
-Nem lesz apám? Visszanézett a párra. Szinte már sajnálta a férfialakot. Úgy tekintett rá, hogy az ő napjai már meg vannak számlálva. Shingo szomorúan sóhajtott:
-Sajnos nem. Még megéli a születésed, de nem sokkal utána... Testvére határozottan szusszantott egyet:
-Talán nem is gond. Annak idején anyám nem volt...- visszanézett öccsére- különben is, bízom benned, hogy jó helyre teszel. Shingo visszamosolygott rá:
-Akkor már csak egy kérdésem maradt: szeretnéd a régi neved? Usur bólintott:
-Igen, szeretném. Súgd meg kérlek az új anyámnak. A holdkövet bólintott. Azonban mielőtt útjára bocsátotta volna testvérét, amaz megragadta a csuklóját:
-Azért néha meglátogatsz, ugye? Láttam, hogy sok hold van ott... Shingo szelíden visszamosolygott, majd ismét homlokon csókolta őt:
-Persze, hogy meglátogatlak. Figyelni foglak, ahogy te figyeltél rám...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése