2013. október 23., szerda

Zodiákus

Miután a Vér-tó indiánjai nem igen érintkeztek másokkal San Djan nem sokat tudott más népek szokásairól... más világokéról pedig végképp nem. Starghost eddigi elbeszéléseiből csak sejteni vélte, hogy a Zodiákus lakói mifélék is lehetnek.

Sekostól kapott némi segítséget, aki egy RTG-ről származó pártfogóval hozta össze. Ő elvitte magával a saját bolygójára, és alaposan felkészítette, hogy mivel is szembesül. Yulaa deira Findo'or T'het harmadszintű pártfogó épp csak elkezdte hazájában a politikai életet, de ahol úgy érezte, hogy elkel a segítsége, azonnal ugrott. Ez a helyzet is ilyen volt. Az indián sötétkék szatén ruhát kapott, bár a hajába pár tollat, és nyakláncát megtarthatta. Yulaa megigazította rajta a ruhát:
-Zodiákus lakói abszolút precizitást követelnek meg- magyarázta- Általában minden vendégük első körben a tanács elé kerül. Tisztelettel szólj hozzájuk, és a tanács három tagja előtt egyenként hajolj meg. Most hárman vannak, ugyanis három vezető csillagkép uralkodik... mind egy-egy csillagképet képviselnek a saját vezető csoportjaik közül. Ők fognak a csillagaidból olvasni. San Djan vendéglátójára pillantott:
-Anja mintha említett volna valamit arról, hogy náluk milyen fontosak a horoszkópok. A pártfogó bólintott:
-Pontosan- hátrébb lépett- a jelenlegi vezetők is azért vannak hatalmon, mert a csillagjegyük olyan pozícióban áll. Futólag végigmérte vendégét:
-A ruhával meg is volnánk. San Djan visszafogott mosollyal nyugtázta:
-Köszönöm.

Yulaa kérdően ránézett:
-És... mégis mi dolgod velük? Mit akarsz azon a babonás bolygón?
-Bizonyítani- válaszolt határozottan a törzsfőnök- megmutatni, hogy rátermett vagyok, akár egy közéjük való. A RTG-i lakos felvonta egyik szemöldökét:
-Igazán érdekes elképzelés. Ezután a vállára tette kezét:
-Viszont akármi is történjék, Starghost nevét ne említsd nekik. Ha megtudják, hogy veled van, akár a fejedet is vehetik. San Djan a homlokát ráncolta. Anja említette, hogy gyűlölik őt a hazájában... na de ennyire? Yulaa intett:
-Gyere- megindultak az űrsikló felé- ne vesztegessük az időt. Amondó vagyok, hogy minél hamarabb letudod ezt a látogatást, annál jobb. Az indián követte őt. Valóban idegenkedett már most ettől az egésztől, pedig még oda sem értek. Talán maga RTG is furcsa volt számára, ahol a lakók sűrűn váltogatták alakjaikat, és a semmiből teremtettek tárgyakat. És még megpróbálták neki megmagyarázni, hogy ők nem istenek? Ezt nem képes ésszel betudni...

Akárcsak magát az utat, ami őrületesen hosszúra ígérkezett. Érkezéskor sok időt azzal töltött, hogy a jármű körül járt, és próbálta kitisztítani a fejét. teljesen betompultak az érzékei. Ő nem ehhez szokott... ő odahaza nap, mint nap úton volt valamerre. Yulaa már komoly aggodalommal nézett rá, ahogy a fejét szorongatta:
-Mondd csak, minden rendben? Kissé bizonytalannak tűnsz. San Djan végighúzta ujjait hosszú hajában, majd körbenézett. Az ég nem volt teljesen sötét, de eléggé ahhoz, hogy a csillagok látszódjanak. Viszont emellett akadt elég fény a növényi élet számára. Micsoda elvadult világ... és még az illatok is olyan mások. Sosem érzett még hasonlót. Maga se tudta eldönteni, hogy kellemes-e vagy szúrós. Mint valami mély, kusza álom. Sóhajtott:
-Azt hiszem, igen. A pártfogó odalépett hozzá:
-Bekísérlek a tanácshoz, ha gondolod- mutatott előre- látod? Itt van máris a központi városuk. Az a koronaszerű palota a tanácsház. Azonban San Djan udvariasan felemelte a tenyerét maga elé:
-Erre igazán semmi szükség- megejtett egy bizalmas mosolyt- Ezt magam akarom elintézni. Yulaa viszozta a mosolyt, és bólintott:
-Ez esetben, sok sikert barátom.

Az indián pedig összeszedte magát, és elindult, be a zodiákusiak központi városába...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése