2011. szeptember 12., hétfő

una luz nueva

Snark már évek óta a Holdudvar templomszolgája volt. Az akkori döntését, hogy marad, azóta se bánta meg. Épp az esti ceremóniához készítette elő a főoltárt, kihelyezve a virágokat, gyertyákat, füstölőket... mikor is megszólalt kívülről egy hang:
-Hello, ne haragudj... a főpapnő itt van? A lila gyík megfordult, és a kissé megszeppent Yuzzal találta magát szemben.
-Sajnos az esti szertartás előtt ma nem igen lehet vele találkozni- válaszolt- éppen telihold van. Végigmérte a vendéget, majd rákérdezett:
-Nagyon fontos lenne? A srác zavartan elvigyorodott, majd válaszolt:
-Hát... anyám egykor holdpapnő volt. Ő mondta, hogy nyugodtan jöjjek ide, ha bármi kérdésem van.

Snark hellyel kínálta. Yuz elfogadta, és leült az egyik párnára, a templomszolga pedig mellé, és így folytatta:
-Meséltek nekem egy különleges holdpapnőről, miután idekerültem. De most te mesélj, milyen kérdésed van?  Yuz összeszedte gondolatait, és folytatta:
-Szóval... van egy lány, akit szeretek. De lehet, hogy ő nem viszonozza, mert egész eddig úgy viselkedtem, mint egy utolsó tuskó, és eszerint ítél meg. Persze, szeretném bizonyítani neki, hogy már nem vagyok egy 14 éves hülyegyerek, hanem komoly felnőtt, de kikényszeríteni sem akarom belőle, hogy viszont szeressen.

A hüllő elgondolkozott, mind a négy csuklójával tartva állát, majd hozzá tette:
-Tiszteled a szabad akarat törvényét. Ez jó. Mindazonáltal, ha bár azt mondják, hogy ha szeretsz valakit, akkor elengeded, én mégis azt vallom, hogy amíg a józan ész határain belül mozogsz, harcolj érte. Nem szükségszerű az első vereségnél feladni. Valószínűleg neki is át kell gondolnia, hogy hányadán is áll a dolog.

Felemelt egy füstölő, és a srácra nézett:
-A holdpapnő, akit említettél... ő Elisir Chiari, ugyebár? Yuz egy pillanatra megejtett egy félmosolyt, majd bólogatott:
-Igen, ő. Snark halkan nevetett:
-A holdistennő annak idején tudta, hogy ebben az életében hova helyezze el, hisz csak így talált volna rá a fia. Yuz felé nyújtotta a füstölőt:
-Tudod, a holdistennőnek van egy másik neve is. Ugye tudod? A srác felpillantott, szemei felcsillantak, és reménytelien elmosolyodott:
-Echo...

Azonnal átvette a templomszolgától a füstölőt, odalépett vele az oltárhoz, és meggyújtotta. Ezután hálásan meghajolt az oltár előtt. Tudta, hogy jobb helyre nem is jöhetett volna, és hogy minden rendben lesz. Ahogy elindult kifelé egyszer köszönettel meghajolt Snark előtt, és csak azután ment végig a folyosón és lépett ki az ajtón.

Viszont amint kiért, azonnal gyökeret is vert a lába. A lemenő nap fényében meglátta a zöld és sárga száriba öltözött Ninát. El is pirult:
-Te itt? Azt hittem, hogy a Napmecsetben maradtál... Azonban a kis bociszemű szöszi nem szólt egy szót se... csak odarohant hozzá és megölelte. Yuz se habozott. Homlokon csókolta Ninát, és örömtelien simogatta a hátát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése