2011. szeptember 30., péntek

compuction comes in nightmare

Lady Nightmare, a sötétkék pegazus évtizedek óta Nixa komolyan elismert boszorkánya volt: gyógyított, varázsolt, de mindezekelőtt, és amiről leginkább ismert volt, az a jóslást. Mindig kitűnő jóslatokkal válaszolt mindazoknak, akik betértek hozzá segítségért.

Viszont pár éve, miután Felix herceg szégyenében elmenekült, és Shayla hercegnő hozzáment Deghyom királyához, nemcsak, hogy komolyan megdőlt a tekintélye, de a helyiek a bizalmat is elvesztették benne. Igaza, ami igaz... megjósolta ugyan, hogy Felix kerül Shayla mellé a trónra, és így is lett. Csakhogy mindenki- beleértve őt is- úgy gondolta, hogy ez aztán így is marad az idők végezetéig.

Azóta nemhogy egyre kevesebben fordulnak hozzá, de egyre jobban érezte a bizalmatlanságot is, és nem egyszer kapott kellemetlen megjegyzéseket. Mindezzel fokozatosan nőtt a lelkiismeret-furdalása, hisz úgy érezte, hogy rengeteg embert vert át. Ez odáig mélyült, hogy lassan két éve egész egyszerűen álomba sírta magát. Még Hollót sem akarta látni, pedig a felderítő mindig mellette volt, jóban-rosszban.

Így teltek ezek az éjszakák és a nappalok, egyre elhatalmasodó bűntudattal... és rémálmokkal. És mint ilyen negatív erők forrása, valaki tökéletesen szimatot fogott, és rátalált. A Nekromágus volt az... a szarvaskoponya-sisakos, szakadt kék ruhás deghyomi varázsló, aki annak idején megtámadta Shakarát, hogy megszerezze hatalmát. Most az épp lázálmos Lady Nightmare felé hajolt, mohó tekintettel végigmérve őt, csontos ujjaival végigsimítva haját:
-Ó, édesem- suttogta, ahogy szép lassan a hatalmába kerítette- csak úgy árad belőled az édes bűntudat. Olyan szépen hagytad magadon elhatalmasodni, hogy innentől gyerekjáték lesz téged irányítanom. E szavakkal a boszorkány homlokára tette a kezét... mire az felé fordította a fejét. Amint felnyitotta szemeit, tekintete teljesen üveges volt. A Nekromágus teljesen a hatalmába kerítette.

Nightmare lassan felkászálódott az ágyról, és a varázsló felé nézett. Amaz pedig elégedetten halkan kuncogott:
-Mostantól én irányítalak, édesem. És te, szépséges Lady Nightmare... teljesíted minden parancsomat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése