2012. február 15., szerda

az új kaaelidaschiak látogatása

A távolság miatt hetekbe telt megbeszélni egy találkozót a holdfénytolvajok uralkodója és a rájakirály közt, de nagy nehezen elérkezett a nagy nap. A holdfénytolvajok ugyanúgy kivonultak, hogy fogadják őket, mint mikor évszázados csend után megérkezett az első hajó Kaaelidaschról. Most viszont nem robotokkal, hanem egy kisebb delegációval érkezett: Rejazz, oldalán Aahs-szal, mögöttük M1-UT3 és K4-P0N, mint a mechák vezérei, végül a két oroszlán és testhezálló egyenruhában C4, mint testőrök.

Aluh Manac örömmel fogadta őket. Meg se várta, míg beérnek a tárgyalóterembe, máris kérdésekkel bombázta a rájakirályt:
-Hogy utazott? Milyen Kaaelidaschon most az élet? Mire számíthatunk a tárgyaláson? Rejazz elmosolyodott, és készségesen válaszolt:
-Köszönjük, minden rendben. A növények rendszerint teremnek, és az évszakok is rendszerint váltakoznak. A mechák pedig annyit meséltek a gazdáikról, és aztán rólatok, hogy egyelőre csak szeretnénk jobban megismerni titeket. Aztán eldöntjük, hogy talán a jövőben a kapcsolatunkat miként tudjuk kamatoztatni.

A hercegnő elmosolyodott, és bólintott:
-Szépnek ígérkezik. Éppen beértek a tárgyalóterembe, amikor rájött, hogy a nagy lelkesedésben elfelejtett bemutatkozni. Fejet hajtott:
-Aluh Manac, Lumanix 46. dinasztinájának 15. uralkodója. A király kezet csókolt neki:
-Rejazz, a ráják ura- majd sorban bemutatott mindenkit, akikkel a holdfénytolvaj kezet is fogott- ő kedves feleségem, Aahs, a dokumentumaink felügyelője. Mayát és Capót valószínűleg már ismeri, ők a mechák négy vezéreinet tagjai. Végül a testőreim: az unokatesók Jiggin és Ferlex, valamint a mechából lett orga, C4.

Ez utóbbinál Aluh felvonta a szemöldökét, és ha már épp kezet fogott vele, jobban szemügyre is vette a kezét. C4 halkan nevetett, miközben integetett az ujjaival:
-Valóban így van, felség. Annak idején magam is nehezen barátkoztam meg a gondolattal. A holdfénytolvaj ámulva nézte végig, majd rákérdezett:
-Ugye nem bánod, ha az orvosom elrabol néhány percre. Silver kissé zavarba jött, majd meghajolt:
-Örömmel állok rendelkezésére. Rejazz azonban hozzátette:
-De ha felséged nem bánja, akkor Ferlexet is vele küldöm. De ne aggódjon, nem bizalmatlanságból, csak Ferlex nagyon a szívén viseli C4 sorsát. A hercegnő elmosolyodott, és bólintott:
-Tessék csak...

Majd elfordult, és intett az orvosnak. Az öreg, de annál fürgébb holdfénytolvaj megfogta Silver kezét:
-Erre tessék, kisasszony- majd vezette őt, és a mögöttük baktató zöld oroszlánt. Aluh Manac és vendégei pedig helyet foglaltak, és nekikeztek a tárgyalásnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése