2012. február 9., csütörtök

üzenet Kaaelidasch-ról

Évek teltek el, mióta a mechák a Lumanixon jártak, és a küldöttség a misszió sikeres teljesítésének hírével jött vissza. Azóta Aluh Manac nem sok jelentős eseményt tapasztalt... talán csak az volt említésre méltó, amikor sötét testvéreik bolygóján tanúja lehetett Anja Starghost tárgyalásának és Deghyom területére való száműzetésének. Éppen ezért felvillanyozónak hatott a hír, mikor az egyik hírnök izgatottan kereste fel, azzal a hírrel, hogy ismét üzenet érkezett Kaaelidasch-ról.

Azonnal ment vele a kommunikációs központba. Az ottani vezető szintén lelkesen fogadta:
-Csakhogy itt van, felség!- majd a monitor felé fordult és egy távkapcsolóval elindította- kaptunk egy videó üzenetet. Ahogy elindította, a hercegnő figyelemmel nézte a felvételt. Az elején a számára már ismert M1-UT3 arc nélküli profilja nézett vissza:
-Tiszelt holdfénytolvajok!- mondta a megszokott, alázatos hangján- tisztában vagyunk, hogy a távolság miatt napokat késik ez a felvétel, de ez az információ fontos lehet számotokra is. Kérlek titeket, hallgassátok meg Kaaelidasch új lakóit.

Ekkor a helyét átvette a rája király és folytatta:
-Lumanix népe!- hangja hivatalos és bizalmas volt- Mi, Mantrum megmaradt népe vagyunk Kaaelidasch új lakói. Nem tagadok, hogy népünk hírhedt a többi világban is, és a kaaelidaschi mechákat is rabszolgának tekintettük a bolygó elfoglalásakor, de azóta a dolgok megváltoztak. Megtanultunk békésen, harmóniában élni velük. Nekik gazdára volt szükségük, nekünk pedig segítségre, és megtanultuk megbecsülni őket. Így mi, az elpusztult Mantrum megmaradt lakói egy kis kolóniában, Ny-Uraniborgban élünk. Az eredeti, régi Uraniborg romjait a mechák kérésére meghagytuk, mivel ragaszkodtak hozzá. Velünk van még két oroszlán, akik testőreim és tanácsadóim egyben. És habár a mechák rengeteget meséltek gazdáik egykori égi testvéreiről, a úgy érzem, hogy a feltételek most értek meg arra, hogy felvegyük veletek a kapcsolatot. Bármilyen visszajelzést szívesen fogadunk.

Ezzel ért véget a felvétel. A tudós kérdően nézett a hercegnőre:
-Nos, felség? Mit gondol? Aluh Manac az állát vakarta, és közben pillogva kommentálta:
-Csak annyit hallottam a rájákról, hogy meglehetősen erőszakosak. Viszont ezen a felvételen ez az uralkodó egész normálisnak tűnt. Különben is... az a kis alázatos mecha nem hiszem, hogy kezeskedett volna mellette, ha rossz lenne. Visszanézett a tudósra:
-Mindenképp küldjünk választ. A tudós megigazította szemüvegét:
-Milyen választ, felség? Aluh elmosolyodott:
-Hogy sfogadjuk őket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése