2012. március 22., csütörtök

The Dark Stuff

Kicsi rengeteget büszkélkedett a lányáról a sötét angyalnak, akinek több ízben is volt alkalma találkozni vele a várostól távol álló villában. Többek közt a nemes nemcsak megemlítette, hogy Jena együttesben játszik, de ragaszkodott is hozzá, hogy Celestinót is elvigye az egyik buliba. Testőre kissé vonakodott ugyan, hisz fejben azon sakkozott, hogy mekkora tömegben kell úrnőjét megvédenie.

Azonban eljött a bűvös nap, amikor belement. Igazából nem készült különlegesen, a szokásos ruhát húzta fel, fegyverét elrejtette... viszont a hölgyre várni kellett. Ezt már megtanulta, hogy úrnőjének a készülődés sokkal több időt vesz igénybe. Ahogy meredt a gondolataiba, Kicsi vidám hangja csendült fel a háta mögül:
-Kész vagyok! Celestino megfordult... majd elképedt:
-Úrnőm... mégis hogy nézel ki?

Döbbenete nem volt alaptalan, hisz Kicsi a bozontos, kiengedett hajával, szakadt nadrággal, és a meglehetősen sokat mutató felsővel úgy nézett ki, mint egy tizenéves kölyök. Elvigyorodott, és testőrébe karolt:
-Jól nézek ki, mi? A Dark Stuff koncertjeire így öltözik a többség. Azonban a sötét angyal csak tovább méregette elkerekedett szemekkel:
-Félelmetes... olyan vagy, mint egy szeleburdi kislány. Kicsi visszavigyorgott rá:
-Ez a legjobb része!- vonszolta lelkesen- elengedhetjük magunkat. Nincs protokoll, nincsenek szabályok, csak buli! Nem kell foglalkozni a formaságokkal sem. Celestino ezt meglehetősen nehezen nyelte le. Ő aztán az alázat és az engedelmesség mintapéldája volt, el se tudta képzelni, hogy milyen egy tömeges züllés.

Beértek a külvárosba, a buli helyszínére. Ahogy attól a sötét angyal tartott, valóban hatalmas tömeg verődött össze. Úgy karolta át úrnője hátát, óvva a többiektől. Kicsi felnézett rá, és megdörzsölte a karját:
-Engedj csak el, úgy nézel ki, mint egy aggódó apa. A testőr visszanézett rá:
-Miután te úgy nézel ki, mint egy kislány, akár joggal feltételezhetnék, hogy a tiéd. Az inkognitós nemes ismét belé karolt:
-Lazíts már, na...- nyaggatta lelkes vigyorral- nem vagy szolgálatban.

Alig, hogy végigmondta, Spite, az énekes fellépett a színpadra, mögötte a többiekkel, majd megragadta mikrofont:
-Na mi van, pofikáim, megvárattunk titeket? A tömeg csak ujjongott, a rockker pedig folytatta:
-Akkor reméljük, megérte, ugyanis ma zúzunk! Randy a doboknál beszámolt, majd elkezdődött a zene. A közönség őrjöngött. Még Kicsi is... csak épp Celestino nem tudott mit kezdeni a helyzettel. Olyan zavarban volt, mint Ádám anyák napján. Állt feszengve a tömegben, alig mozdulva. Úrnője aztán megragadta a kezét, vonta:
-Táncolj már! Lazítsd el magad! A sötét angyal kissé kétségbeesetten nézett vissza rá:
-Nem tudom, hogy kell... Kicsi nevetett:
-Jaj, ne csináld már!- majd felnézett a színpadra.

Jena vissza rá. Elvigyorodott kettejük láttán, majd a szintetizátoron lezongorázott egy vad dallamot. Spite előredobta a haját két ének között, ahogy bűvölte a gitárt, majd a levegőbe rúgott. A közönség ettől csak még inkább felbátorodott. Celestino továbbra is tehetetlen volt a helyzetben, de legalább ugrálni megpróbált. Kicsi pedig megpróbálta kijavítani:
-Ne úgy, mint aki karót nyelt- megfogta a vállait, és megrázta, hogy ellazítsa- engedd már el magad!
-De ezek a vad alakok...- magyarázta a testőr.
-Most mi is olyanok vagyunk, ne foglalkozz velük- legyintett a nő.
-Rád támadhatnak!- fejezte be a sötét angyal egy kifakadással.

Kicsinek itt telt be a pohár:
-Ne rinyálj már annyit!- és talán pont ezért, vagy a dögös rock zene hatására, de megragadta a sötét angyal dzsekijét, egész egyszerűen magához rántva, és megcsókolva. Celestino igencsak meglepődött... Erre a reakcióra számított a legkevésbé, és ezzel egyidejűleg érezte, hogy nemcsak az arcába szökik a vér, hanem az agyát is elbódítja valami. Lassan le is hunyta a szemét... és átölelte a bepörgött nemest.

Ez a látvány csak a színpadról volt ennél viccesebb, amikor a vad zenélés közben Jena és vele együtt Yuz is elképedt. Utóbbi oda is szólt húgának:
-Te... jól látom, hogy a muterod és az az izé ott... ott... szóval... izé... A lány pedig durcás képet vágott:
-Muterom alaposan szorulni fog...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése