2012. március 21., szerda

partly fixed

Spot feküdt, üresen merengve a plafonra. Jól tűrte a procedúrát, amíg az egyik cirkónia ellátta a sebek fertőtlenítésétől kezdve az érzéstelenítésen át egészen a bevarrásig. Magánál volt... de szokatlanul komor és csendes. Nandun lakói nem ilyennek ismerték... Yorrick meg aztán pláne nem. Épp mellette volt, végignézve a procedúrát. Megfogta a nyúl szabad kezét is. Spot felpillantott rá, és összefonódtak az ujjaik:
-Hé...- azért társa felé megejtett egy halovány mosolyt- jól vagyok...
-Nem fáj?- kérdezte az udvari bolond aggódva. Az artista enyhén megcsóválta a fejét:
-Nem igazán. Erős érzéstelenítőt használhatnak ezek a népek. Még az összehúzódás is alig észlelhető.
-Ez így van- válaszolt az őt ellátó macska- a természetes idegmérgeket alig finomítjuk, ettől vállnak olyan erős érzéstelenítővé. Viszont a hatása másnapig tart, úgyhogy nem érdemes vele hadonászni.

Spot halkan nevetett:
-Nem hiszem, hogy nagyon fogok- majd ismét elkomorult- a régi riválisom alaposan elintézett. Nem tudom, hogy képes leszek-e még úgy mozogni. Igen fontos pontokat talált el. A cirkónia valami furcsa, masszív textilgyűrűket vett elő, amik alkarpántra hasonlítottak:
-Teljesen én sem hiszem, hogy rendbe tudom hozni, de ezek segíthetnek.

Azzal az egyik pántot felhúzta a sérült csuklóra, a másikat pedig a bokára. Meg is igazította, majd a páciensre mosolygott:
-Nos, milyen érzés? A nyúl igencsak meglepődött. Az érzéstelenítő miatt tompán ugyan, de érezte, hogy ezek a textil pántok stabilan a helyén tartják a sérült ízületeket. Mozgatta is benne egy kicsit a bokáját, a csuklóját... utóbbira rá is meredt. Majd vissza a macskára:
-Nagyon jól tart.

A cirkónia visszamosolygott:
-Az oroszlánok súlyos vadászati sérülések után használták, amikor komolyan eltört a lábuk vagy a karuk. Ők vadász népség mind a mai napig, nem engedhették meg maguknak, hogy túl sokáig kimaradjanak az élelemért folyó harcból. Talán ezekkel ismét tudsz úgy ugrabugrálni, mint előtte. De azért várt meg, mire alaposan beforrnak a sérüléseid, különben annyit ér az egész, mint halottnak a csók. Spot visszamosolygott:
-Kösz... ez rengeteget jelent. Ígérem, doki, hogy betartom az utasításaidat. Yorrick felé fordult:
-Jó látni, hogy kezd visszatérni a jókedved...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése