2012. március 21., szerda

területi igény

Hare Tzeg útja nem a vak világba vezetett, hiába tűnt is úgy, hogy szándékosan keresi fel és leckézteti meg régi riválisát. Ennél sokkal komolyabb terve volt, és egy célirányosabb helyre: a kettős birodalom urainak színe elé. Mint az egyik kis birodalom uralkodóját, a királyi pár azonnal fogadta őt a tárgyaló terembe. A nyúl tiszteletteljesen meghajolt:
-Felséges uram és úrnőm...

Shayla kedvesen elmosolyodott:
-Beszélj, herceg... miben lehetünk a segítségedre? A jövevény tiszteletteljesen folytatta tovább:
-Bár a két nagy birodalom egyesült, a Nixa területén működő kis birodalmakra vonatkozó törvények értelmében területi igényt szeretnék felterjeszteni. Tom Focus már kapta is elő az egyik feltekert pergament, és széltében kiterítette az asztalon. Az egész Föld látszott rajta, minden, ami a tűzvörös és a tengerkék ég alatt elterült.
-Mondjad csak- tette hozzá, majd a hercegre nézett- merre kíván terjeszkedni Usagia kis birodalma?

Hare Tzeg közelebb lépett, jobban szemügyre véve az atlaszt, majd alig némi habozás után válaszolt:
-Ide- mutatott rá a Kelet környéki szárazföldre- és erre a területre bányászati engedélyt is kérünk.
-A területtel kapcsolatban van némi kikötés- vakarta állát Tom Focus- van ott egy elzárt terület. Annak 10 km-es körzetébe nem mehettek. Az ottani népek a külvilágtól elzárva élnek, velünk is csak alig fél éve vették fel a kapcsolatot. Úgyhogy tartsátok tiszteletben a magányukat. A nyúl elmosolyodott, majd bólintott:
-Ahogy kívánják.

Ezután ismét visszameredt a térképre:
-És milyen költségvonzata van őfelségetek eme nagylelkűségének? Shayla már mondta volna, de a király felemelte mancsát, ezzel elhallgattatva, majd válaszolt helyette:
-Miért kértek a területre bányászati engedélyt? Hare Tzeg ugyanabban a hangnemben folytatta tovább:
-Néhány alattvalóm jáde lelőhelyről számolt be a környéken. Tom Focus bólintott:
-Vagy úgy- majd ismét felpillantott a hercegre- ez esetben évente 10 kilo jáde illeti az elzárt közösségben élő harcosokat. Elvégre, meg kell alapozni a jó szomszédságot, még ha az diszkrét távolságban is van. A nyúl bólintott:
-Jól mondod, felség.

-Továbbá- folytatta a király- évente újabb 10 kilo jáde jár a kettős birodalom udvarának. Remélem, ez az ár kielégítő. Tzeg elmosolyodott, és ismét bólintott:
-Tökéletesen, felség. Shayla viszont már hozzászólt:
-És ha bármi említésre méltót tapasztaltok a bányászat során vagy a környéken, arról mihamarabbi jelentést kérünk. Itt a nyúl már csak hálája jeléül egész egyszerűen meghajolt.

Tom Focus megírta a szerződést, másolt hozzá egy kivonatot a térképből, majd a két példányt mindhárman hitelesítették aláírásukkal. Hare Tzeg átvette saját példányát, és tiszteletteljesen meghajolt:
-Köszönöm a nagylelkűségeteket! Tartom magam hercegi szavamhoz, és a szerződésben foglaltakhoz. A király bólintott:
-Akkor barátom... jószerencsét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése