2012. december 20., csütörtök

Memories from the human world-Alba 1

Mintha úgy riadt volna egy lidérces álomból, úgy nyitotta fel a szemét. De álmodott bármit is egyáltalán? Nem emlékszik semmire. Fektében körbenézett...

Sima mennyezet felette, jobbra zárt ajtó, szembe egy kis konyha, ajtónyílással, balra egy ablak... ő maga pedig az ágyon. Az ablakból kilátni... magas házakra. Valószínűleg ő maga is egy ilyen ház valamelyik emeletén lehet, a kis területből ítélve. 

Felült. Csak egy farmergatya volt rajta. A lábai előtt pedig egy kb. fél méter magas lény: feje széles volt, mint a cápáké, még uszonya is volt.... de gyík farka, és négy lába. Emellett teljesen fekete, kivéve az uszonyán és a pofáján lévő sárga V jelet. A lény nyüszített, és érdeklődve nézett rá. Talán ismeri is őt. Megvakarta a fejét:
-Helló... hogy kerültünk ide? A háziállat csak oldalra döntötte a fejét. Látszólag megértette, amit gazdája mond, de képtelen volt az emberi beszédre. A tag pedig felállt, és a tükör elé lépett.

Leltár: félhosszú, enyhén hullámos fekete haj, sötét szemek, nyegle, tinédzser kinézet, begombold farmer gatya, zokni sehol.... és most forduljon meg. A hátát is szemrevételezte... és döbbenten látta a láng alakú sebhelyet, melyben egy vízcsepp alakú hegy is volt. Kitapogatta. Nem volt friss, de amikor szerezte, nagyon mély lehetett, mert az ottani részen puhább volt a bőr.
-Ez meg mégis mi a retkes? Aztán a házi szörnyére nézett:
-Te csináltad? A dög megcsóválta a fejét. A suhanc pedig sóhajtott:
-Nah, végre egy olyan választ tudsz adni, amit én is megértek.

Körbenézett a lakásba. A fürdő ajtaja félig nyitva állt. Pont rálátott a zuhanykabinra. Elmosolyodott:
-Azt hiszem a víz tényleg jól esne. Megindult a fürdőbe, majd a fekete lényre nézett:
-Jössz te is? A dögicsek lelkesen követte. 

Megszabadult attól a kevés ruhától is, ami eddig rajta volt, beállt a zuhany alá, és megengedte a csapot. Jó hideg víz... és élvezte, ahogy átjárja. Kellemesen beleborzongott, alá tartva fejét, hogy bőven átáztassa. A háziállat nagyjából tíz percig bírta, majd kimászott, magára rántva egy törülközőt. Gazdája értetlenül nézett rá:
-Mi a bajod? Túl hideg? A szörny bólintott, a srác pedig kinevette:
-Szerintem meg pont jó. E szavakkal még jobban megengedte a vizet, és hosszabb időre alá tartotta a fejét is. Lehunyta szemeit.... majd jó erős fáziskéséssel kapta fel a fejét, a fekete lény felé fordulva:
-A nevem Alba... eszembe jutott.... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése