2011. augusztus 7., vasárnap

alle tombe

Mao Zhu a Háromtornyú Vár kertjében cirkált, mikor meglátta öccsét az egyik fa alatt. A jelenségre felkapta a fejét, és lassan elindult felé. Ahogy közeledett, látta, hogy Tom Focus egész pontosan két emléktáblával szemben térdel. A lapok fehér márványból készültek, tökéleresen simára csiszolva, mindkettőbe, a nemesi család jele mellett ősi deghyomi írással egy-egy név volt finoman belefaragva: Shamu Focus és Fazu Aylan.

A herceg letérdelt testvére mellé, majd végigmérte a síremléket:
-Nagyon szép lett- visszanézett öccsére- ez méltó emlék lesz számukra. Focus bólintott:
-Igen, én is úgy vélem... Szerettem volna valami különlegeset adni, amivel meghálálhatom, amit tettek. Mao Zhu átkarolta a hátát:
-Minden rendben? A király bólogatott:
-Persze, persze...- majd kissé elmélyedten folytatta- csak jól esett, hogy megjelentek álmomban. A lidércnyomás végén tökéletesebb megerősítést nem is kaphattam volna.

A herceg ránézett:
-Szóval igaz? A lelkiismeret-furdalásod csapdájába estél? Testvére bólogatott:
-Igen- majd ránézett- de te is emlékszel, mi történt aznap, ugye? Mao Zhu bólintott:
-Tisztán. Nem nézték jó szemmel, amit tettél, és tapintható volt a feszültség a levegőben. Mindketten éreztük, de mivel voltál értük a felelős, így téged mindez sokkal erősebben ért. Nem is okollak azért, amiket akkor mondtál... Ezután elmosolyodott, és biztatóan megpaskolta a hátát:
-De akkor a békekötés a legjobb dolog volt, amit tehettél. Nemcsak Nixa érdekében, hanem Deghyoméban is. Eddig az állandó háború minden fejlődés elől elvitte a pénzt, mind a fegyverkezésbe, a katonaságba... és nemhogy fejlődni nem lehetett így se gazdaságilag, se kulturálisan, de minden harc rengeteg életet követelt... Tom Focus bólintott:
-Igen, utólag beláttam, hogy jól döntöttem... is ki is használtam a fejlődések adta lehetőségeket.

Mao Zhu elengedte őt:
-Akkor nincs mi miatt szégyenkezned. A néped jól él, és boldog- majd a síremlékre nézett- a szüleink büszkék lennének rád. Öccse visszanézett rá:
-Rád is. Ha nem talállak meg akkor, és állítalak a helyemre, akkor az elfuserált tervemből nem lesz békekötés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése