2011. augusztus 1., hétfő

finalmente, ci sei

Jena Sera egyedül kelt. Általában ez volt a megszokott, tudta, hogy Randy később érkezik. Viszont amitől más volt ez a reggel, az a friss sütemény és tea illata, amely felkúszott hozzá az emeletre. Kissé meg is lepődött. Barátja megérkezett volna már? Ki is kászálódott az ágyból, hogy megnézze, mi folyik odalenn.

Egy tálca sütemény és a tea már ott volt az asztalon... az egyik széken pedig egy régi, de ismerős alak: egy fiatal, barna hajú, nemes ruhás nő. Jena szemei elkerekedtek. Rosszul lát vagy még mindig álmodik? Kissé elbizonytalanodott, hogy érzékei becsapják... végül rákérdezett:
-Anya? Kicsi elmosolyodott, majd felállt:
-Szia...

Jenának ennyi elég is volt. Azonnal a nyakába ugrott, és bújt hozzá:
-Hol voltál ennyi ideig?- fakadt ki, ahogy ölelte. Kicsin úrrá lett a szégyen. Ahogy végigsimította gyermeke haját, úgy kereste a keserű szavakat, hogy elmondhassa, hogy mindent elrontott. De amikor szóra nyitotta a száját, Jena folytatta:
-Tudod mit? Nem is fontos- majd örömteli tekintettel nézett fel rá- az a fő, hogy te itt vagy. És tudtam, hogy vissza fogsz jönni... mindig tudtam. A gyermeki ártatlanság és megbocsátás... micsoda kincs. És habár Kicsinek nem kellett magyarázkodnia, így is érezte, hogy mennyivel kevesebb, mint lánya. Megsimogatta Jena fejét:
-Hogy vagy? Rég láttalak.

Lánya megragadta a kezét, és azonnal belekezdett a lelkes mesélésbe:
-Jaj, képzeld... volt egy alabástrom lámpás, amit elvittem az arab negyedbe. Aztán van az a srác az RTG-ről, aki itt maradt a járvány után. Emlékszel rá? Azóta együtt vagyunk! Aztán Shayla hercegnő és Tom Focus összekötötték a birodalmat, és eltűnt a határsivatag. A három kapu is üresen áll...  Kicsi viszont elmosolyodott:
-Örülök, hogy jól vagy- és homlokon csókolta a gyermeket- mi viszont tanulni fogunk egy kicsit. Jobban meg kell ismerned az erőd. Jena elvigyorodott:
-De hát ismerem az erőm. Az enyém a hang, a tűz, a villám, és a sötétség. Kicsi sejtelmesen elmosolyodott:
-Ez még csak a jéghegy csúcsa...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése