2011. augusztus 11., csütörtök

Bászt gyermekei: a tűz és a víz kegyeltjei

Még a világ hajnala volt. Az istenek épphogy megtalálták a helyüket az épphogy kiforrt égen és földön. Az anyagi élet istenei között Bászt volt az első, a macskaistennő, így elsőként gyermekeit, a macskákat hagyta a földön. A tűzisten és vízistennő már akkor felosztották maguk közt a föld egét... így Bászt rájuk bízta gyermekeik nevelését.

Így lett a tengerkék víz alatti első macskák a Contrast klán: fehér alapon fekete csíkosak, mivel a vízistennő mindenhol az ellentétet látta: a fény-sötétségben, a hideg-melegben, magában és a tűzben... sőt, még önmagának is ellent mondott azzal hogy egyszerre volt gőz, víz, és jég. A lángvörös ég alattiakból viszont a Chomuu klán lett: szürkék voltak, mint a hamu, beleolvadva a földbe, a vízbe, a levegőbe, elvegyülve más közt, mint a tűz, amely annak idején kereste a helyét az elemek közt, végül helyet találva az élet tüzeként.

Az ellentét viszont igen korán kiéleződött, főleg a vízistennek köszönhetően. Azonnal nemesi rangot adott a Contrast klánnak, és fontos ügyekkel bízta meg őket. És habár nem is mindig, de gyakran került Contrast a trónra, miután Nixa fővárosa is felépült. Ezek a macskák nemcsak egyszerű kegyeltjei, hanem odaadó szolgái is voltak az istenségnek. Gyakran keveredtek a jégoroszlánokkal is, hogy bebiztosítsák erejüket, erősítsék vérvonalukat. Ezzel szemben a Chomuu klán elszórva volt, minden rétegben, minden osztályban. Békésen és csendben tevékenykedtek, a tűz tanítása szerint ott segítve, ahol lehetett, legyen az kicsi, vagy nagy. De egy Chomuu leszármazott se tudott trónra kerülni.

Az idők folyamán aztán nemcsak a szokások, a lakosok, de a nevek is változtak: az évezredek során a vértiszta Contrast klán neve először, Conductóra, végül Constructorra változott, mint vezető és építő. Olyannyira megőrizték az ősi vér nemességét és tisztaságát, hogy a fehér alapon fekete csíkok tökéletesen megmaradtak. Ezzel szemben a Chomuu klán, akik annyiféle kaszttal keveredtek, ahogy minden társadalmi rétegben jelen voltak, a nevük nemcsak Haira, Hire, majd aztán Focusra változott, de szürkéből egészen kékre váltott a színük is: hamuból tűzzé váltak, így aztán ösztönösen elindultak felfelé a ranglétrán is, a tűz szenvedélyétől megindítva.

Végül ketten maradtak mindkét oldalon: a Contrast klán utolsó tagja, Shayla Constructor, mely nemesi származásánál fogva érdemelte ki Nixa trónját, és a Chomuu klán utolsó tagja, Tom Focus, klánjából a legelső, aki eljutott a trónig...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése