2012. október 8., hétfő

... de teret enged a tisztító fénynek

Semifar szokásos látogatása. Kifejezetten borzongott ilyenkor, amikor erre került a sor...
Hiába csinált ezt az idők kezdete óta, nem bírt hozzászokni mindahhoz, amit ilyenkor kell látnia...

Pedig Sötétségnek ilyenkor volt rá a legnagyobb szüksége...

Ugyanis az istenség, miután mindennek teret enged, úgy minden rossznak is, úgy egy idő után ez az összes szenny eluralkodik rajta, és vérengző fenevaddá változik Kívülről még sejteni se lehet a feketeség, a vörösen izzó szempár, és a hegyes fogak mögött a megszokottan sejtelmes istenséget.

A fényistennő ismét megborzongott. Tudja, hogy a vérfagyasztó külső alatt Sötétség milyen fájdalmakat él meg. Ezért is kell neki segítenie... újra és újra...

A bestia kiszúrta a hölgyet, majd habzó szájjal megrohamozta. Semifar pedig ismét összeszedte magát, kezei felizzottak, és megragadta a fenevad fejét. Erősen tartotta, nehogy kicsússzon, és megmarja, majd hagyta, hogy tisztító ereje lassan átjárja őt.

Sötétség vörös szemei üresen az ég felé meredtek... majd lassan szemeiből, szájából, és karjából patakzani kezdett a vér - minden rossz, aminek túl sok teret engedett. Ahogy az istennő a fénnyel tisztította őt, és távozott, majd felszívódott a vér, úgy lassan Sötétség is kezdett visszaalakulni régi önmagává: kissé emberivé,   méltóságteljessé, szemei is kitisztultak és sejtelmes zölddé váltak.

Amint a folyamat véget ért, újra a maga ura volt. Visszanézett Semifarra. Az istennő sóhajtott:
-Sosem fogom tudni ezt megszokni. Miért kell teret engednek a rossznak is? A sötét istenség sejtelmesen válaszolt:
-Mint annyiszor mondottam: nincs jó a rossz nélkül. Meg kell tapasztalni a háborút, hogy békében élj, meg kell tapasztalni a fájdalmat, hogy biztonságban élj, és meg kell tapasztalni a kegyetlenséget, hogy a gyengédségre térj. Megfogta a fényistennő kezét, és a tenyerébe csókolt:
-És amíg itt vagy te nekem, addig szükség nincsen. Semifar lassan átölelte a Sötétséget:
-Tudod, hogy itt vagyok melletted. Ahogy te is nekem, mindig... Sötétség homlokon csókolta őt:
-Mindig...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése