2012. október 13., szombat

Sheo és Mora

Zitana boszorkány konyhájában nagy volt a sürgés-forgás. Komoly varázsszer keverésén folyt a mesterkedés... amit ráadásul nem is egyedül csinált. A lépéseket részletesen elmagyarázta és alaposan szemléltette fiatal tanítványának, egy fekete csíkos, szürke szemű, fekete hajú macskának:
-Apád nem volt túlságosan fogékony a varázslatokra- ecsetelte a gyermeknek, miközben átvett tőle egy fiolát- próbáltam finoman rávezetni mindenféle praktikákra, de mindhiába. Jobban szemügyre vette tanítványát:
-De nem mindenki lehet ilyen. Örülök, hogy te mégis mutatsz némi érdeklődést a mesterség iránt. A macska elmosolyodott:
-Eddig is sokat meséltél a különböző kövek és füvek füvek felhasználásáról. Érdekesnek találom, hogy mennyiféleképpen lehet őket kombinálni a gyógyszertől egészen a méregig. Hangja és tekintete alázatos volt, tisztelettudó, mégis kíváncsi. A madárálarcos varázslónő bólintott:
-Jól látod, Mora. Épp ezért bizonyos vagyok benne, hogy kiváló tanítvány leszel- kissé kisandított az ablakon- nem úgy mint a nyughatatlan ikertestvéred. A gyermek legyintett:
-Nem érdekes, Zitana. Elvégre magad mondtad, hogy nem mindenki lehet a mágiára fogékony. A mágus a Morára mutatott:
-Mondom én, okos kislány vagy te. Mint trónörökös, te leszel a birodalom esze- majd nyújtotta a kezét- most pedig vedd le nekem a polcról a szárított kígyónyelvet...

Közben kinn, az erdőben Ghí talpig ezüst páncéljában meditált. Azonban a körülötte sürgő, Morával egyidős macskafiú nem igazán hagyott neki nyugtot, ahogy felmászkált rá, és próbálta elrángatni:
-Te, Ghí, mikor harocunk már? Hallod, Ghí.... Figyelj már, döntsük ki azt a fát? Te... mutass már valami jó ütést vagy rúgást. Figyelj már, Ghí...- itt belecsimpaszkodott a pallosába- suhinthatok vele egyet? Azonban a félvér ekkor megragadta a kölyök csuklóját, és ránézett:
-Most meditálunk, ifjú Sheo- mondta nyugodt hangon- mindennek megvan a maga ideje. Azonban a tanítvány tovább ficánkolt:
-De az olyan unalmas... Mégis mi haszna van? Inkább bunyózzunk, annak több haszna van. A csatatéren is mindenki bunyózik. Azonban a lovag visszapillantott rá, és folytatta:
-A harc semmi nem ér, ha nincs összpontosítás és türelem. Ezekre a szavakra már Sheo figyelmes lett. Ghí megbizonyosodott róla, hogy a trónörökös valóban rá figyel ezúttal, majd folytatta:
-Ha csak törtetve mész előre, akkor az ellenfeled könnyen véget vet neked. De ha koncentrálsz, akkor a megfelelő helyre viheted be a találatot. Ha türelmes is vagy, akkor jó időben is viheted be a jó helyre. A macskára pillantott:
-Érted már? Sheo kicsit megszeppent, végül bólintott:
-Azt hiszem értem- mondta valamivel nyugodtabban. Ezt követően leült Ghí mellé, és már együtt végezték a gyakorlatot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése