2012. október 24., szerda

siblings apart

Kellemes délután a palota kertjében. Phernai együtt játszott a testvéreivel, míg az uralkodó páros a pavilonban hűsölt. Azon napok egyike volt ez, mikor úgy döntöttek, hogy egy időre félreteszik a kötelességeiket, és lazítanak.

A lazítás persze csak addig tartott, míg hirtelen be nem borult az ég, és hatalmas szél nem támadt. Shayla felállt, és kinézett a pavilonból:
-Mi a fene? Egész nap tiszta volt az ég... Tom Focus ki is lépett, és körbenézett:
-Minden előjel nélkül támadt hatalmas szélvihar- a testvérekre nézett, majd intett- gyerekek, befelé! A hármas fogat felkapta a fejét, majd megindultak.

Hirtelen azonban hatalmas széllöket csapott le, sűrű füst kíséretében... és Sheo arra lett figyelmes, hogy csak ő ért oda apjához. Másik két testvére eltűnt.
-Mora! Phernai! A király pedig felüvöltött:
-Hogy merészelted?

A hatalmas szélviharban kirajzolódott a szélisten arca, aki kajánul elvigyorodott:
-Ezzel büntetlek, átkozott deghyomi! Téged azért, mert keresztülhúztad a terveimet, és nem maradtál a helyeden- a királynőre nézett ezután- téged pedig azért, mert nem engedelmeskedtél sem a szüleidnek, sem a vízistennek. Mindkettőtök hibájából halt ki a Contrast klán. Így a gyerekeitekkel fizettek, akiket elragadok tőletek.

Tom Focus felkiáltott:
-Azonnal add őket vissza- majd a vállára, a sebhelyre csapott- ruházz fel, Tűzisten! Bászt arany karmai! Megjelentek kezein a macskaistennő hatalmas karmai, amik ezúttal vad tűzben égtek, majd az istenségnek rontott. A szélisten felkiáltott, majd menekülőre fogta:
-Minden próbálkozásotok hasztalan! Soha nem látjátok őket viszont! Azzal egész egyszerűen szétoszlott, az eget beborító felhőkkel együtt.

Shayla térdre rogyott, és sírásban tört ki. Annyira sokkolta a gyerekek elvesztése, hogy míg férje próbált harcolni, ő teljesen tétlen maradt, és hibáztatta emiatt is magát. Focus odament hozzá, és átölelte, igyekezett vigasztalni őt:
-Nem fogjuk ennyiben hagyni. Én ugyan megküzdök egy istennel, de akkor is visszaszerezzük Phernait és Morát.

Sheo pedig valamivel távolabb, a döbbenettől reszketve nézte szüleit. Ő ugyanúgy tehetetlenül érezte magát. De ahogy egyre inkább látta az elkeseredettségüket, úgy a fejébe vette, hogy ezt ő maga sem hagyhatja. Felment a szobájába, és minden szó nélkül nekiállt összecuccolni... ugyanis a fejébe vette, hogy megkeresi testvéreit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése