2013. június 10., hétfő

sailing back

Bár a látogatás Ny-Sjaellandon nem tartott sokáig, a kis csapat igencsak a szívükbe zárta az északiakat. Kedves, csendes népségként ismerték meg őket, akik nagyon szerettek mesélni, ezáltal nemcsak a hely- vagy a saját történetüket megosztani, de a tudásukat is. Baaren tűnt talán a legkevésbé személyesnek. Valahol érthetőnek tűnt, hisz mint vezér az egészet látja, és azt mutatja be.

Viszont Mun története és képességei igencsak meglepték őket. A hajón is szóba került a téma.
-Hogyhogy Mun nem halt meg?- nézett körbe Timothy a kormány felől- hisz minden Contrast meghalt. Őfelségét, Shayla királynőt az mentette meg, hogy az esküvőn vérszerződést kötöttek az urával, így került belé egy kis Chomuu vér.
-Valószínűleg úgy, hogy az anyját kitagadták- válaszolt egyhangúan Laya, ahogy a sarokba ülve háttal nekidőlt a korlátnak- Így mesélte. Ha pedig így történt, akkor a kitagadás nemcsak szóban, de mágikusan is megszakítja a családi vérvonallal a kapcsolatot. Így az anyja hiába volt Contrast leszármazott, hiába volt Constructor a neve, amit kimondatott az ítélet, úgy már nem tartozott többé a vízistennő kegyeltjei közé, és nem részesült se materiális, se mágikus privilégiumban, mint a többi családtagja.

Traxx sóhajtott:
-Nem hiába mondják, hogy mindig válogassuk meg a szavainkat. A nyulak is féltek, hogy mit mondanak egymásnak. Bezzeg az ellenségeiket a lehető legcifrább és legválogatottabb módon szitkozták. Hitték, hogy a szavaik megtestesülnek, és pusztán káromkodással le tudják szárítani a másik karját. Laya megejtett felé egy lefáradt ábrázatot:
-Nem tűnnek túl intelligens népeknek. Én csak szórom a szavakat. Leva odasétált hozzájuk, majd leült a tigris mellé. Traxx átkarolta egyik karjával:
-Fázol még? Le van-Te bólintott:
-Ezt az éghajlatot nem nekem találták ki. Laya halkan nevetett:
-Guzurék...

Timo közben komótosan forgatta a kormányt, ahogy lavírozott kifelé a sűrű ködből:
-A kérdésem a következő: haza akarunk mennyi egyáltalán? Ha így is tennénk, biztos hogy meg kéne állnunk. Nandunt javasolnám, az oroszlánok és a cirkóniák biztos örülnének, ha elmesélnénk nekik, hogy találkoztunk a rokonaikkal északon. Leva bólintott:
-Nekem megfelel. A másik kettő és bólintott témán. Aztán a tolvaj jobban szemügyre vette a párost, majd rákérdezett:
-Mondd, nagy fiú... Mun mit tanított neked? A tigris félig Laya felé fordult:
-Egy harctechnikát. Látni akarta, mennyire vagyok fogékony az új dolgokra, és az ismeretlenre. Le van-Te is felé fordult:
-Igaz is, hogy sikerült? Társa szélesen elmosolyodott, és nyugodt hangon válaszolt:
-Egész jól. Lesz majd meglepetés, ha hazaérünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése