2013. június 27., csütörtök

usagiai elődök

Nandun lakó valóban hangulatos vacsorát szerveztek vendégeiknek a tűz köré. Még buzogányokat is kitettek égni, fokozva a hangulatot. Laya először idegenkedett a felszolgált menütől, de hamar rá kellett jönnie, hogy nincs benne semmi ördöngösség:
-A kurkumát csillagánizzsal helyettesítettétek és még megbolondítottátok egy kis gyömbérrel- felkapta a fejét- de hisz ez isteni! A szakács oroszlán elmosolyodott:
-Kösz a bókot. Timo is falatozgatott:
-Átutazóban jártam itt, de a konyhátokhoz nem volt még szerencsém. A szakács tovább ecsetelte:
-Nagyon erős a helyi alapanyagok használata. Csak Nandun újraépítése után kezdtünk el máshonnan beszerezni hozzávalókat, ahogy megnyílt a kereskedelem. A matróz hozzátette:
-Ajánlanám északi rokonaitokat. Ny-Sjaellandon, a jégoroszlánok hazájában épp kereskedő partnereket keresnek...

Láthatták, hogy Nendi emlegetett társnője is megérkezett. Zsazsa, az egykori bűvész most tógaszerű ruhában mutatkozott, rövid sörénye pedig apró tincsekbe volt fonva. Az uralkodóra mosolygott, ahogy vállára tette kezét:
-Drágám, kik a vendégeink? Nendi elmosolyodott, majd közelebb lépett vele:
-Ők kalózok, és két harcművész Keletről- visszamutatott a hölgyre- kedveseim, ő Zsazsa, az élettársam. A kvartett mosolyogva integetett, majd Nendi hozzátette:
-Azutáni nap ismerkedtünk meg, miután szélisten egyszer lerombolta Nandunt. Én a parton toporogtam, őt pedig a tenger sodorta ki. Le van-Te álmodozva elmosolyodott:
-Milyen sorsszerű találkozás... A zsiráf elmosolyodott:
-Pedig ki gondolta volna. Csak magunk voltunk- majd ahogy észbe kapott, gyorsan hozzátette- meg persze Yorrick és Spot. Mi négyen tértünk vissza, és kezdtük visszaépíteni az akkori romokban heverő Nandunt.

Traxx a név hallatán felfigyelt lassan, majd viszakérdezett:
-Spot... ő az usagiai, ugye? Zsazsa vállat vont, az oroszlán pedig hozzátette:
-Sosem tért ki rá, hogy pontosan honnan jött... de igen, nagy valószínűséggel usagiai. Ott él annyi nyúl. Laya visszanézett a tigrisre:
-Mi van, öreg harcos?- kérdezte valamelyest laza hangnemben- még mindig annak az ugrancsnak a meséjén emészted magad? A harcművész fülelt ahogy felé fordult:
-Ja nem...- hangja barátságos maradt, viszont elmerengni látszott- de igaza volt. Azért történt az egész, mert valahol mélyen utáltam őket... de nem tudom megfogalmazni, hogy miért.

Erre közbevágott egy ismerősen nagyszájú hang:
-Majd én megmondom, hogy miért! Mind az irányába kapták fejüket. Spot megjelent... Yorrick társaságában. Nendi elmosolyodott:
-Örömmel látom, hogy mégis eljöttél. A nyúl folytatta pimasz hangján:
-Csak el ne olvadj- ledobta magát a négyes fogattal szembe- én se bírom őket. Talán mégis egy húron pendül az agyunk, és talán tisztázni tudunk néhány dolgot, cicus. Az egész kis társaság meglepődött - bár Traxx, aki viszonylag nyugodt szokott maradni, letudta annyival, hogy felemelte a szemöldökét:
-Miről beszélsz, usagiai? Spot visszamutatott rá:
-Ne merészelj így hívni, macsek!- fakadt ki- Az a sziget ugyan nem az otthonom! Előbb harapom le a nyelvem, mielőtt azt vallanám, hogy Usagia szigetéről származom. Leva értetlenül meredt rá, majd előrébb hajolt:
-Mégis mit akarsz nekünk mondani?

A nyúl hümmögött egyet, hátradőlt, majd belekezdett a mondanivalójába:
-Tustok róla, hogy az usagiaiak mindig ilyen nem komplett uralkodókat raknak a trónra? Most nem csak Hare Tzeg-ről beszélek, hanem az elődjéről Hare Zhogról, és annak az elődjéről, Hare Bhalról is. Igen, kérem szépen, ott uralkodói kiváltság, hogy "hare" előtaggal kezdődik a nevük. Aztán előre dőlt, és folytatta:
-Hare Bhallal tudnám kezdeni a sort. Az ő ideája volt, hogy Usagia csakis a nyulaké. A kisebbséget ezért elkezdte módszeresen kiirtani. Aztán jött Hare Zhog, aki meg akarta hódítani a szárazföldet. Vasmacska Karmát azonban nem sikerült bevennie, így dühében a maradék kisebbséget is lemészároltatta. Az utolsó lény, akit kivégeztetett egy sirály asszony volt. Köpött egyet, megvárta, míg a sokkot lassan megemésztik a vendégek, majd hozzátette:
-Nem kizárt, hogy a te szüleiddel is ez történhetett, te hírhedt- hangja csillapodott, de még mindig benne lappangott a pimasz tónus- Ha viszont így volt, akkor a dühöd, és a gyilkos kitörésed - még ha nem is tudatosult benned- jogos volt.

Traxx valóban emésztette a hallottakat. Merengett, karmával az asztal szélét kaparva, végigidézve a történteket fejben:
-Tényleg nem emlékszem- felpillantott a nyúlra- Csak arra biztosan, hogy gyűlöltem őket... nagyon mélyen. És bármilyen borzalmas is utólag, amit tettem, abban a pillanatban jól esett. Minden kioltott élettel erősebbnek éreztem magam, és egyben kompenzáltam valamit. Ekkor Spot Nendire nézett, majd a tigrisre mutatott:
-Tessék, itt a beismerő vallomás! Az uralkodó egy pillantással elnémította kötekedő barátját, majd a harcművészre nézett:
-Mindenesetre ez megmagyaráz dolgokat. Azért ha gondolod, utána járhatsz. Remek cirkóniáink vannak, egy álomterápián keresztül eljuthatsz a kérdésig.

Traxx azonban megrázta a fejét:
-Már lezártam. Nincs sem Usagiában, sem az ahhoz kapcsolódó emlékekhez semmi kapcsolatom. Már keleti vagyok- majd Levára nézett- és nem vagyok egyedül. A gepárd visszamosolygott rá, majd belékarolt. Az oroszlán ezt látva megnyugodva elmosolyodott, majd bólintott:
Ám legyen... Csak lazítsátok el magatokat nálunk, és pihenjétek ki magatokat holnapig...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése