2013. június 23., vasárnap

tiger recognized

A kalózok végre elérték nandun partjait. Lassan leszállingóztak a hajóról, Leva kinyújtóztatta megfáradt tagjait:
-Végre, meleg van!- körbenézett a zölddel teli ligeten- már annyira hiányzott ez a jó idő. Azt hittem északon, hogy megfagyok. Timothy folytatta:
-Rengeteg helyen jártunk már a csapattal. De én sem hiszem, hogy ennél hidegebb helyen jártunk volna valaha. Végignézett a többieken:
-Legalább rengeteget tanultunk. Megvagytok? Mind bólogattak, bár kissé fáradt mosollyal.

Ahogy a matróz ismét a szárazföld felé fordult, már láthatta is a fogadóbizottságot: maga Nendi érkezett a fogadásukra, néhány cirkónia társaságában. Szélesre társa karjait:
-Legyetek üdvözölve Nandun földjén, utazók! Miben lehetünk a segítségetekre? Timo elmosolyodott, és közelebb lépett:
-Nem zavarnánk sokáig, felség. Csak egyetlen éjszakára szeretnénk megszállni. Az oroszlán szélesen elmosolyodott, és végignézett a kis csapaton:
-Legyen hát. De a vendéglátó vacsoránkat nem utasíthatjátok vissza. Intett, hogy kövessét őt, és a cirkóniákat, majd hozzátette:
-Este a tűz körül összeülünk. Addig szusszanjatok egyet.

Laya érdeklődve figyel körbe, előbb a fokozatosan, a zöldből megjelenő kis kunyhókat, majd az érdekes frizurájú álommágus macskákat, akik kísérték őket:
-Mennyi rokon! Gondolom, egész családias a légkör. Az egyik cirkónia válaszolt:
-Ennyire azért nem behatárolt. Vannak itt más fajok is. Őfelsége élettársa is, speciel egy zsiráf.

Ahogy beljebb értek, valóban láthatták, hogy elég sokszínű Nandun lakossága: bár a többségét hatalmas oroszlánok, és cirkóniák alkották, megfordult ott madár, cápa... és egy nyúl? Ez utóbbi lecövekelt a csapat láttán, majd dühtől eltorzult arccal feléjük mutatott:
-Te!- ordította, majd megrohamozta... Traxxot. Habár a tigris nem kicsi hozzá képest, olyan lendülettel támadt neki, hogy elvágódott a földön. Spot elkezdte verni a fejét:
-Te mocsok! Te szemét! te alávaló! Te... nem tudta befejezni, ugyanis a harcművész megragadta a grabancát, és a legközelebbi kunyhónak vágta. Épp annyi ideje maradt utána, hogy támadóállást vegyen fel, ugyanis Spot - mint valami mozgékony rongybaba - már talpon is volt, és ugrott felé, ezúttal lábával a fejére célozva. Traxx elkapta a bokáját, majd felemelte. Viszont ezzel nem sikerült lenyugtatnia az izgága nyulat, aki elég keményen övön alul ütött. A tigris térdre rogyott a fájdalomtól, és ellenfelét is elengedte. Spot kihasználta a helyzetet, és állba rúgta őt. Traxx félig már a földön volt, többszörösen csillagokat látva. Ám mikor érzékelte, hogy ellenfele megint támad, suhintott.... Spotot egy halom jégtű szögezte a szomszéd ház falára. Meg is lepődött, hogy mi történt. Körbenézett. A tigris nem éppen a megszokott színeiben pompázott, hogy a megszokott narancs alapon fekete csíkos helyett most kék alapon fehér csíkossá vált... nem is beszélve a jégkék szemekről. A nyúl nem hagyta annyiban. Kellő lendülettel, dühös kiáltással felszabadította magát a jégtűk fogságából, majd megint rohamba csapott át.

Az utolsó pillanatban azonban tarka golyók gurultak közéjük, amik felrobbantak, füstöt árasztva szét magából. Spot érezte, hogy valaki karon ragadja, majd magához húzza. Mire a füst elszállt, láthatta, hogy Yorrick az, aki még a bolondruhában is szinte anyai szigorra néz rá:
-Elég legyen! Mégis mit művelsz a vendégeinkkel? A nyúl morgott, majd az eredeti színét lassan visszavevő tigrisre mutatott:
-Az ott egy gyilkos! Nincs maradása a szigeten! Nendi odalépett hozzájuk, majd komoran így szólt:
-Majd én eldöntöm, hogy kinek van maradása, és kinek nincs.

Ezután a tigrisre nézett. Le van-Te épp aggódva belé karolt. Traxx megpaskolta finoman társa kézfejét, hogy ne aggódjon, majd visszanézett az oroszlánra. Nendi felvonta a szemöldökét:
-Azt hiszem, némi magyarázattal tartozol. A tigris bólintott, majd Spotra nézett:
-Usagiai vagy, ugye? A nyúl nemtetszését nyilvánítva elhúzta a száját:
-Az lennék. Minden usagiai emlékszik rád. Traxx enyhén hunyorított, de megőrizte hidegvérét és nyugodt hangját:
-Ez esetben tudatnom kell veled, hogy már nem az vagyok, akire az usagiaiak emlékeznek. Vannak rá tanúim is- itt végigmutatott a kalózokon és társán.

Nendi látta is, hogy vendége milyen erősen tud uralkodni az érzésein, és még egy ilyen helyzetben és józanul gondolkodik és beszél. Viszont Spot- akit hiába ismer a kezdetektől- mintha most kifordult volna magából. Megvakarta állát, majd bólintott:
-A vendégeink maradnak- majd a nyúl felé fordult- ha nem tetszik, akkor nem muszáj csatlakoznod a vacsorához. Ez már a te szabad döntésed. Spot elhúzódott barátnőjétől, majd mérgelődve odébbállt. Yorrick viszont odament a harcművészekhez, és alázatosan meghajolt:
-Kérlek, bocsássátok meg a viselkedését. Olyan szélsőséges személyiség. Traxx sóhajtott, félig lehajtott fülekkel:
-Nem...- majd a mérgelődő nyúl után nézett- Én kérek elnézést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése