2011. december 9., péntek

dei creati da dei

Emanuel az erdőbe vonult el. Az egyik öregebb fának dőlve próbálta letisztítani a gondolatait. Alig egy hónap alatt hatalmas változások léptek ez életébe. Először Calának a meglehetősen bizarr visszatérése, aztán meg...
-Hello. A srác felkapta a fejét a gondolatmenetét megszakító hangra. Cez volt az... mellette ült, denevér alakban. Elmosolyodott:
-Szia Casey- ismét a fának dőlt- észre se vettelek. A kis csaj elvigyorodott:
-Mert nem akartam, hogy észrevegyél. A denevérek képesek hanghullámokkal álcázni magukat. Manu bólintott:
-Így már értem. Cez végigmérte őt:
-Annak idején utánam jöttél, mert nem tudtál a többiek közt. És most én is úgy látom, hogy a napokban nem egészen találod a helyed. Jól gondolom. Emanuel a hajába túrt, majd válaszolt:
-Semmi vészes- visszapillantott a lányra- csak kicsit helyre kell tennem a dolgokat. A denevér felvonta a szemöldökét:
-Akarsz beszélni róla?

A srác bizalmasan elmosolyodott. Tényleg a helyzet kicsit arra emlékeztette, mikor még félénk, helyét kereső mechaként Casey után ment. Bele is kezdett, könnyedén, mint egy mesébe:
-Az alkotóm a minap visszatért. De alig ismert meg... Olyasmi történt vele, mint annak idején velem... Valahogy robotpáncélzatba került, újratapasztalja az érzékeket. Talán csak annyi különbséggel, hogy amíg én a mecha memóriájára tudtam csak hagyatkozni, ő az előző életére is, mint az én alkotóm. Furcsa ebben a helyzetben látni őt...  Cez mosolyogva hallgatta a történetet:
-Már az első pillanattól láttam, hogy mennyit jelent neked ez a lény. Olyan neked, mint nekünk az istenek. Manu kissé elmerengett, majd hozzátette:
-Nem is tudom... azért Ambrantól ő távol áll. Viszont Casey-nek megvolt erre a válasza:
-De rendelkezik teremtő erővel.

Pillanatnyi hatásszünettel, ahogy felnéztek a csillagokra, folytatta:
-Mi a Földön mindig azt vallottuk, hogy az emberek egyben istenek is, hisz rendelkeznek teremtő erővel. Mi, a zoolook-ok eképp használunk elementál támadásokat. Garuteai testvéreink ezt komolyabban veszik, mivel sokkal jobban ki tudják aknázni a rendelkezésükre álló erőt. Viszont ahogy a nagyobb erő nagyobb felelősséggel jár, ők többszörösen felelősséggel tartoznak érte. Kicsit félnek is a saját erejüktől, ezért szabtak maguknak a materializálást illetően bizonyos határokat. De alapjáraton ezzel tényleg nincs gond. Ezért örülök is, hogy a teremtőd jobb helyre került, ahol nem kell ilyen dogmák miatt aggódnia. Ami pedig téged illet... a nevedet azért is kaptad, mert nem féltél kísérletezni. Még ha Deen le is szólt miatt az egér megteremtése miatt. Sunyin elmosolyodott:
-Ha engem kérdezel, szerintem elég ütős húzás volt. Manu halkan nevetett:
-De te szereted megszegni a szabályokat. A denevér vállat vont:
-A szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket. Emanuel a földre pillantott... majd vissza a lányra:
-Ritkán látom ezt az oldalad. Rengeteg bölcsességet ismersz, mégis úgy viselkedsz, mint egy idétlen vadállat. Casey ismét vállat vont:
-... És a látszatnak se adj. Hitesd el másokkal, hogy hülye vagy, hagyd, hogy alábecsüljenek... és miután ezt megtették, simán lenyomhatod őket.

A srác felhőtlenül felnevetett. Cez örömmel figyelte a hatást, majd kíváncsian rákérdezett:
-Na... és igaz, amit mondanak? Az emberek világában te és Nadine... ? Emanuel nagyot bólintott:
-Igen. Összeházasodtunk. A denevér boldogan sikítozva a nyakába ugrott, majd Manu folytatta:
-Remélem, nem vettétek zokon, de ragaszkodott a csendes bulihoz. Csak Deen és Ags jött. Casey elengedte és nevetett tovább:
-Ugyan már! A lényeg, hogy együtt vagytok- fiúsan vállon csapta a a srácot- gratulálok, hülyegyerek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése