2013. július 30., kedd

bitter taste of betrayal



Derült, csillagos égbolt domborodott az arab negyed felett. A langyos levegő a város minden zugát, az épületek minden nyitott ablakát átjárta… és ez alól az uralkodói háló sem maradhatott ki. A hatalmas, selyembaldachinos ágyban Arklan zárta gyengéden karjaiba dzsinnét, úgy aludták az igazak álmát. Oly békésen… oly mélyen… hogy nem is hallották, ahogy az ablakrács kilincsében kattant a zár, majd halk nyikorgással kinyílt.

Giordi, ahogy eltávolította a rácsot, előre csúszott, szinte némán a márványpadlóra. Őt követte Nadir, majd azonnal előrébb is ment, átvéve a vezető szerepet. A tolvaj hátulról fedezte, alaposan figyelve, nehogy arra járjon egy őr, aki csúnyán ellátja a bajukat. Ám úgy tűnt, a mutatványos nagyon is jól ismeri a járást… gyanúsan jól. Nem akart rákérdezni, gondolta, ez inkább az ő ügye. Ő már úgyis meg lett fizetve, bejutottak, a munka fele már teljesült. A részletek annyira talán nem is fontosak.

Ahogy végigosontak a márványfolyosókon, eljutottak a hálóig. A szultán és Jena csak aludtak, mint a tej. Giordi őrt állt a háló ajtajában, tovább sasolva, hogy nem-e cirkálnak őrök. Közben Nadir megindult az uralkodói pár felé…  övéből előrántva egy tőrt… régi barátja fölé hajolva… kezét a magasba emelve, készen arra, hogy könyörtelenül lesújtson…

Már lendült is a karja… amikor a dzsinn szemhéjai szinte felpattantak. Suhintott, mire egy mágikus erőmező vette körbe párját, amin a gyilkos fegyver éle hatalmasat koppant. Erre viszont már Arklan is felriadt. Először nem volt magánál, aztán mikor megpillantotta régi barátját, ahogy tőrrel a kezében fölé tornyosult, egészen elsápadt:
-Nadir!- fakadt ki végül- Mégis mit művelsz? A mutatványos dühében ismét készült lesújtani, azonban most a szultán elkapta a csuklóját. Válaszul Nadir betörte az orrát, majd futásnak eredt. Arklan pedig utána…
-Őrség!- kiáltotta, felverve a palota testőrségét.

A két jómadár futásnak eredt, végig a márványfolyosón. Látták, hogy nemcsak a szultán, de a lassan növekvő testőrség is a nyomukban van. Aztán megpillantották az ablakot a nyitott ráccsal. Giordi már szélesen elmosolyodott, ahogy látta szabadulásuk útját, és már elkönyvelte magában, hogy ép bőrrel megússzák…

Azonban Nadir megragadta a palástját, és egy határozott lendülettel hátrarántotta. Így nemcsak, hogy ő kiugrott az ablakon, megúszva az egész balhét, de Giordi a lendülettől hanyatt vágódott a márványpadlón. Ideje már nem maradt feltápászkodni, ugyanis azonnal öt őr tapadt rá, erősen szorítva. Akárhogy ficánkolt, és kiabált, az izmos arabok csak még jobban fogták. Az egyik – amelyik átkulcsolta vastag karjával a nyakát – az szultán felé fordult:
-Mit csináljunk ezzel a gazfickóval, felség? Arklan zihált, de határozott szemkontaktust tartott a tolvajjal, aki makacsul hallgatott. Tekintete mégis mintha azt mondta volna: „Engem ugyan nem törsz meg. Hát végezz velem!”

Fekete macska viszont inkább az érzéseivel viaskodott, minthogy azon tipródjon, miként bünteti támadóját. Sokkal megrázóbb volt számára, hogy a barátja, akivel együtt nőttek fel, most hidegvérrel az életére tört volna. Sajnálta is, hogy nem őt, hanem ezt a másikat sikerült elkapni… rengeteg kérdése lett volna Nadirhoz… Még egyszer végigmérte a tolvajt, és elgondolkozott. Talán ő is a hasznára válhat. Intett az őröknek:
-Motozzátok meg, vegyétek el mindenét, és alaposan zárjátok be. Nem szökhet el. Az őrök bólintottak, majd elvitték Giordit, aki még egy szúró pillantást odavetett némán a szultánnak, mielőtt eltűnt fogvatartóival az egyik sarok mögött…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése