2013. december 9., hétfő

make you dance

DJ otthon kevert. Az évek alatt nemcsak szakmai gyakorlatra, hírnévre és elismerésre tett szert, hanem egy kisebb vagyonra is. Utcalányból így engedhetett meg magának egy takaros lakást, elég térrel a felszerelésének, és ami rengeteg fényt beeresztett. Ez utóbbit nem egyszerűen esztétikai okokból... hanem mert nem lakott egyedül. Márpedig lakótársának szüksége volt a fényre egyes varázslatokhoz.

Ahogy keverte fel a következő lemezt, a lakótárs be is érkezett... Zsóka képében. Karjai között a könyvek, még mindig a Mágusképzőbe járt. Viszont ahogy meghallotta a zenét, azonnal széles mosolyra görbült a szája, és már hajította is a sarokba a könyveket... hogy aztán az előtérben tombolhasson. Dorina örömmel látta, hogy barátnője fogékony az imént felkevert dalra. Ő maga is táncolt, egy jó lemezlovas mutatja is, mennyire élvezi, amit csinál. Kiválogatta a következő lemezt, és már tette is fel. Zsóka egyre jobban bepörgött... tánca először csak ugrabugrának tűnt, majd egyre inkább kezdett valami rituáléra, valami mágikusra hajazni.

DJ egyre inkább azon kapta magát, hogy egyre kevésbé figyel a műszerfalra, és egyre többet a barátnőjére. Néha furcsa volt belegondolnia, hogy hogy jutott el idáig. Nem amiatt, hogy nővel van... hanem, hogy hogy volt képes ilyen mély kötődést kialakítani felé. Eddig ami mélyebb kötődései voltak az az Echo és a Samas iránt tisztelet, valamint az emberek világában megismert kollégái iránti szakmai jellegű bizalom. Amit Zsóka iránt érez, az sokkal több. Soha se gondolt bele, hogy valaha képes lesz rá. És tessék... szinte egyik pillanatról a másikra azon kapta magát, hogy mennyire igényi a jelenlétét... az egész lényét... Le is állt a tánccal, és hagyta a lemezeket pörögni, némán nézve ahogy barátnője átadja magát a zenének.

Zsóka egy idő után azonban észrevette magát. Dorinára mosolygott, kicsit lihegve, hisz kezdett kifáradni:
-Mi az? Miért hagytad abba? A lemezlovas zavarbajött, és megvakarta fejét:
-Nem is tudom- mérte végig barátnőjét- azt hiszem, mára elég volt. Azonban a varázslótanonc nem hagyta ennyiben. Nagy vigyorral odaszambázott hozzá, és megragadta kezét:
-Gyere, te kuka! DJ annyira megkukult, hogy ellenállni is elfelejtett. Inkább hagyta magát sodródni az árral, amíg a lemez pörgött a helyén. Zsóka két kézzel a szőke sörénybe túrt, és pajkosan belevakart:
-Bozont! Dorina gyerekesen felnevetett:
-Na, hagyd a hajam! Megfogta barátnője kezeit, majd ránézett. Üdítően hatott, ahogy lelkesen kipirult arcát, megszokott lelkes mosolyát, és ciánkék szemeit láthatta maga előtt. Megfogta két kezével a varázslótanonc arcát, majd összeért a homlokuk:
-Megőrülök tőled, hülyelány- nevetett halkan- teljesen becsavarsz, mint egy lemezt. Zsóka felkacagott, és végigsimítota barátnője karjait:
-Azt hittem, hogy kettőnk közül te vagy a lemezlovas. DJ megejtett egy apró, sejtelmes mosolyt, majd lassan homlokon csókolta őt. Ők ketten egész biztosan megtalálták a helyüket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése