2013. november 8., péntek

a zodiákusi tanács

San Djan ugyan megkapta a szükséges információkat, és némi felkészítést... de ez az idegen világ kifejezetten frusztrálta őt. Valami megmagyarázhatatlan reszketést érzett az ereimben. Pár helyit látott a város utcáin. Ránézésre ugyanolyan emberek, mint ő. A ruháik színe és szabása határozta meg, hogy milyen kaszthoz, melyik csillagképhez tartoztak. Némi idegenkedést látott bennük is. Talán nem tudták hová tenni őt... hogy milyen csillagjegyhez tartozhat. Jobban belegondolva, talán nem is tudta volna nekik megmagyarázni. Anja azt mesélte, hogy ő a Lámpás jegyében született. Azonban náluk, a Vér-tó indiánjai között nem létezik ez a horoszkóp. Vajon az ő konstellációja létezhet ezeknél a népeknél?

Mihamarabb a tanács elé járult. Elég nyugodtnak tűntek az épületben lévők, valószínűleg ez egy csendes napnak ígérkezett. Valóban három tanácstag volt, ahogyan azt Yulaa is megmondta: egy vörös, egy királykék és karamellszín ruhás. Amint látták, hogy valaki elébük járul, azonnal a helyükre indultak. Nem kapkodtak, minden mozdulatot kimérten hajtottak végre. Leültek, és némán, szenvtelenül néztek az indiánra. San Djan kissé megilletődött... annak ellenére, hogy látta, nem okozott különösebb felhajtást, és a jelenlévők hidegvérrel fogadták a jelenlétét. Meghajolt egyenként mindegyik előtt, majd térdre ereszkedett:
-Köszöntöm a mélyet tisztelt Zodiákusi Tanácsot! Hangja határozott és tiszta. A középen ülő vörös ruhás felvonta szemöldökét, majd felállt:
-A tanács örömmel fogad téged. Hogy hívnak, idegen?
-San Djan, hölgyem- válaszolt a férfi- a Vér-tó indiánjainak törzsfőnöke. A vörös ruhás odalépett hozzá, és a kezét nyújtotta felé. Az indián nem tudta hová tenni ezt a gesztust. Felállt, és ő is nyújtotta felé a kezét. A tanácstag megragadta a csuklóját, ezt követően egy gyors, de apró szúrást érzett a kezét, majd a tanácstag elfordult, és visszament a helyére. San Djan fájlalta a kezét:
-Elnézést, de ezt mire véljem? A másik két tag odament a középső mellé. A karamellruhás válaszolt:
-Csak egy apró vércseppre volt szükségünk. Látni szeretnénk, hogy milyen csillagzat alatt születtél.

A törzsfőnök ugyan fel lett világosítva, hogy horoszkópot készítenek neki. Viszont azt Yulaa már elfelejtette említeni, hogy ehhez a vérét veszik. A két hölgy és a királykék ruhás férfi egyre feszültebben nézte a vérmintát. A középső valami keskeny tűszerűséggel birizgálta, de úgy látszik, minden hiába. Végül a férfitag mégis felnézett az indiánra:
-Nem tudjuk ezt hová tenni. Milyen csillagzat gyermeke vagy? San Djan sejtette, hogy ez lesz. Ő teljesen idegen ebben a világban.
-A fülesbagolyé- válaszolt végül- a sámánjaink szerint ez a madár bölcs, előrelátó, és elég neki egy csillag fénye, hogy lásson az éjszakában. A tanácstagok felpillantottak rá. Mintha némi elismerés is megcsillant volna a szemeikben. A vörös ruhás folytatta:
-Nem láttunk még ilyen csillagzatot. Olyan, mint a Pajzs csillagjegy, de mégse, mert erősen jelen van benne a Szónok is, némi Aiiu fa asztendenssel. Nem is beszélve erről a Lámpás behatásról. Alig, hogy kimondta ezt a szót, mindhárman köptek egyet. Precíz, nemesi megjelenésű, magasabb szintű lényekből egy pillanatra barbárokká váltak. San Djan szemei teljesen elkerekedtek. Jól értette, mi volt ez az egész. Az a Lámpás, amit ők látnak, az bizony Anja Starghost... és azért köptek, mert nem akarják a szájukra venni a csillagjegyét. Starghost elmesélte, hogy milyen átkozottként kiáltották ki ezt a csillagképet, miután száműzték őt.

A vörös ruhás tovább magyarázott:
-Ezek, amiket felsoroltunk, olyan vezetőre vall, amely erős, védelmező, nemcsak tettekkel, de szavakkal is nyugtat, és mégis alázatos. Utat mutat, ha minden veszni látszik. Az indián ismét zavarba jött. Kínjában bólogatott:
-Igen... valami ilyesmi lenne szerény személyem. Visszaültek a tanácstagok a helyeikre. A királykék ruhás kérdezett ezúttal:
-Akkor mondd, te másféle nép vezére... Mi járatban vagy felénk? San Djan tiszteletteljesen végignézett rajtuk. Ismét elemében érezte magát, hangja határozottá vált:
-Szeretnék bizonyítani... hogy vagyok olyan rátermett, mint egy zodiákusi. A saját becsületem érdekében.Meghajolt:
-Állítsatok próba elé. A karamellruhás megvakarta állát, ahogy társaira nézett:
-Mi a horoszkópokból meg tudjuk mondani, ki milyen... nekünk nem kell bizonyítani. A középső elgondolkodva nézte vendégüket, bár mondanivalója inkább a másik kettőnek szólt:
-Viszont ő egy teljesen más világból érkezett, ahol más törvények, és más csillagjegyek uralkodnak, amiket mi nem ismerünk. Úgy gondolom, hogy tökéletes próbatétel lenne, ha elküldenénk Calibola barlangjába...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése