2011. november 6., vasárnap

C4: halandó istenség

C4 rájött, hogyan juthat közvetlenül a tiszta energiához. Csodálatos érzés volt... még sosem érzett semmit az anyagi valón túl. És ahogy egyre gyakrabban csinálta, nemcsak egyre könnyebben tudott vele bánni, hanem egyre inkább azt is érezte, hogy eddigi teste egy börtön volt- és valahol még mindig az. Próbált is kitörni, vagy legalább úgy formálni fizikai valóját, hogy mint a szellem a palackban, könnyen elhagyhassa, és elszabadulhasson.
... De nem ment. Ez az új fizikai való valahol mintha kicsit jobban is kötötte volna, hisz organikus léte miatt rendelkezett életösztönnel is. Ez akadályozta meg a teljes elszakadást. Az egész kísérlet így eddig csak annyiban nyilvánult meg, hogy a masszív fénytöltéstől teste ezüstösen felizzott, és vadul formálódott. De mivel maga az alakváltás sem volt fókuszált, így az őrült kavarodás után fizikai valója újra és újra visszatért az eredeti, fehér hajú humanoid valójába.

Az őrült fényjátékok azonban rövid időn belül a helyieknek is szemet szúrtak. Rejazz is figyelmes lett a jelenségre, és magához hívta az oroszlánokat, hogy a jelenés után járjanak. A lány még a régi, romos város, és a ráják által felépített új város közti területen tartózkodott. Ezeket az energiakísérleteket jobbnak látta biztonságos helyen, a többiektől távol csinálni. Manu nem említette, hogy akár veszélyesek is lehetnek, de így biztosabbnak látta. Pont az egyik őrült alakváltós-kavarcos kísérlet alatt talált rá a trió, ahogy ismét az ezüst izzásból ismét visszaállt fizikai valója az eredeti állapotába. Rejazz, ahogy meglátta az arcát, azonnal elé lépett:
-Te ott! C4 riadtan felkapta a fejét. Az, hogy a király a két oroszlánnal jelent meg, nem tűnt számára túl bizalomgerjesztő látványnak. Azonnal futásnak is eredt. A rája pedig kiadta a parancsot az unokatestvér-párnak:
-Kapjátok el!

A két bestia meg is iramodott a lány után. Természetüknél fogva igencsak sebesen tudtak futni. C4 nagyon megriadt tőlük. Sikított, majd ösztönösen maga mögé legyintett, ahogy fordult Ferlex felé... így generálva egy energiahullámot, ami a zöld oroszlánt vagy 20 méterrel arrébb repítette. Jiggin viszont nem tántorodott meg, ugyanúgy üldözte tovább. A lány megállt, felé fordulva. Kétségbeesésében próbált az elfajzott alakváltásokra gondolni, talán abban talál valami hasznosat.... mindhiába. Viszont ismét feltöltötte magát energiával, és a fény sebességét felhasználva egész egyszerűen feldöntötte Jiggint. A lila oroszlán hatalmasat koppant a földön.

C4 maga mögé nézett zihálva, és örömmel nyugtázta, hogy sikerült a két fenevadat harcképtelenné tennie, és megúszta. Alig, hogy ez a gondolat végigsuhant az agyán, valami pokoli fájdalom nyilallt a lábába. Lenézett... egy hatalmas, lándzsaszerű szarutüske fúrta át bokáját. Még soha nem érzett ilyen mély, egész testében megrázó fájdalmat... és a forró vért, ahogy végigfolyik lábfején, fájdalmasan lüktetve. Érezte, hogy nem bírja megtartani magát, és összeesik.

Az utolsó pillanatban kapta el a rája király, finoman a földre fektette:
-Ne haragudj, hogy ilyen drasztikus eszközhöz folyamodtam. Nem akarlak bántani, csak beszélni akarok veled. Hiába a barátságos megközelítés, a lány kimondottan rettegett az uralkodó közelségétől. Ez még akkor sem enyhített a helyzeten, mikor Rejazz saját maga húzta ki a lándzsaszerű tüskét bokájából.
-Hol voltál eddig?- kérdezte őt tovább- vannak itt még hozzád hasonlóak? Azt mondták a mechák, hogy nincs senki más ezen a bolygón. Ekkor a seb egész egyszerűen összeforrt... a jövevény pedig valami furcsa, mély révületbe esett. A maradék energiáját ösztönösen saját gyógyítására használta. Még éppen hogy tudott válaszolni a királynak:
-Nincs is más... senki... Rejazz alaposan feltételezte, hogy a jövevény félrebeszél. Óvatosan felemelte, és elindult vele:
-Ne félj tőlem, bárki is vagy. Elviszlek a palotámba, ahol felépülhetsz...

Ezt C4 már nem hallotta. Teljes volt a filmszakadás. A következő dolog, amit észlelt, az hogy egy kényelmes ágyban fekszik, és az ablakból rásüt a fény. Tökéletes hely! Érezni vélte, hogy a sugarak melegétől rohamosan tér vissza ereje. Lassan fel is tápászkodott, és elindult kifelé a szobából.

Alig, hogy kilépett az ajtón, egy meglehetősen masszív alakba botlott. Mikor megpillantotta, ijedten elképedt:
-M1 mester! Azonnal megölelte a robotot, hálásan mosolyogva:
-Végre egy barátságos mecha. Úgy megijedtem. El sem tudod képzelni, hogy mi történt velem, M1 mester. Amint elengedte, Maya értetlenül mérte őt végig:
-Bizonyára te vagy az isten, akiről őfelsége beszélt. Honnan tudod a nevem? A lány elképedt, majd kifakadt:
-Én vagyok C4!  C-típus, 4. széria, előző gazdáim Thutem, Ga'ar, Din és Halef-Ardene... M1-UT3 kissé meghátrált... majd ismét végigmérte őt:
-C4? A lány bólogatott, a mecha pedig folytatta:
-Az azonosítást stimmel- majd megfogta a kezét, és azt nézegette- de mégse stimmel. A lány rápillantott:
-A szerelő nem mesélte, mi történt? Maya visszanézett rá:
-De igen. De csak annyit, hogy organikus valót öltöttél, majd elkötötted az egyik hajót, és leléptél. Többet nem. C4 tovább magyarázott:
-Említette, hogy meséltél egy Manu nevezetű egyénről, aki már megtapasztalta ugyanazt, mint én. Őt kerestem fel... A mecha elengedte a kezét:
-Ez meglehetősen furcsa....

Ekkor lépett be a rája király. Amint megpillantotta a jövevényt, elmosolyodott:
-Ó, pompás- majd a mechára nézett- Maya, miért nem mesélted, hogy ébren van? M1 meghajolt:
-Magam is most vettem észre, uram. Rejazz megragadta a lány kezét, és mohó kíváncsisággal vizslatta:
-Akkor mesélj, miféle vagy te? Vannak társaid? A jövevény megriadt, helyette M1-UT3 válaszolt:
-Felség, itt félreértés történt. Ő az egyik egység, C4. A király értetlenül Maya felé fordult... majd vissza a fehérhajú lányra. Amaz kínosan elmosolyodott, mire a rája felvonta az egyik szemöldökét:
-Te most biztos szórakozol velem... C4 elkomorodott, és kissé lejjebb hajtotta fejét:
-Nem, uram... Rejazz kifakadt:
-Dehát az erőd, meg azok a varázslatok, amiket véghez vittél... Maya ismét helyette válaszolt:
-A C4-es egység új erők birtokába került, felség. Olybá tűnik, hogy meg kell tanulnia bánni velük.

Az uralkodó lelkesedése hirtelen elült, majd ismét a riadt lányra nézett. Amaz csak annyit kérdezett:
-Most már elmehetek? A rája király bólintott:
-Menj csak- válaszolt halkan. C4 némán, kissé szorongva elindult a folyosón. Rejazz csalódottan nézett utána. M1-UT3 a király felé fordult:
-Minden rendben? Az uralkodó bólintott:
-Persze, Maya. Csak azt hittem, hogy nem vagyunk egészen egyedül. Azt hittem, hogy Machuu-n kívül még van itt egy sokkal nagyobb, sokkal erősebb hatalom...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése