2011. november 21., hétfő

Expedíció Keletre

Keleten volt egy kisebb birodalom- mint Nandun, vagy az Arab negyed. Viszont évszázadokig elzárták magukat nemcsak a tűzvörös ég alatti vidék lakóitól, de még a kék fővárostól is. Páran megfordultak arrafelé, de nagyon ritka azoknak a száma, akiket be is engedtek. Jungela hírszerző annak idején egy ilyen szerencsés kiválasztottnak mondhatta magát. Volt is alkalma elsajátítani pár hasznos mozdulatot, és beleízlelni az ottani szokásokba. Ezért is örült meg különösen, mikor a királyi pár kijelentette, hogy őt és Hobit, a másik felderítőt Keletre küldi, hogy nyissák meg velük a kapcsolatokat, és szövetségre lépjenek.

Maga Kelet egykor Nixa része volt. Hogy miért zárkózott el évszázadokkal ezelőtt, arra nem derült fény. A duót ez nem is érdekelte különösebben. Inkább fűtötte őket a láz, hogy láthassák ezt az elzárt kis birodalmat. Hobi izgatottan rámolt össze, széles vigyorral ábrázatán:
-Az agyam eldobom! Még sosem jártam a kék fővároson kívül... leszámítva Deghyomot, amíg kémkedni kellett a háború alatt. A mókuslány felé fordult:
-Ú, akkor ezt két kanállal fogod habzsolni- ugrott rá a bőröndjére, hogy jobban összeszorítsa, hisz zsúfolásig telepakolta- annyi szép hely van a városon túl. És ez az egyik legszebb. Le van-Te és Tora mon-To rengetem mindent tanítottak nekem... ők a legjobb arcok a világon. A puma értetlenül felé kapta a fejét:
-Miféle tanárok ezek? Jungela elvigyorodott:
-Harművészek. Hobi mosolyogva csóválta a fejét, és visszafordult, hogy lezárja hátizsákját:
-Ha fele annyira szadisták, mint a Baima nővérek, akkor csakis jó lehet.

A lány ekkor lendületesen felkapta a motyóját:
-De ne is jártassuk a szánkat! Menjünk már!- izgatottan elkezdett topogni- Nem érsz abból semmit, ha csak mesélek, úgy az igazi, ha te is látod. A nagymacska halkan nevetett, és ő is felcuccolt:
-Nyugi már, kész vagyok- és megigazította cowboy kalapját- irány kelet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése