2011. február 25., péntek

az első lovagi torna

Vagy egy bő fél év telt bele, mire Deghyomban felépült a pálya, a maga pompájában. Addigra már a királyuk is kihirdette a lovagi tornát és a mágus párbajt, és a birodalom minden sarkából tolongtak mind a jelentkezők, mind az érdeklődők. Tom Focus emellett volt olyan vendégszerető, és meghivta az első tornára a hercegi párt. Shayla kifejezetten érdeklődve fogadta a meghívást, de Felixnek voltak fenntartásai. A hercegnő nyaggatására végül beleegyezett, és elfogadták a felkérést.

A játékok napján a pálya lelátója zsúfolásig volt. Mindenki izgatottan várta az eseményeket, a háború óta nem láttak komolyabb összecsapást. Nixa uralkodói külön testőrség kísérte fel a királyhoz, aki mosollyal fogadta őket:
-Á, jó látni, hogy eljöttetek. Remélem, tetszeni fog a műsor. Shayla viszonozta a mosolyt:
-Efelől semmi kétségem. Felix végigmért a kék macskát, és megállaptotta, hogy meglehetősen erős jellemet sugall neki a vörös, ujjatlan arabos ruha, a hozzá kapcsolódó palást, és nyakában a tűzisten szimbóluma. Emellett felfedni vélte a bal vállán lévő sebhelyet, amit a ruha már félig takart.
-Meglehetősen formában vagy- jegyezte meg. Tom Focus halkan nevetett:
-Köszönöm- végigmérte a herceget- látom, te is alaposan megváltoztál a legutóbbi találkozásunk óta. Hallottam is hírét a várostervezéssel kapcsolatban, hogy felnőttél a feladathoz. Habár hangjában nem volt ironia, Felix mégis rossz néven vette a megjegyzést. Élénken élt benne a legutóbbi találkozás emléke, és most úgy érezte, hogy Deghyom királya még mindig nem hajlandó őt elismerni.

A gong megkondult, és Phylox, a 13 testvér egyike kihirdette az első Deghyomi Lovagi Játékok kezdetét. Miután bejelenetette az első mérkőzőket, lesétált a pályáról, majd a helyét egy orrszarvú, és egy fekete, vörös szemű farkaskutya csontváz váltotta fel. Két hatalmas bestia, akik azon nyomban egymásnak estek. Shayla kissé megrezzent. A király, látva ezt, mosollyal nyugtázta:
-Ne aggódj, a harcok nem halálos kimenetelűek. Csak nem bírnak magukkal. Felix ránézett:
-Igaz is, ez egy katonaállam. A népedet csak a harc élteti. Tom Focus bólintott:
-Nem tagadás. És mivel alártuk veletek a békeszerződést, így ezt az alternativát váltasztottam, hogy kiéljék magukat. Amint ezt végigmondta, a farkaskutya csontváz hatalmas dübörgéssel nyomta falhoz a rinocéroszt, letörve annak szarvát. A bíró megtélte neki a győzelmet.

A későbbiek folyamán a Vörös Sivatag nomádjai közül is kerültek elő harcosok, valamint helyi tolvajok, zsoldosok, és gladiátorok. Deghyom harcosai mindenféle skálán felsorakoztak a torna során, megmérkőzve egymással, ahányan voltak, annyi stílusban. Shayla, miután megbirkózott a gondolattal, hogy ezek a párbajozók nem halálramenően harcolnak, sokkal jobban élvezte a műsort. Tapsolt is, és kommentálta az eseményeket:
-Még árny-tolvaj is van? Azt hittem, hogy ők csak legendák. Hát ez csodás! Viszont Felix továbbra sem volt nyugodt. Ő erőfitoktatást látott vélni az egészben. Szemmel tartotta a királyt, bár úgy tűnt, hogy a többi nézőhöz hasonlóan ő is élvezi a látványt.

Végül elérkezett a döntő. Ursaner, egy fekete medve- vörös jellel szemei körül és mellkasán- állt ki egy városi tolvaj ellen, aki pökhendien pörgetett egy tőrt az ujjai között. Shayla pattogott a székében:
-Hú, ez izgalmas lesz! Tom Focus elmosolyodott:
-Meghiszem azt. Azt mondják, nem az ellenfél mérete a lényeg. Ismét megszólalt a gong, és az ellenfelek egymásnak rontottak. A kis csuklyás tolvaj a tőrt megragadva egyenesen a medve nyaka felé ugrott. De Ursaner sem volt rest: egy határozott mozdulattal akkorát csapott a kis srácba, hogy a fal adta a másikat. A tolvaj meglehetősen meglepődött, hogy ellenfele így felkente. Shayla nevetett a jeleneten, Felix viszont kicsit aggódott. Ezt látva a kék macska hátba verte:
-Lazíts öregem! Mióta itt vagy, olyan képet vágsz, mint aki citromba harapott. Felix nem válaszolt, csak kissé rosszallóan nézett a királyra, majd visszanézett a küzdőtérre. A tolvaj ismét rohamozott, ezúttal megvágva ellenfele arcát. A medve felmordult, megragadta a kölyök grabancát, és a másik irányba hajtotta. A csuklyás berepült a nézők közé, végigfarolva három szintet. Ursaner morrantott egyet, Phylox pedig ismét fellépett a pályára:
-Simlis kölyök elhagyta a küzdőteret, így a Deghyomi Lovagi Játékok első győztese Ursaner! A közönség tombolt, Ursaner pedig üvöltve feltartotta mindkét kezét, és diadalmasan rázta. Hamarosan pedig megjelent két díszes katona egy fehér, fekete szegélyes mellvérttel, ugyanilyen karvédekkel, lábvédekkel, és sisakkal, amin vörös tolltaréj vonult végig. Ez volt a bajnoknak járó díj: a sötét mágiával megáldott páncélzat. A medve lelkesen kapkodta magára a vértezet darabjait, majd ezt követően ismét diadalmasan ordított.

Shayla tapsolt:
-Ez igazán szép kör volt. Hiába no, így is lehet nyerni. Tom Focus is elmosolyodott:
-Nem minden az erő, ha nem tudják, hogy kell használni. Felix viszont feláll a helyéről:
-Én viszont eleget láttam. Shayla értetlenül nézett rá:
-Na de... A herceg felé fordult:
-Ne haragudj, de én ezt nem tudom élvezni- majd a király felé emelte tekintetét, komoran nézve rá- remélem, nem veszed sértésnek... Tom Focus kissé csalódottan elmosolyodott:
-Semmi gond. Nem eröltetem rád, ha nem tetszik. Pedig a legjobb rész a mágusokkal még csak most jön... Felix tiszteletadóan elbúcsúzott, majd megindult kifelé.

Shayla értetlenül nézett után, majd visszafordult Deghyom ura felé:
-Sajnálom, nem értem miért csinálja ezt...  A kék macska ránézett:
-Ne aggódj... Nem veszem rossz néven. Épp elég, hogy megtiszteltetek az eljöveteletekkel. A hercegnő elmosolyodott:
-Minden esetre én maradok, és végignézem. Nagyon érdekesek ezek a párbajok. Tom Focus intett tenyerével:
-Csak tessék! Érzed jól magad!

Tehát Shayla maradt, és láthatta, ahogy Dehid tűzvarázsló elnyeri az ékes varázsszőnyeget, míg Felix herceg hazament...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése