2011. február 26., szombat

boldog szülinapot, Jenisse Mysz

Nyílt titok volt, hogy a kék főváros otthont biztosít az egyik hollónemesnek, és mint ilyen, bárki fordulhat hozzá segítségért minden megkötés nélkül. Egy nap viszont maga Soot kereste fel, átkutatva utána az egész várost: kereste a lovak negyedében, a szórakozónegyedben, LadyDánál, a 3 kapunál... végül a palotába is bepofátlankodott, hátha az uralkodói párosnál találja a nagyra becsült harcost. A lelkesedéstől fűtve megfeledkezett az udvariasságról, és szabályosan a hercegnőre rúgta a hall ajtaját:
-Felség, Kicsi itt van? Shayla, aki épp Jeng sólyomlorddal teázott értetlenül nézett a berobbanó jövevényre:
-Hello Soot... A patkány ekkor észbe kapott, majd sűrű hajlongás közepette kért elnézést az uralkodótól:
-Elnézést felség, nagyon sajnálom, felség, csak Kicsi hollónemest keresem. Már átfésültem érte az egész várost.
-Én tudom hol van- válaszolt Jeng mosolyogva- a város határában tartózkodik, a mezőn. Épp meditál. Soot tovább hajlongott:
-Köszönöm szépen! És még egyszer elnézést kérek a hölgyektől... Majd eliszkolt.

A keresett hölgy valóban a városon kívüli réten tartózkodott, távol minden zajtól. Habár Nixa biztosít neki otthont, ő mégis gyakran elvonul feltöltődni, elmélkedni. A távolból érkező Soot kiáltása először olybá tűnt neki, mint egy álom. Lassan tért vissza a módosított tudatállapotból, közben a fekete patkány hangja is egyre hangosabbá vált. Mire megérkezett, a hollónemest már teljesen "ébren" találta. Zihált, hisz egész eddig rohant. A hölgy a szokásos hűvösséggel és nyugodtsággal kérdezett:
-Mi célból kerestél fel? Miután Soot ismét levegőhöz jutott, meghajolt, majd belekezdett:
-Tiszteletre méltó Kicsi hollónemes... Mint te is tudod, hamarosan itt van Jenisse születésnapja. Azt is, hogy már egy jó ideje be akarok nála vágódni. Itt kérem a segítséged a megfelelő ajándék elhozatalával. Kicsi érdeklődve fordult felé:
-És mégis mi lenne ez a szóban forgó ajándék? A patkány elvigyorodott, és folytatta:
-Tudod, még szereztettem egy ütős kis lemezt az emberek világából, ami Jenisse-nek nagyon bejött. Azt kérném tőled, hogy az előadót hozd el születésnapjára, hogy ő játsszon. A hollónemes a fejét rázta:
-Soot... tudod, hogy ez emberrablás... Ekkor a megbízó térdre vágta magát elé, és könyörgött:
-Kérlek, tiszteletre méltó Kicsi hollónemes! Csak egy nap erejéig lenne itt, amíg lejátssza azt az estét.... A hölgy sóhajtott:
-Rendben- fordította fejét a patkány felé- cserébe viszont mondj egy jó hosszú hálát az uramnak. Soot bólogatott:
-Azonnal is! Máris elhelyezkedett, és elkezdett hosszan hálálkodni a Sötétségnek. Közben Kicsi megindult, hogy felkeresse a célszemélyt.

Napjaink, Anglia, emberek világa... valamikor este 10 környékén. Kellemes nyári éjszaka. Az emeleti erkélyen egy laza csávó ül éppen, és cigizik, gyönyörködve az éjszakába. Igazából unatkozik, de ha már ilyen kellemes a klíma, inkább kiül, és a maga módján élvezi. A slukk feléig se jut, mikor bentről kijön a fekete-fehér foltos macskája, az ölébe ugrik, és láthatóan a képébe mászik, kérlelve őt, hogy etesse meg. A srác kifújja a füstöt, elvigyorodik:
-Na mi van, öregem?- simogatja meg a fejét- kajás vagy? Még párszor megsimogatja kis kedvencét, majd elnyomja a cigit, feláll a helyéről, és besétál vele. Az előtérben telerakja a tálját, majd a macska nagy örömmel nekilát. A srác még mindig röhög, majd ismét menne ki a teraszra. De amint megfordul, az ajtóban ott áll a talpig feketében és sötétlilában virító maszkos szárnyas valami... Ijedtében megugrik hátrafelé:
-Aztakurva! Majd miután tudatosul benne, hogy egy meglehetősen humanoid kinézetű élőlény az, kínjába lassan elkezd röhögni, ami aztán harsány kacajba torkollik:
-Hát ez óriási!- mutatott rá- egy pillanatra tényleg azt hittem, hogy a kaszás az! Igazán briliáns jelmez, öregem! Már csak azt kéne elárulnod, hogy hogy jutottál be... vagy talán berepültél? Kicsi nagyon jól tudta, milyenek az emberek. Épp ezért nem akart és nem is szokott előttük mutatkozni, főleg, mióta hollónemessé vált. Viszont ez alkalommal kivételt kellett tennie.
-Joel Zimmerman?- kérdezte, hogy megbizonyosodjon, jó helyen jár. A hülyegyerek tovább vigyorgott:
-Attól függ ki kérdezi, kaszás kisasszony. Ha az öreg halál, akkor a szomszéd ajtón kopogtasson- mutatott balra.
-Nem- folytatta Kicsi a megszokott nyugodt és hűvös stílusában- megbízás lenne a számodra. Joel elképedt:
-Na és micsoda? Valakit el kéne tenni láb alól? Közben rágyújtott egy újabb slukkra, hisz kezdte elfogadni hogy egy ilyen bizarr jelenséggel beszélget a szobájában.
-Szó sincs róla- folytatta Kicsi- születésnapon kéne játszanod az ünnepeltnek. A srác kiemelte szájából a csikket, és lazán intett:
-Házibulit nem vállalok... A jövevény hozzátette:
-Egy egész disco van lefoglalva. Erre viszont Joel már felkapta a fejét. Egy egész disco... mégis ki ekkora állat? Persze, ő maga... de azon kívül. Visszahelyezte a szájába a slukkot, és eltöprengve megvakarta az állát:
-Ééééééés.... a technikai háttér?
-Biztosítva- vágta rá a hollónemes.
-Gázsi?
-Ott helyben, aranyban.

A srác felvonta a szemöldökét, majd megvakarta a fejét. Még az ő fantáziájának is kezdett bizarr lenni a felkérés. Ki tudja, talán a maffia vagy egyéb bűnbanda áll az egész mögött... a küldönc hölgyemény épp elég gyanús. De jobban belegondolva... hány DJ mondhatja el magáról, hogy a maffiának zenélt, és aranyban fizették ki a sztárgázsit? Elvigyorodott:
-Mit vigyek?
-A lemezeidet- válaszolt Kicsi- és a maszkod. Majd gyorsan hozzátette:
-Részemről lenne annyi kérés, hogy amíg ott vagy, ne vedd le- ezt egy hazugsággal magyarázta- mindenki maszkban lesz. Joel felvonta a szemöldökét:
-Ahogy gondolod... Lazán odébbállt, összerámolta a cuccait, felvette a hatalmas vörös egérfejet, de ahogy kilépett a jelenség mellé a teraszra, hirtelen minden elsötétült...

Elérkezett a nagy nap éjszakája. Jenisse már a munkahelyén is lazább volt, munkatársai felköszöntötték. Viszont este már teljesen be volt pörögve. A diszkó telve volt, az ajtóban Soot fogadta:
-Csajszikám!- csókkal üdvözölte- még a megszokottnál is dögösebb vagy. Az egér örömtelien mosolygott:
-Köszi! Ma estére különösen ki akartam nyalni magam. A patkány röhögött:
-És jól is tetted- vezette befelé a tömegen keresztül- ugyanis ma este csakis miattad gyűltünk össze, hogy egy hatalmasat bulizzunk! Én egy különleges meglepetéssel is készültem. Erre a lány izgatottá vált, és szabályosan barátja arcába mászott:
-Valóban? És mivel? Mondd már! Mit tartogatsz? Soot sejtelmesen visszavigyorgott rá:
-Majd meglátod.

A bulit most is (mint az esetek többségében) Dorina Joris látta el megfelelő talpalávalóval. A tömeg nem is panaszkodott rá. Úgy egy órával az ünnepelt megérkezése után oldalról, a függöny mögül valaki jelzett neki. A szőkeség odakapta a fejét. Kicsi állt ott, mellette egy vörös egérmaszkos valakivel, aki a kezében tartotta táskáját. Integetett a kiscsajnak, bár csodálta, hogy valaki 13 évesen a keverőpult mögé került DJ elvigyorodott, hívóan intett a vendégnek, majd lehalkította a zenét, felkapta a mikrofont, és beleordított:
-Figyelem mindenki! Ma, Jenisse Mysz szülinapja alkalmából egy különleges vendéget tisztelhetünk köreinkbe- rámutatott a srácra, aki integetett a közönségnek is- íme az ajándékod, csajszi! Köszöntsd deadmau5-t! Jenisse sikított és pattogott örömében, majd Soot nyakába ugrott:
-ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!- sikítása visszhangzott a helyiségben- köszönöm Soot!!!!! Ez állati jó!!!!! Felülmúltad minden képzeletemet! Azzal egy hatalmas csókot nyomott az arcára. A patkány röhögött:
-Hát, én igyekeztem....- és átölelte a rajta csüngő barátnőjét.

Közben deadmau5 már el is kezdett játszani. A hatásszünet miatt egy Kaskade-del való közös számmal kezdett, ami viszonylag nyugodt volt. Felpillantott a közönségre.
-Húha- gondolta- a kaszás kiscsajnak igaza volt, tényleg nem semmi egy jelmezbál. Elég profi és élethű darabok... Ekkor kiszúrta a Soot nyakából épp lemászó ünnepeltet, aki belekezdett a riszába:
-Viszont ez az egérjelmez szánalmas- gondolta- kismillió ilyet láttam már....

Lassan váltott az egyre keményebb és ütősebb számokra, a buli hamarosan a tető fokára hágott. A közönség tombolt. Ordibáltak, ugráltak, jobbról-balról pezsgőket nyitottak, amik végigfröcsköltek a fél tánctéren. Jenisse igazán nem panaszkodhatott, nagyon ki lett találva neki ez a buli. Az egyik jelenlévő a magasról öntötte a szájából az italt. Megtörölte a száját, és ezt követően felmászott az egyik kisebb emelvényre, és meglehetősen vadul riszálta magát. Igazán elemében volt. És ezt nemcsak a fél közönség, de még a vendégelőadó is észrevette.
-Aztakurva- gondolta, közelebb húzódva a keverőpulthoz, hogy rejtse az árulkodó jeleket- úgy riszálja magát ez a kiscsaj, mint négy másik. Ha rövidesen nem hagyja abba, én orrvérzésben fogok elhalálozni. Már megérte eljönni...  Igencsak nehezen tudta lehűteni magát, miután Jenisse ennyire pörgött. De amint sikerült, tovább hülyéskedett a színpadon: táncolt, a tömeg be mutatott, kezét a lapát füléhez helyezte, kivívva, hogy a tömeg ordítson, és feltartott kézzel tapsolt velük. A bulizók nagyon élvezték is, hogy a vendég így megalapozta nekik a hangulatot, és lankadatlanul pörögtek tovább.

A rendezvény a hajnali órákban ért véget. Még nem virradt, de a levegőben már érezhető volt a reggel, az ég kis tompán világosabb volt. A helyiek lassan szállingóztak hazafelé. deadmau5 is akkor lépett ki, az ideiglenes testőr szerepét betöltő hollónemes kíséretében, aki aztán egy erszényt nyújtott neki át:
-Győzödj meg róla magad, valódi arany. Az előadó átvette, és inkább zsebre rakta:
-Majd otthon. Te magad mondtad, hogy ne vegyem le a maszkot- körbenézett- tényleg, hogy is kerültünk ide? Kicsi elmosolyodott:
-Úgy, ahogyan vissza.

Ekkor egy sikítás törte meg a kettejük közt zajló beszélgetést:
-deadmau5! Mindketten odakapták a fejüket. Jenisse volt az, aki meglehetősen nagy iramban közeledett a DJ felé... végül a nyakába ugrott, és a maszk szájába csókolt. Joel egész közelről tapasztalhatta meg, hogy milyen is az, mikor az álarca csókolt kap. Az egérlány tovább pattogott:
-Úgy örülök, hogy eljöttél, olyan király voltál, isteni buli volt! Jössz még? Az előadó nevetett:
-Meglehet... jó kis közönségem volt az éjjel. Nem igen láttam még ilyen őrült bulit- majd intett- de vedd már le ezt a maszkot, hadd lássam az ünnepeltet. Jenisse értetlenül nézett rá:
-Hogy mondod?
-Na, ne csináld már- nyaggatta a csávó- vedd már le a maszkod... Megragadta két oldalról a lány arcát, aki ebbe mélyen belepirult. Azt már fel se fogta, hogy bálványa éppen rángatja a fejét.

Akkor engedte el őt, mikor Kicsit megfogta az alkarját:
-Ez kicsit illetlen az ünnepelttel szemben- magyarázta, hogy emberi szemmel érthető legyen a helyzet. deadmau5 ránézett:
-Vagy úgy- eresztette le kezeit, majd ismét Jenisse-re nézett- azért elég meggyőző. Az egérlány viszont ezt úgy értelmezte, hogy mint személyiségről mondja ezt a DJ és meglehetősen belepirult ismét:
-Köszönöm...- hebegte. Kicsi az előadóra nézett:
-Én viszont hazakísérlek. Kicsit zökkenőmentes innen az út. deadmau5 nevetett, ahogy elindultak:
-Rendben, kaszás kiscsaj- felmutatott, felemelve karját- mutasd az utat! A végtelenbe és tovább!

Jenisse Mysz így lett megajándékozva egy felejthetetlen bulival...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése