2011. február 6., vasárnap

hollónemesek

Sötétség az összes világot átszövi...talán ez is az oka, hogy ő a legkönnyebben elérhető az összes szellem, isten közül, mindenki számára. Változó, hogy egyes világokban hogy közelítik meg ezt a jelenséget: valahol üldözik, és mindent megtesznek, hogy távol tartsák őt lényüktől, megint máshol istenítik, kultuszokat építenek köré, valahol a tudomány részeként kezelik, mint a napenergiát, a sugárzást, vagy bármely más természetben megtalálható és használható energiaforrást, és van, ahol csak egyszerűen megtűrik. De szerencsére nem is ennyire sztereotipizáltak, így szinte mindegyikben vannak olyanok, akik különösen közel kerülnek hozzá. Őket emeli a Sötétség hollónemesekké.

Ők mind egyszerű, átlagos lakosok, külsőre semmivel sem különbek másoknál. Ám ha egy ilyen személy rászánja magát, hogy átlép a sötétségbe, felajánlva neki szolgálatait, megválva eddigi életétől, az istenség különös privilégiumokkal jutalmazza: a tőle kapott páncélzat obszidián fényben csillog, a sisak takarja a szemeket, hogy az ellenség ne fürkészhesse lelkét, fegyverként arany karmokat- olykor fekete, karmos hollószárnyakat-, és mind e hatalom mellett az ő eszenciáját, amit mágikus támadások képében használhat, és biztonságot.

A hollónemesek többnyire remeteként élnek- a nevüket a páncélzatukról és a tiszteletet parancsoló megjelenésükről kapták. Az egykori életüket többnyire azért hagyták a hátuk mögött, mert annyi csalódás, baleset, vagy sorscsapás érte őket... akadt azonban olyan hollónemes is, aki csak egyszerűen féltette szeretteit, és nem akarta, hogy esetleges rosszakarói ártsanak nekik- miután ő ilyen hatalommal teljesít szolgálatot. Habár nagy többségben magányosak, nem zárkóznak el teljesen a világ elől- bárki bármikor fordulhat hozzájuk segélykéréssel, vagy maga a Sötétség vezényli őket kiküldetésbe. Ezért sokat is ingáznak- tájak, országok, világok közt- nem is mind rendelkezik állandó lakhellyel.

Nixa ebből a szempontból szerencsésnek mondhatja magát, hisz ő otthont biztosít az egyik ilyen hollónemesnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése