2011. február 9., szerda

sem ember, sem állat

Nixa már alapjáraton is sokszínű lakossággal rendelkezik. De miután már szövetséget között Lumanix és RTG bolygóival, úgy határozott, hogy nyit más világok felé is. Ennek fényében nemcsak újabb szövetségesekre találtak, de olyanokat fogadtak be, akik saját otthonukból számkivetettként menekültek.

A zoolook-ok is ilyen menekültek voltak: ősi lények, a természet gyermekei, egykoron hatalmas kolóniákkal, akiket világuk erős urbanizációja és ezzel tájaik pusztulása száműzte őket. Maga a természetszolgaságuk miatt nem tűrték meg őket odahaza, valamint lényük miatt, hisz bár meglehetősen emberien néztek ki, legalább egy állat alakját fel is tudták ölteni- ez javarészt a totemjük volt, hisz életmódnak leginkább az indiánokhoz hasonlítottak. Nagyon tisztelték a totemjüket, az erejüket, a természetet- még akkor is, hogy nagy részük próbált a város életmódhoz alkalmazkodni, és beilleszkedni. Sajnos a kísérlet kudarcba fulladt, így távozniuk kellett otthonukból. Nixa viszont az erdőhöz városhatárban biztosított nekik helyet.

Összesen nyolc zoolook telepedett le: a Vada ikrek: a fiús, mindenkinek beszólós, rövid fekete hajú, fekete szemú, baseball sapkás Cez (alias Casey) és a csendes, kedves, szelíd, hosszú, fehér hajú, jégkék szemű Kita (alias Kristofina). Ők ketten meglehetősen alacsonyak, és a genetika rossz vicce, hogy nem hasonlítanak egymásra... Kita ugyanis egyfajta albínó lett. Totemjeik a denevérek. A Prezioso testvérek: az idősebbik, Phillie, a masszív, kissé agresszív, autoszerelőm barna bozonttal és kék szemekkel, és a fiatalabbik, Maurizio, a lovagias, érzelmes lélek, majdnem hogy hercegi megjelenéssel, szőke hajjal, barna szemekkel. Ők ketten oroszlánokká képesek változni. Renato Atu, Maurizio legjobb barátja, barna, göndör hosszú hajjal, barna szemekkel, a tengerek és tavak megszállottja. Az ő totemje a sirály- és külön örült, hogy a tó, ahol teliholdkor a holdpapnők tartanak rituálét, a nap többi szakában az övé. Grey Wolf, a szürke, hosszú hajú, szürke szemű fenegyerek, aki nem bír magával, és mindenhol a határokat feszegeti. Ő farkassá képes változni. Végül Az Agosto testvérek: az idősebbik, a hosszú fekete hajú, zöld szemű Darko, igazi hippi jellem, a mának él, az élvezeteknek, de ugyanakkor ügyel mindarra, hogy ők, a félbestiák biztonságban tudják magukat. Az ő állati alakja a sárkány. És a fiatalabbik, a hosszú, vörös hajú, jégkék szemű Deen (alias Edina), Darko húga. Rajta két totem osztozik: a vadmacska és a sas, így szárnyas macska alakja meglehetősen egyedi. És mivel a zoolook-oknál matriarchális a társadalom, ő részesült abban a kiváltságban, hogy a királynőjük lehessen. Itt, a Nixa által nyújtott menedéken viszont csak nyolcukra képes odafigyelni.

Alakja akkor vált igazán előnyére, mikor menedékjogot kért Shaylától- őfelségével így azonnal sikerült megtalálni a közös hangot. Azóta is letelepedésük minden napja békében telik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése