2011. március 22., kedd

összetartó erő

Hajnali szürkület, teljes csend. Egy árva lélek sem jár az utcákon... talán csak egy-egy denevér vagy bagoly portyázik. De Tom Focus komolyan csomagolt. Hosszú útra készült. Nem akarta hogy bárki is tudjon róla... kivéve egy valakit. Azt, aki számára a legkedvesebb volt. Az előző nap futárral meg is üzente neki, hogy még egyszer látni szeretné, mielőtt útnak indul... méghozzá egy meglehetősen különleges és szimbolikus helyen.

A határsivatag. Shayla előbb érkezett a megbeszéltnél. A hűvös hajnali levegő miatt vastag utazóköpenyt öltött kék ruhája fölé. A két város sziluettje sejtelmesen körvonalazódott a szürkületben... mint egy-egy magabiztos és büszke nagyúr. Ilyenek voltak maguk is, Tom Focus és Shayla Constructor: rangjában hatalmas, jellemében erős, népük által szeretett és elismert.

Valami mozgást észlelt a távolban. Deghyom ura előkerült a várost körülvevő erdő fái közül. Ő is látta a lányt. Szapora léptekkel megindult felé. A hercegnő a helyén maradt. Minden közeledő lépéssel jobban várta a király ölelését. Pont félúton zárhatták magukat egymás karjaiban Nixa és Deghyom között. Focus szinte szorította magához a lányt, borzasztóan örült neki, hogy kijött elé. Vele együtt Shayla is bújt hozzá, fejét a vállára helyezve,  hozzásimulva.

-Köszönöm, hogy eljöttél- suttogta a kék macska a hercegnő fülébe- nagyon sokat jelent nekem. Shayla rá emelte a tekintetét:
-Az az igazság, hogy meg akarlak akadályozni- mondta halkan- nem akarom, hogy elmenj. Tom Focus megsimogatta a lány arcát:
-Muszáj. Ezt mindannyiunkért teszem. Ezzel az úttal az a célom, hogy rájöjjek, miként hozhatjuk össze a két birodalmat. A hercegnő megragadta a csuklóját:
-Akkor vigyél magaddal!
-Nem lehet- mondta Deghyom ura halkan- a tieidnek szükségük van rád. Ők ugyanúgy elvesztették azt a herceget, ahogyan te is. Shayla sóhajtott, pár percre elnémult, majd ismét a király szemeibe nézett:
-Ilyen könnyen nem foglak elengedni- mondta, majd megragadta Focus ruhájának nyakát, lerántotta, és megcsókolta. Ezt nem lehetett visszautasítani, Tom Focus le is hunyta szemeit, átadva magát az édes érzésnek, ismét karjaiba zárva a hercegnőt. Most érzi igazán, hogy milyen nehéz is elmenni valójában, itt hagyni őt, élete hölgyét. De nem kell annyira sietni... ezt a pillanatot még alaposan kiélvezi.

Igencsak alaposan. Annyira elmélyültek egymás csókjába, hogy lassan, de biztosan rájuk világosodott. A virradattal együtt a tömeg is elkezdett gyűlni. Először csak Zitana ment oda... majd Hobi... majd a 13 testvér... majd a Baima testvérek... majd a tűzmágusok... majd a zoolook-ok.... végül szépen felsorakozott köréjük mindkét birodalom.

Mire észbe kaptak, egy egész nézőközönség vette őket körbe. Igencsak zavarba jöttek.
-Izé...- kezdett bele Tom Focus kínosan- meg tudom magyarázni.... Zitana azonnal hozzátette:
-Nincs mit mondanod- szólt nyugodtan- mindig melletted álltam, és támogattalak, ahogy te is minket. És ha valóban ennyire szereted ezt a lányt, akkor igazán nem lehet ellenvetésem... áldásomat adom rá.
-Valahogy úgy szintén- mondta Hobi, majd a varázslónőre emelte a tekintetét- bár az előző balhé kirobbanása az én hibám, és borzasztóan sajnálom- majd visszanézett a párosra- de én bízom az ítélőképességedben, hercegnő. Mindig tudtad, hogy mi a jó és mi helyes. És ha megbízol ebben a macskában, hát mi is. A 13 testvér felvett egy egysoros alakzatot, és rituálisan tisztelegtek. A formáció a hivatalosan a békés szándékot jelezte. A Baima testvérek odaléptek hozzájuk. Ő ugyanúgy felvettek egy másik formációt, és a saját kultúrájukból származó békés szándékot jelezték vele. Ezután LadyDá lépett ki, és megölelte a hozzá legközelebb eső tűzvarázslót. Amaz először meglepődött, majd örömmel viszonozta a gesztust. Az ő példájukat lassan mindenki elkezdte követni... ezzel a két nép igen látványosan "összefolyt".

Tom Focus és Shayla nem győzött csodálkozni. Jól látják? A két birodalom ezt valóban megtenné értük? A döbbenetből Soot hangja ébresztette fel őket, aki odakiabált a királynak:
-Mit ácsorogsz? Csókold már meg! Deghyom ura elmosolyodott, bólintott, majd a lány felé fordult, és megcsókolta. A két nép üdvrivalgásban tört ki, és megtapsolták a párost. Az ovációba az uralkodóknak még a lelkük is beleremegett. Csodálatos érzés kísérte a tudatot, hogy szerelmüket hivatalosan is támogatja mindkét birodalom. Már csak egyetlen apróság maradt...

Tom Focus megfogta a hercegnő kezeit, és a szemeibe nézett:
-Ettől az utazástól továbbra sem tántorít el semmi és senki, hogy kiderítsem, hogy lehetne közigazgatásilag és kulturálisan is összehozni a két birodalmat. Viszont ha visszajövök....- letérdelt, továbbra is fogva a lány kezeit, állva tekintetét- elveszlek feleségül. Hozzám jössz, Shayla Constructor? Shayla teljesen ledöbbent, és ezt még fokozta, hogy a tömeg újabb üdvrivalgásban tört ki. Erre már végképp nem számított senki se, de ha már így alakult, hogy a másik birodalom urának volt mersze megkérni a hercegnő kezét, így díjazták is a tettét. Végül Shayla elmosolyodott, és szeretetteljesen csillogó szemekkel annyi felelt:
-Igen... Majd a király nyakába dőlt, szorosan bújva hozzá. Ismét egymás karjába zárták, a népek pedig ujjongtak és elismerően tapsoltak körülöttük.

Megtörtént az, ami ennek a világnak a történelmében még soha: Nixa és Deghyom végre barátokként, testvérként köszönthették egymást, és a határsivatagot eltüntették, így a két birodalom közvetlenül érinkezhetett....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése