2011. október 5., szerda

female DJs

Dorina Joris, immár 16 évesen. Az évek az előnyére váltak, mind tapasztalati szinten, hisz újabb stílusokat hozott magával, amiket játszhatott... mind pedig emberileg, hisz habár lelkesedése nem maradt alább, de konszolidálódott. Emiatt is érezte úgy, hogy kéne egy új párbaj... valami egész különleges a másik világból... nem egy nála nagyobb, akinek mindenáron bizonyítani kell, hanem egy vele egyenrangú fél, akivel eszmét is cserélhet.

Innentől csak napok kérdése volt, és ismét ellenfelet keresett az emberi világban egy újabb DJ párbajhoz. Magyarországon próbált szerencsét... a fővárostól a Balaton déli partjáig, végigjárva a bulikat, keresve a megfelelő előadót. Siófokon különös fogadtatásban részesült a strandon. Úgy tűnt, hogy egy nagyobb baráti társaság megismerte őt:
-Nézzétek már, ez Dorina Joris! Odagyűltek köré, mint egy csapat keselyű, DJ pedig úgy megilletődött a hosszú idő után őt körülvevő idegenektől, hogy földbe gyökerezett.
-Hé, Dori, itt is fellépsz?
-Tiszta király lesz! Új ellenfél?
-Jó helyre jöttél!- vágta őt hátba az egyik- ha Magyarországon bulit keresel, akkor csakis Siófokon találod! Dorina kínosan elvigyorodott, majd végignézett rajtuk:
-Hát ez igazán fain. Esetleg valami helyi előadót nem ismertek?

Ekkor egy hang szólalt meg a háta mögül:
-Esetleg jómagam. DJ megfordult. Mintha csak saját magának 28 éves kiadásával nézett volna farkasszemet: egy szőke, középhosszú hajú, sötét szemű csaj állt ott. Ahogy végignézett rajta, az idősebb csaj magabiztosan elmosolyodott, és kezet nyújtott:
-Julia Carpenter. DJ végre kapcsolt, majd kezet fogott vele:
-Dorina Joris. A magyar előadó felvonta a szemöldökét:
-Te nem 13 éves vagy?
-Voltam- válaszolt Dorina nagy vigyorral, majd hozzátette- 16 vagyok. Julia felvonta a szemöldökét:
-Mégis honnan jössz te? A kihívó elvigyorodott:
-Messziről.

Aznap estére tehát megvolt az ellenfél. Viszont még buli előtt begyakoroltak pár trükköt. Dorina alaposan felmérte ellenfelét. Ismételten megállapította, hogy a csaj nagyon hasonlít rá... ráadásul ő is feltörekvőnek tűnt, és fiúsnak, akárcsak ő. Lehet, hogy ebbe a világba vannak rokonai? Hisz embernek ő is ember... Julia visszanézett, majd elvigyorodott:
-Mi az, nem láttál még fehér embert? DJ ismét észbe kapott:
-Ja, nem semmi, csak elgondolkodtam egy kicsit- feltette az egyik lemezt- kész szerencse, hogy erre jártál, már a fél országot bejártam. Ellenfele felkacagott:
-És nem találtál magadhoz illő ellenfelet? Te, aki fél éve kihívta a legnagyobb arcokat? Dorina vállat vont és visszanézett rá:
-Most nem bizonyítani akartam valami nagyobbnak, hanem egy jót zenélni a saját súlycsoportommal. Julia elvigyorodott:
-Csajszi... azt hiszem, mi jól meg fogjuk érteni egymást.

Este már tolongott a tömeg. Amiről a vízparton elhangzott beszélgetés, futótűzként terjedt egész Siófokon. A két amazont már tekintélyes tömeg fogadta. Dorina elvigyorodott:
-Ó, öregem... ez orbitális lesz! Ellenfele rávigyorgott:
-Vágjunk bele, csajszi! Azzal odamasíroztak a keverőpultokhoz, és lassan nekikezdtek. Csak a szokásos forgatókönyv: lazán, lágyabb dallamokkal indítottak. Julia a Yeah Yeah Yeah számot tette be elsők között. DJ elvigyorodott, és rásandított:
-Ütős kis darab. A magyar előadó visszanevetett:
-Na, és te mivel akar előrukkolni? Dorina nem is gatyázott sokáig, és ő is egy saját szerzeményt kevert fel ebben a menetben.

Ahogy aztán az éjszaka folyamán egyre keményebb számokkal rukkoltak elő, a közönség már nagyban ugrabugrált. DJ úgy döntött, hogy ad rá egy kis kakaót, és feltette a LMFAO Party Rock Anthem-ét. A közönség ujjongott, és a táncot shuffle stílusban kezdték el nyomni. Julie visszanézett kihívójára:
-Shuffle? Nem egészen az én műfajom, de miért ne? Válaszként felkeverte DJ Jean New Dutch Shuffle című számát. A közönség már egészen belejött a táncba.

... akárcsak Dorina. Mint mindig, most is táncolt a keverőpult mögött. Julia felé kapta a fejét:
-Úgy látszik, a ma esti csapatnak bejön ez a stílus. Amondó vagyok, hogy maradjunk ennél. Azzal folytatta a sort deadmau5 Raise your weapon-jével. Ellenfele csak felmutatta a hüvelykujját, és már kereste is a következő lemezt, amivel visszavághat.

Valóban, valahányszor az emberi világba jött, Dorina mindig kihívott valakit. A ma esti buli viszont nem igazán egy párbaj volt... inkább egy remek, közös munka. Valahol úgy érezte, hogy megtalált magából egy hiányzó részt, és ezáltal maga is több lett. Csodálatos kreálmány a közös munka eredménye...

Az este végeztével már a pultot támasztották újonnan szerzett barátjával. Julia elismerően megemelte a poharat:
-Tényleg olyan jó vagy, ahogy mondják. Szép este volt, csajszi! DJ viszonozta a gesztust:
-Te is marha jó vagy! Mi csajok tartsunk össze. Julia hozzátette:
-És fordítsuk fel a házat- majd koccintottak- This is the beginning of a wonderful friendship

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése