2011. október 16., vasárnap

megtestesült emberi teremtéstörténet

Dorina a múltkori találkozáson fellelkesülve gyakran ingázott át az emberi világba, és hatalmas bulikat adott. Valahogy komolyabban elkezdett kötődni ahhoz a helyhez, az emberekhez... részbe azért, mert ez a pálya még mindig egész friss volt neki, másrészt pedig még mindig motoszkált benne a kérdés, hogy vajon tényleg erről a helyről származik-e. Hisz fajilag, genetikailag teljesen megegyezett velük: nem volt se több, se kevesebb, még úgy se, hogy Echo áldását élvezhette a tehetségét illetően.

Pont egy ilyen őrült buli közepén volt, majdnem vállig érő, ujjak nélkül kesztyűben, csillagmintás felsőben, farmergatyába, csillámos szemfestékkel, és tüskésre zselézett hajjal. A közönségnek be is jött ez megjelenés, amellett, hogy a lány igen ütős számokkal készült aznap estére. Táncolt ő maga a bulizókkal együtt, animálva őket, mint mindig. Ők pedig ordibáltak, ugráltak, tapsoltak neki. Le voltak nyűgözve. DJ is itta az ovációt. Amint felkevert egy újabb lemezt, feltartotta kezeit, és tapsolt. A közönség követte. Ezután beleszólt a mikrofonba:
-Nagyszerűek vagytok! Hadd lássam azokat a kezeket! Imádlak titeket! A többiek pedig üdvrivalgásba törtek ki. Szó, ami szó... úgy tűnt, ebben a világban is egész könnyen boldogul, és ugyanúgy megcsinálja sikerét, mint Nixában.

Az este végeztével, mikor már masszívan ürült a diszkó, és pakolászott, odalépett hozzá egy sötét csaj.
-Hello- szólította meg azonnal- meghívhatlak egy italra? DJ felpillantott rá, és hálásan elmosolyodott:
-Köszönöm szépen, jól esne egy. A következő pillanatban a bárpultnál kötöttek ki, a gyér társaságban. Zoé nem is habozott sokáig, máris a mélyébe vágott:
-Másik világból jöttél, igen? Dorina először megletten pillogott, majd elvigyorodott:
-Ennyire látszik rajtam? Te vagy az első, aki nem ennek a világnak valamelyik pontjából próbál beazonosítani. A sámán folytatta:
-Shanbahac megbízásából kerestelek fel téged és a társaidat.Vannak, akik várják, hogy ti, a másik világból változást hoztok. Az előadó kissé értetlenül megvakarta a fejét:
-Hát... én maximum csak zenével tudok szolgálni. Tényleg nincs semmi komoly dolgom ezzel a világgal.

Zoé kissé csalódottan elhúzta a száját:
-Emanuel is pontosan ezt mondta. Dorina elmosolyodott:
-Emanuel Agosto? Az afrikai csaj bólintott, DJ pedig folytatta:
-Ismerem. Rendes gyerek. Engem kért meg, hogy a barátnőjének szervezzek bulit- belekortyolt italába, majd folytatta- tőle tényleg ne várj csodát. Lehet, hogy csak egy materiális testbe zárt lélek, de ő csak tanul, tapasztal. Nincsenek világmegváltó tervei. Talán ide is csak a tanulás miatt jött... és mert a barátnője ebből a világból származik.
-És te?- kérdezte Zoé- te miért jöttél?

Dorina elgondolkozott, majd válaszolt:
-Először, még 13 évesen csak azért, hogy kipróbáljam magam egy új környezetben, az itteni legnagyobbakkal, és megmutassam a tehetségem. Most pedig csak úgy... kedvem támadt hozzá. Kissé jobban elmerengett, belebámulva az italába:
-Mondjuk... a napokban elgondolkoztam azon, hogy nem-e innen származom. Ember vagyok, amióta csak az eszemet tudom. De erről a világról nincsenek emlékeim... mindig is nixai voltam.

Zoé alaposan végigmérte őt, majd a szemeibe nézett:
-Ezt kideríthetjük. Azzal egy furcsa keresztet rajzolt Dorina homlokára és elmormolt egy félmondatot. Az előadó ekkor egy hullócsillag szemszögéből látta a dolgokat. Egyre csak zuhant a föld felé, őrült izzásban, égve, ragyogva.... majd a kék főváros egyik sikátorába éktelen robajjal becsapódva, és darabokra törve. A hangra odasietett a két bukott isten, Samas és Tiamat. A törpesárkány egészen elszontyolódott:
-Ó, szegénykém... darabokban van. A hiúz kérdően ránézett:
-Mit akarsz vele csinálni? Az apró istennő letérdelt, és a törmelékre helyezte mancsait:
-Felélesztem. Mi mást? Samas szemei elkerekedtek, és ugyanúgy letérdelt:
-Hogy mit? Na szórakozz velem. Tiamat kissé szúrón nézett rá vissza:
-Egykoron az emberek világba istenek egész generációját teremtettem meg. Gondolod, hogy most nem sikerülne? A hippi hiúz, látva, hogy a törpesárkány hajthatatlan, sóhajtott:
-Rendben- ő is a törmelékre helyezte mancsait- de én is segítek. A hullócsillag maradványai összeálltak, és egy 4 éves kinézetű szőke kislány alakját vették fel. Tiamat azonnal levette köntösét, ráterítette, és összefogta rajta:
-Szia, csillagom- szólította meg kedvesen- hogy hívnak? A jövevény kissé kábán nézett rá, és ügyetlenül próbált válaszolni:
-Do... re...
-Dorina?- vágott közbe Samas. A gyermek felé fordult. Nem éppen tudta, hogy mi a neve, de amit a hiúztól hallott, kifejezetten tetszett neki:
-Jó... lesz...
-Joris?- kérdezte tovább Samas- Dorina Joris? A jövevény csak kábát bólintott. Nem igen fogta fel, hogy mi történik körülötte. Viszont a két bukott isten iránt határozott bizalmat érzett. A közelükben melegség öntötte el a szívét. Tiamat ismét elmosolyodott, és megsimogatta a fejét:
-Jól van, csillagom, nem kell félni. Jó helyed lesz a földön, meglásd.

Dorina ekkor tért magához. Kissé elsápadt. Azonnal felhajtotta a maradék italát, és rendelte a következő kört. Abba is beleivott, majd fejcsóválva bámult maga elé:
-Na ne, na ne, na ne!- végighúzta kezeit az arcán- jó, valóban utána sokat flangáltam a sikátorokban, és jól kijöttem Samassal és Tiamattal.... majd Zoéra nézve kifakadt:
-De ez faszság! Ember vagyok, nem valami földönkívüli! Rendes emberi szüleimnek kellett volna lennie, nem egy rakat hókuszpókusz! Ez hülyeség, hogy meteoritként beposszantam... hatalmas faszság az egész!

Zoé azonban sejtelmesen mosolygott, majd miután DJ üvöltőrohama alább hagyott, válaszolt:
-Annyira azért nem. Tudod, sok nép véli úgy, hogy az istenek a földből gyúrták őket. A modern tudomány pedig úgy vélekedik, hogy mi mind a csillagok poraiból keletkeztünk, mivel egy-egy csillag robbanásakor keletkeznek olyan anyagok, amik a testünket is alkotják. Tehát... lényegében ember vagy... a többi ember hitvilága és filozófiája szerint. Dorina kedvetlenül sóhajtott:
-Ez engem kurvára nem vigasztal. Felhajtotta a maradék italt, ami már kissé fejbe is vágta. Rendelte a következőt, és folytatta:
-Nem vagyok se több, se kevesebb az ittenieknél. Ugyanolyan holt normális ember vagyok, mint a többi. Az, hogy kurva jól zenélek, az meg csak a tehetségemnek és a szorgalmamnak köszönhető. Amint kikapta a következő italt, nem is gatyázott, azonnal felhajtotta:
-Szóval ez az egész égbemeredő faszság!

Zoé kissé kezdett aggódni a kétségbeeséstől egyre jobban részegedő DJ-en. Megfogta a csuklóját:
-Ne haragudj, nem akartalak ezzel megbántani. Csak elragadott a tény, hogy másik világból jöttél... Viszont ekkor Dorina újabb pohárral döntött le, és a kellő mennyiségnek köszönhetően elkezdett részegen sírni:
-Hogy tehettél ilyet? Ezzel totálisan a lelkembe gázoltál, te ribanc! A sámán lassan átölelte őt, és simogatta a hátát:
-Jól van, semmi gond, tényleg sajnálom. Nem akartam. Lassan lesegítette a székről, és elindult vele:
-Gyere, hazakísérlek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése