2013. április 24., szerda

lanciare una ricerca

Anja Starghost alázatosan, bűntudattal meghajolt a királyi pár előtt:
-Sajnálattal közlöm felségetekkel, de Phernai megszökött. Próbáltam megállítani, de mire megtehettem, már mérföldekre járt. Shayla idegesen a karfára csapott, ahogy felpattant ültő helyéből:
-Miért nem tudtad megállítani?- fakadt ki, nem hitt a zodiákusi szavainak- Engem majdnem leiskoláztál a Vér-tónál, a kamasz fiunkat pedig nem tudod megállítani? A vörös szégyenkezve lehajtotta fejét. A királynénak igaza volt, és valóban csak magatehetetlenül állt, ahogy a semmiből előkerült az unipegazus, amire a herceg felpattant, majd elrepült...

Focus felesége vállára helyezte mancsát:
-Idegeskedéssel nem megyünk semmire- mondta nyugodtan, majd Starghostra nézett- bizonyos, hogy a legjobbakkal is megtörténhet a baj. De Phernait ismerve nem az a gyerek, aki olyan könnyen keveri magát bajba. Visszanézett Shaylára:
-Okos fiú, biztos feltalálja magát. Épp csak a lázadó korát éli. A királynő sóhajtott, magában elszámolt tízig, majd visszanézett férjére:
-Hozd őt vissza- mondta halkan. Tom Focus elmosolyodott, majd a zodiákusira nézett:
-Anja, az ikreket tanítsd tovább- majd elindult kifelé- én útnak indulok Phernaiért.

Ki is ment... de mielőtt útja a városon kívül vezette volna, betért a macska istennő szentélyébe. Letérdelt, mélyen meghajolt az oltár előtt, majd karmával apró sebet ejtett egyik ujján. A felbuggyanó vércseppet az oltárra nyomta, és belekezdett:
-Felséges Bászt! Phernai fiam eltűnt. A segítségedet kérem a megtalálásában...  Alig, hogy végigmondta, az istennő hangja hallatszott válaszként:
-A vér az, mely összeköt titeket. Hát kövesd...

Szavaira az oltáron lévő vércsepp felizzott, majd a levegőbe emelkedett. Olyannak tetszett, mint egy vörös szentjánosbogár. Ezt követően libegve elindult egy irányba. Tom Focus elmosolyodott, megértette Bászt szavait. Azonnal megindult, az izzó vércseppet követve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése