2011. június 23., csütörtök

a rivális

Nem titok, hogy Dorina Joris hozza össze a legjobb bulikat. Eddig senki nem is kelt vele versenyre... talán alapból sem akartak, vagy nem is mertek- ki tudja. De tény, hogy a szakmában nem igen akadt követője. Nem is csoda, hogy másik világba ment szakmai fejlődését. Viszont egy nap arra döbbent, hogy igen látványosan megfogyatkozott a közönség. A 3. órában - látva, hogy nincs különösebb változás - leemelte végül fejhallgatót, és a tömegbe üvöltött:
-Mi történt veletek? Hajtás volt tegnap? Jenisse nézett fel a tömegből:
-Á, dehogy! A többiek a város túlsó felén vannak. Jöttek valami új csajt megnézni. DJ kiakadt:
-Miféle új csajt? Soot vállat vont:
-Nem tudjuk, most érkezett. De minket nem érdekelt a téma. Dorina komolyan elgondolkodott, hogy az új jövevény lopja a közönségét. Egy laza mozdulattal lekapcsolt a lemezjátszót:
-Bocs, de a  buli ma elmarad. De ígérem, hogy legközelebb itt folytatjuk. A csapat kissé kedvetlenül ment haza, DJ viszont a város másik végére. Utána akart járni a dolognak, méghozzá alaposan.

A város másik felében tényleg buli... valami szabadtéri. A reflektorok fényét és a basszust már távolról lehetett hallani. DJ komolyan el is kezdett aggódni, hogy komoly ellenfelére talált. Rövidesen a tömeget is láthatta. elkerekedtek a szemei. Még deghyomiak is voltak itt. Az ő bulijaira hogy nem tette be egy deghyomi sem a lábát? Lassan furakodott előre, és ahol tudott, lábujjhegyre állt, hogy kivehesse a történéseket.

Úgy a tömegben félúton járt, mire meglátta a riválist. Egy 17 körüli, hosszú, fekete hajú, fekete szemű, fekete ruhás lány, ujjatlan felsőjén vörös lángjellel, lila napszemüveggel, fekete rúzzsal... és gitárral. Egy állat rockker, aki úgy gitározott, mint a profik. Meg is indította a tömeget, ott ugráltak körülötte, biztatva, ordibálva. Hatalmas show-t adott a csaj.

Egész addig amíg DJ át nem tudta verekedni magát a tömegen, egész a színpadig. Ugyanis egész egyszerűen felugrott, és a rockkernek esett:
-Te mocskos kurva!- tépte meg a haját, és látványosan elvágódtak a színpadon. Még a zene is félbeszakadt. Viszont a gitáros se vette túl jó néven a támadást, és folytatta:
-Te kis csitri, mégis mit képzelsz magadról? Dorina elkezdte csapkodni a rockker fejét a színpad padlózatába:
-Úgy átrendezem a búrád, hogy a szüleid nem ismernek rád, te ribanc! Viszont annak ellenére, hogy a zene abbamaradt, a közönségnek nem ment el a kedve... kifejezetten élvezték, hogy két csaj harcol a színpadon. Főleg a deghyomiak, akik külön buzdították őket:
-Hajrá egyik, győzzön a másik!
-Üsd vágd, nem apád!
-Csak a fejét, hogy ne sántuljon!

A macskacsatának Rocco és Riksy, a testvérpár vetett véget, akik elhurcolták a két bajkeverőt. A rendontás miatt arra az estére bezárták őket. A két csaj még ott is ölte egymást, ezúttal azzal az apropóval, hogy a másik hibája, az, ahová kerültek. Valamikor a hajnali órákban fáradtak bele a viaskodásba... némi kék-zöld folt, és karmolásnyom kíséretében. Egyszerűen nem jutott eszükbe több szitok, és nem maradt több erejük sem. Egyik sem győzhetett. Végül a fekete indította meg elsőként a beszélgetést, ahogy ott a sarokban ült:
-Szóval... te már régóta itt vagy? DJ bólogatott:
-Olyasmi... kiskorom óta- majd futólag a rockkerre nézett- és te?
-A tengertől jövök. Ott sima gitárom volt. Aztán láttam, hogy itt jobb felszerelések vannak. Dorina halványan elmosolyodott:
-Kicsit ismerős...

Aztán a rockker ránézett:
-Amúgy Spite Inferno- nyújtott neki kezet. DJ ránézett. Bizalmasan elmosolyodott, majd kezet fogott vele:
-Dorina Joris. Utólag... üdvözöllek a zenei világban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése