2011. július 20., szerda

insomnia

Tárgyalássorozat a két birodalomban. A teremben jelen volt Fabry Falcone, Nendi, Shah szultán, Felix, a Vérvörös tó harcosainak feje, a leozardok királya... valamint Tom Focus és Shayla. Bár az előbbi aludt. Újabban nem az első eset. A lehető legkülönbözőbb helyeken képes bealudni fényes nappal. Most is, a tárgyalás kellős közepén. Fabry rázta finoman a vállát:
-Felség... felség.... Deghyom ura nagy nehezen összeszedte magát, és kómásan először a sólyomlordra nézett, majd a többiekre:
-Mi az?- kérdezte álmosan.
-Csak a te szavazatodra várunk- nézett rá Felix- az összbirodalmi költségvetést illetően. A király a szemeit dörgölte, és minden erején azon volt, hogy nehogy összeessen a fáradtságtól.

Hosszabb mérlegelés után inkább felállt:
-Ne haragudjatok, barátaim. De ezt most napoljuk el. Azzal csendben kisétált a teremből. a többiek aggódva néztek utána.
-Nekem ez nagyon nem tetszik- jegyezte meg a leozard király, majd a többiekre nézett- nem kéne kezdenünk vele valamit? Aggasztó, hogy hetek óta ilyen. Nendi a királynőre nézett:
-Shayla, te vagy a legközelebb hozzá. Nem tudod mi a baja? Shayla kellemetlenül sóhajtott...

Focus próbálta ezúttal kialudni magát. de a forgatókönyv ugyanolyan volt, mint eddig: a múltbéli arcok ugyanúgy előjöttek, az előző királyok, hadnagyok, vezérek... és mind azzal vádolták, hogy mindent rosszul csinál, és méltatlan Deghyom trónjára. Harcba is száll a lidércnyomással, és eleinte mindig elemében van. De aztán jön a többi újra és újra, mígnem a vádból támadás lesz, majd életveszély. Mindig ennél a pontnál riad fel. Most is... ezúttal, mikor három ősi király támadt rá egyszerre.

Már alkonyodott. Ismét zihált, verte a víz. Most viszont Shayla is mellette volt, és aggódva nézett rá:
-Akarsz beszélni róla? Ahogy viszont látta a lányt, úgy megnyugodott. Szusszantott:
-Csak rémálmok... semmi komoly.
-Ó igen- a királynő komoran bólintott- tényleg nem komoly, csak épp kialvatlan vagy. Az összes tárgyalást sorra elalszod. Focus lehajtotta a fejét:
-Sajnálom... Shayla megfogta arcát:
-Ez tényleg nem tréfadolog. Megkérem Nendit, hogy kerítsen néhány cirkóniát ehhez a feladathoz. Ők jól értenek az álommágiához, segítenek lezárni ezt a lidércnyomást. A király álmosan visszamosolyodott:
-Mondtam már, hogy szeretlek? Shayla az ölébe paskolt, hogy ura belehajtsa a fejét, majd simogatta:
-Én is szeretlek. Véget vetünk a lidércnyomásnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése