2011. július 1., péntek

Gaté

Snark nagyon nem díjazta, hogy a holdpapnők így bepalizták. Este épp próbálta ellátni magát- hisz a főmufti áldozati húzásának köszönhetően tekintélyes mennyiségű vért vesztett... és nem akaródzott elállni. Hiába szorította rá a kötést, valahogy nem akart összejönni. Neki, mint szakbarbár katonának nem is ment az ilyesmi. Káromkodott is egy cifrát a negyedik kudarc után. Ekkor belépett valaki a szobába:
-Bánd meg szavad, de gyorsan! A lila hüllő a hang irányába kapta a fejét. Egy fehér, fekete hajú macskahölgy volt, ugyanolyan ruhába, mint a többi papnő.
-Már lejárt a műszakom a mai napra- mondta Snark. A jövevény kérdően nézett rá:
-Akkor miért vagy még fenn? A katona kedvetlenül sóhajtott, és megmutatta a sérülést. A vér több kisebb patakban, igencsak látványosan folyt alá.

A macska megcsóválta a fejét, majd maga látta el a sérülést. Először alaposan lekente fertőtlenítővel:
-Miért nem szóltál, hogy nem áll el a vérzés? A gyík duzzogva nézett vissza rá:
-Nincs szükségem fehérnépek segítségére. Amint véget ér a büntetésem, olyan távolról kerülöm ezt a helyet, amennyire csak lehet. A papnő nekiállt lekötözni:
-Sebaj, még van időd kiélvezni- válaszolt szarkasztikusan, majd hirtelen, nagyon erősen megszorította a kötést. Snark fel is ordított. A hölgyemény lassan végzett a procedúrával, végül a köntöst is visszasegítette a szolgára:
-Ne vedd magadra- tette hozzá- a helyi szokások megkívánják, hogy mindenki, aki a Holdudvarban dolgozik, az beavatott legyen. Nincs kivétel.

Ez a hangnem kifejezetten tetszett a tanítványnak- persze mindamellett, hogy a macska segített neki. Félig rápillantott:
-Ki vagy te?- kérdezte. A papnő sejtelmesen elmosolyodott:
-Gaté novícius vagyok, az arab negyed melletti sivatagos vidékről. Snark felvonta a szemöldökét:
-Novícius? Akkor te se lehetsz itt sok ideje.
-Egy éve, hogy pontos legyek- válaszolt Gaté, majd elindult kifelé- de ez már nem rád tartozik. Jó éjszakát! Majd eltűnt az ajtó mögött. Snark egy ideig nézett utána. Megállapította, hogy a hölgy remekül ellátta. Ennek tényétől elmosolyodott... végül ágyba bújt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése