2011. július 3., vasárnap

a szélisten büntetése

Tara ébredezett. De minden olyan hideg volt, és instabil... vajon a föld remeg, vagy álmodik? Nem érezte biztosnak a felületet, ahol feküdt. A mancsokat, melyek a kezére zárultak, annál inkább. Végre... egyetlen fogódzó... egyetlen biztos pont. Bele is kapaszkodott a kézélbe. Tudta, hogy így biztosan nem lesz baj. Darko- továbbra is sárkányalakban- érzékelte a kék lány reakcióját. Azonnal felkapta a fejét:
-Tara...- szólította halkan, simogatva a kezét- Hallasz, kicsim?

Lady Spark lassan felnyitotta szemeit. Minden olyan homályos volt... és még mindig hideg. Zúgott a feje. De az, hogy a hippi mellette van, a biztonság érzetét nyújtotta. Halványan elmosolyodott:
-Szia Ags... A bestia megpuszilta a lány kezét, a tenyeréhez bújt:
-Úgy örülök, hogy jól van- sóhajtott- aggódtam... Tarát kellemetlen érzés járta át. Valami derengett. Az elektromos hálózat... a szélisten... a csapás... Aztán meglátta a sárkány mellkasán a kötést. A sérülés szélei még így is kilógtak a kötés alól. Óvatosan megérintette, végighúzva rajta a kezét. Lassan, igencsak homályosan eszébe jutott minden.
-Sajnálom...- mondta remegve- nem akartam.
-Tudom, tudom- Ags odahajolt hozzá- nincs semmi baj. Most csak pihenj. Megsimogatta Lady Spark arcát, akinél eltört a mécses. Átkarolta a szörnyeteget, és bújt hozzá. A történtek után meg volt rémülve. Darko is átkarolta és magához szorította, simogatva a hátát.

Eközben, az istenek páholyában komoly tanácskozás folyt. Mind összeültek a sötétség bilincseibe vert szélisten körül, és ítélkeztek felette. Sötétség kezdte:
-Hát soha nem tanulsz?- mondta a saját sejtelmes, sunyi stílusában- pedig már egyszer kihúztad a gyufát, mikor hisztidben lemészároltad a tengermelléki oroszlánokat, és 1000 évre bezártad a villámistent a vízisten segítségével... Echo folytatta:
-Ártottál egy ártatlan halandónak csak azért, hogy Ambrant bemocskold. Mi a mentséged erre a viselkedésre? A szélisten visszakiabált:
-Ambran sosem volt közénk való! Pontosan azért is zártam be anno, hogy megfeledkezzetek róla. Tagadom, hogy nekünk isteneknek vagy elemeknek bármi közünk lenne egymáshoz, így azt is, hogy ő, a villámisten, mint összekötő elem létezik.
-Te hülye vagy!- fakadt ki Shanbahac. Bászt folytatta:
-Az önkényes, diktatórikus viselkedésed miatt, és mindenekfelett, hogy másoknak ártasz, 1000 éves fogságra száműzünk. Így egy jó ideig nem árthatsz senkinek

A szélisten már kifakadásra nyitotta a száját, de a sötét cella ajtajai bezárultak... majd az egész elsüllyedt a páholy talajában. A sötétség, mely mindennek a kezdete és vége, biztosan fogva tartja. Az ítélettel mindenki egyöntetűen egyetértett... egy kivétellel. A vízisten szinte hisztisen viharzott ki a teremből. A tűzisten vette észre, majd némi habozás után követte. A víz, ez a makacs nőszemély is öntörvényű volt, akárcsak a szél... talán csak kisebb mértékben. Ő is tagadta a kapcsolatot más elemmel, vallotta, hogy mind ellentétek. De emellett igencsak gyengéd tudott lenni. Minden esetre a tűzistent kedvelte a legkevésbé... Pont azt, aki utána jött, hogy megérdeklődje, mi a baja. A hölgy dühödten suhintott:
-Húzz innen!- vízsugarat küldve felé. A tűzisten még utolsó pillanatban maga elé kapta pajzsát, azzal védte magát. A vízisten pedig tovább ostromolta, szórva rá az átkokat:
-Minden a te hibád, te szemét! A deghyomiak... a villámisten.... és most azt is elvesztettem, akit a legjobban szeretek! A tűzisten nem szólt, csak tartotta tovább a pajzsot. Hagyta, hogy a hölgy kimérgelődje magát.

Miután a vízisten kellően elfáradt, ismét elfordult, kifelé bámulva az erkélyről. A tűzisten leemelte végre a pajzsot, meggyőződve, hogy tiszta a levegő. Azután odalépett a hölgyhöz:
-Nem értem, miért csinálod ezt. Miért ellenségeskedsz a ténnyel, hogy mi egyek vagyunk? Ahogy beszélt, óvatosan a keze után nyúlt. Tartott tőle, hisz számára a vízisten minden érintése fájdalmas. De mint belevaló istenség, merte a kockázatot, és lassan megfogta a hölgy kezét. Viszont amaz azonnal kikapta:
-Hozzám ne érj!- és fordult is el tőle. A tűzisten jobban látta, ha most nem kísérletezik tovább. Inkább csendben odébbállt, magára hagyva a hisztiző nőszemélyt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése