2011. július 18., hétfő

a visszavágó

Meleg napra ébredt a kék főváros. Valaki zuhannyal próbálta elviselni a hőhullámot, valaki a hideg házban maradt... Samas speciel egy hideg ital és DJ mellett.Felfedezettje épp vendége volt egy hűsítőre.
-Mit gondolsz?- kérdezte- milyen lesz a ma este?
-Gyenge- válaszolta a lány, ahogy a jeges poharat az arcához nyomta- szerintem mindenki otthon marad, és alszik. Nekem is ezt kéne tennem. Belekortyolt az italba, a hiúz pedig folytatta:
-Messze még az este, ne hamarkodd el a döntést. Dorina ismét az arcához nyomta a poharat:
-Pedig semmi kedvem. Ez a hőség olyan demotiváló.

Ekkor megcsörrent a telefon. Samas biccentett felé a fejével:
-Nem akarod felvenni? DJ legyintett:
-Hagyjanak békén- és nyugodtan iszogatott tovább. Azonban a hívó fél igencsak kitartónak tűnt. A hiúz ismét intett:
-Szerintem mégiscsak vedd fel. A lány sóhajtott:
-Oda se neki- felvette a telefont, és unottan beleszólt- Dorina Joris.... Meglepetésére egy ismerős hang szólt vissza:
-Csakhogy elértelek. Már kezdtem azt hinni, hogy szándékosan kerülsz, nehogy behajthassam rajtad a beígért visszavágót... A lánynak elkerekedtek a szemei:
-Gigi?- kérdezett vissza. A hívó fél belenevetett a kagylóba:
-Hát... nem is a télapó. Szóval... mikor kerítünk rá sort? DJ elvigyorodott:
-Nagyon akarod azt a visszavágót? Akkor ma este, nálam. 7-re eléd küldök egy taxit. Próbálj meg kivételesen nem késni. Gigi ismét nevetett:
-Rendben, igyekszem. Majd letette. Samas is a poharat, majd kíváncsian elmosolyodott:
-Na, mi a helyzet? DJ ismét felvette a jól ismert pimasz, lelkes vigyorát, és megemelte a poharat:
-Öreg barátom... ma este nagy buli lesz!

Délutánra már be is harangozták a nagy eseményt. Dorina nem hiába küldetett a vendégért taxit... annak a ténye, hogy ő egy másik világból származik, annak idején a kihívói előtt titokban maradt. Most sem történt ez másképp. A megrendelt taxit is az egyik nixai vezette, és ügyesen kellett manővereznie, nehogy a másik előadó rájöjjön, melyik kanyarnál fordult be pontosan. A lány kissé aggódott is... nem volt ínyére, hogy a másik világból átjön valaki. Már korábban deadmau5 megjelenésénél is kissé húzta a száját. De hát ha Gigi D'Agostino visszavágót akar, ő bizony másodszorra is ellátja a baját...

És úgy tűnt, a népet meg is mozgatja a tény, hogy ismét a másik világból jön egy előadó, hisz rengetegen jöttek este. Dorina már nekilátott a zenének. Egy kis előmelegítés a hangulatra. Most is meglehetősen nőiesen volt öltözve: ujjatlan, fehér felső, zöld nadrág, egy hatalmas virágos hajtű oldalt a hajában. Mint a korábbi tündérjelmez  visszafogott változata. Hamarosan beszáguldott Gigi is- jobb részt a taxisnak hála. Mert ha ő nincs, akkor biztos, hogy a vendég nem készül el időben. DJ elvigyorodott, és kezet fogott vele:
-Jó téged újra látni. Gigi kezet csókolt neki:
-Téged is, tündérkém- majd lepakolt mellé, és elkezdett válogatni a lemezek között- készen állsz a visszavágóra? Dorina elvigyorodott:
-Ó, igen! Lehalkította a zenét, és felkapta a mikrofont:
-Hellosztok! Jó az este? A tömeg igenlően ordított, a lány pedig folytatta:
-Ma este egy különleges vendégünk van, akinek egykoron kihívója voltam. Most viszont ő jött el hozzánk, hogy kihívjon engem- rámutatott- kérlek, fogadjátok szeretettel az italo dance utolsó mohikánját! A színpadon Gigi D'Agostino! A tömeg ujjongott, Gigi pedig meghajolt.

Amint az alapzaj kissé alábbhagyott, a párbaj megkezdődött. Dorina most biztonságban érezte magát, nemcsak a hazai pálya miatt, hanem mert rengeteget tanult azon a bizonyos úton. De úgy látta, kihívója se adja alább, hogy a romantikusabb vonulat mellett kissé keményebb, pörgősebb stílussal is próbálkozott. Meglepetten felvonta a szemöldökét, majd ránézett:
-Hé! Ez meg mi a fene? Gigi sejtelmesen elmosolyodott, és válaszolt:
-Lento Violento stílus. A lány elvigyorodott:
-Látom, nem finomkodsz. Viszont én is készültem. Kicsit matatott az arzenáljában, majd egy ütősebb darabot kevert fel az előző lemez mellé. A tömeg őrjöngött. DJ táncolt hozzá, és tapsolt:
-El kell ismernem- fordult Gigi felé- hogy egész jó vagy. A helyiek megkedveltek. A kihívó halkan nevetett:
-Általában az újak könnyek megszerettetik magukat.
-Ó, hogyne- vágott vissza a lány- főleg 20 éves rutin után.

A következő lemez felkeverése után a vendég előadó is belekezdett a táncba. Kölcsönösen animálták a bulizókat, akiknek ez nagyon tetszett. Tapsoltak is nekik. Dorina elvigyorodott, miközben lemez cserélt:
-Azért egy hibát még mindig elkövettél. Gigi felé kapta a fejét:
-Mit? A lány sejtelmesen visszanézett:
-Nem igen trükközöl. A következő lemeznél már lenyomott pár látványos scratch-et és hangmodulációt. A közönség őrjöngött. A kihívó visszanézett:
-Ó, nem... nem fogom most annyiban hagyni. Ismét előkapta az apró zseblámpáját, és poénkodva belevilágított a tömegbe. A bulizók értékelték a poént, de még mindig nem annyira, mint a zenét. Akárhogy is... Dorina ismét győzött.

A buli végén szállingóztak hazafelé a helyiek... a lány pedig kikísérte vendégét a taxihoz. Gigi megigazította a kalapját, és elmosolyodott:
-Hát... nincs mese, ismét legyőztél. DJ elvigyorodott:
-Üsse kavics... Azért örülök, hogy meglátogattál. Épp azt terveztem, hogy lemondom a mai estét. A vendég előadó felvonta a szemöldökét:
-Csakugyan? Pedig remek közönséged van. Kár lett volna. Dorina rámutatott:
-Látod? Még jó, hogy hívtál. Gigi végül megemelte a kalapját:
-Akkor hát, Dorina Joris- beült a taxiba- további szép estét. Becsukta az ajtót, majd a járgány elindult. DJ pedig elégedetten mosolygott, amiért remekül telt az este, és ismét nyert olasz kolégájával szemben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése