2011. május 21., szombat

a piszkos hatos

Első hetek a Harcosakadémián. Itt nemcsak a diákság volt meglehetősen züllött, de még a tanárok is- mivel a többségük mégiscsak deghyomi volt. Arklan pedig- mit volt mit tenni- sodródott az árral. Könnyen elfogadták a kollégák, és azonnal belerángatták minden "rosszba"... elsőként a közös bunyókba, amikor szórakoztak egymással, mint egy csapat hülye tizenéves... később pedig már a helyi kocsmába is magukkal rángatták. Arklan a nemesi etikettjét első kézből vágta a kukába, amikor nem egyszer hulla részegen távozott.

Ahogy teltek a napok, úgy a kis társaságnak kiforrott szokásává vált a tanítás utána kocsmulás. Egész szép társaság gyűlt össze, aminek a szablyaforgatás mestere is része volt: Soot, a fekete patkány, aki a tolvajismeretei közül tőrdobálást, valamint szabadulási- és menekülési technikákat tanított, Phylox, a vörös sárkány, a 13 testvér egyike, amely csapatmunkára ösztönzött, és nehéz fegyverekkel való harcot oktatott, Ursaner, a fekete medve, a lovagi torna bajnoka... a pusztakezes harc tanítója, valamint Midori, a csapat egyetlen női tagja, egy ezüst hajú, ezüst szemű fekete ruhás, szarvas démon, az íjászat oktató.
-Te, Arklan!- röhögött Soot- ennyire hiányzik őfelsége, hogy visszajöttél tanítani? A szultán unokaöccse felkacagott:
-Olyasmi... meg, hogy rájöttem, milyen jópofa dolog deghyomiakat tanítani. A démonlány épp a karmait pucolta az egyik nyíl hegyével:
-Csak ne szállj el magadtól- vigyorgott- mégiscsak mi vagyunk többségben. Phylox a hölgy vállára helyezte hatalmas mancsát:
-Na, ne ijesztgesd- majd a szablyaforgató felé fordult- de gondolom, megalapoztuk a bizalmat. Jó bulik voltak ezekben az első hetekbe. Arklan felkacagott:
-Az biztos- végignézett a bandán- ti aztán tudtok bulizni! Kösz, hogy rángattok magatokkal. A medve halkan nevetett:
-Szóra sem érdemes. Elvégre közös a célunk.

-Te Arklan!- fogta meg az ingujját a fekete patkány- azt rebesgetik, hogy jön még egy nixai tanár. Igaz ez? A szultán unokaöccsének meglepetten elkerekedtek a szemei:
-Erről most hallok először- ismét végignézett a többieken- mi a fene? Ti végig tudtatok erről? Phylox szusszantott:
-Pletykálnak ezt-azt. Azt se tudjuk, mit fog pontosan tanítani.
-Most akarnak késve elindítani egy kurzust az ő tárgyára- tette hozzá Ursaner- ez valami idióta spontán felindulás lehet.
-Egy biztos- tette hozzá Midori- ha ez valamelyikünk állásába kerül, én szétrúgom Tomnak azt a királyi hátsóját. Soot felé kapta a fejét:
-Hééééékás! A barátomat nem bántani! Vele együtt nőttünk fel. A démon sunyin elmosolyodott, majd a tolvajra nézett:
-Akit aztán olyan látványosan elárultál? A patkány előkapott egy tőrt:
-Vigyázz a szádra, asszony!

Arklan épp közbe akart avatkozni, mikor már nyílt is az ajtó. A tömeg azonnal elnémult. A kis csapat láthatta is, hogy miért: aki belépett, az nem volt más, mint egy kék macska, viszonylag könnyed, harcos ruhában. Körbenézett kínosan- úgy tűnt, őt is zavarta a hirtelen csend- majd kiszúrta a tanárok alkotta asztaltársaságot, és elindult feléjük. Az oktatóknak tátva maradt a szájuk... Midori végül kifakadt:
-Felség? A jövevény halkan nevetett, majd válaszolt:
-Nem. A nevem Mao Zhu- majd az egyik székre mutatott- szabad ez a hely? A társaság nem válaszolt. Csak némán csodálták a kék macskát, ahogy az leült közéjük. Körbenézett rajtuk. Frusztrálta, hogy ők is olyan mereven bámulják:
-Mi az?- kérdezte kínos vigyorral. Ekkor a vörös sárkánynak leesett. Rámutatom:
-Megvan már! Olyan 7-8 éve... Amikor Focus aláírta azt a szerződést. Láttam, hogy amikor leleplezett téged... aznap te helyesítetted a trónon. Mao Zhu bólintott:
-Pontosan így volt. Nem tudom, hogy annak idején miként talált rám, de a hasonlóság valóban döbbenetes volt.
-Most is az- jegyezte meg a fejét vakargatva Ursaner- pedig ahogy elnézem, legalább egy tíz évvel ráversz.
-Azt mondják, az előző nixai uralkodó elitjében te voltál a legfiatalabb katona- nézett rá Arklan- ez igaz? A kék macska elmosolyodott:
-Igen, igaz. Ők neveltek és képeztek egészen kiskoromtól.

Soot tovább méricskélte őt... majd rákérdezett:
-Ééééééés... mit is keresel is most tulajdonképpen? Mao Zhu elmosolyodott:
-Én leszek az új tanár. Őfelsége ajánlotta fel nekem. Hamarosan jelenésem lesz nála, hogy elbeszélgessünk a részletekről. Addig is, azt ajánlotta, hogy keresselek fel titeket. A társaság látványosan ledöbbent.... mind az ötnek tátva maradt a szája.
-Na ne!- fakadt ki Midori- befonom a szemöldököm!
-Ezért nem értem- szólalt fel Phylox- annak idején a leleplezéskor azt mondtad, hogy egy magányos harcos vagy. Mi ez a hirtelen váltás? A macska ránézett, és sejtelmesen elmosolyodott:
-Minden változik. Ebből a két ősi ellenséges birodalomból és komoly szövetségesek lettek. Lenézett, maga elé meredve:
-Talán épp ideje, hogy én is változtassak a szokásaimon. Arklan elvigyorodott, és megemelte a kupát:
-Hát, akkor.... az istenek hoztak közénk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése