2012. január 24., kedd

a méreg, ami itt tart

Ahogy azt eltervezte, Anja Starghost az éjszaka leszálltával azonnal megpattant a Vér-tó indiánjai közül. Miután meggyőződött róla, hogy már mindenki mélyen alszik, azonnal felpattant, és már iszkolt is, nyomában porzott az út. Tisztában volt a képességeivel, hogy milyen erős, milyen gyors....

Sekos képességeivel már kevésbé. A bestia ugyanis hátulról elkapta a vállát. A szökevény ijedtében csak felsikított, majd egyik kezével megpróbálta lefejteni magáról az őr állkapcsát. A szörnyeteg megszólalt:
-Látom, nem figyeltél arra, amit mondtam. Viszont értékelem, hogy ilyen kitartó vagy, és próbálsz ellenem harcolni. Anja felkapta a fejét:
-Nemcsak próbálok, hanem fogok is- a másik kezét az épp beszélő fej felé fordította- Incantestus! Egy parázsló szemcsékkel teli energialöveget lőtt, amivel telibe is talált. A második fej ordított kínjában. A harmadik döbbenten nézte a jelentet, majd az is lecsapott. A szökevény először egy újabb varázslattal hárított. Sekos ismét  felüvöltött. Aztán átharapta a lány testét.

Anja felordított, és már két állkapcsot próbált magáról lefejteni. Viszont azon kapta magát, hogy hiába olvas magára gyógyítást, vagy erősítést, csak erősebben vérzik. Ettől egy idő után már remegett a karja, kezdte belátni, hogy hiábavaló a próbálkozása. A vérveszteségtől el is ájult. Sekos elengedte őt, majd óvatosan a szájába vette, és vissza kúszott vele a táborba.

Amikor a szökevény magához ért, a szabad ég alatt volt, mellette egy sámánnal, és iszonyat nagy árnyékban találta magát. Érezte, hogy zsong a feje, és a sérüléseinek helyét. Ami kicsit bizarrnak tűnt, hogy a mély sérülések egész tompának tűntek, még a fejfájása is erősebb volt ennél. Talán már majdnem felgyógyult. Ha magára olvasna még gyógyítást... Ekkor viszont a fájdalom mélyen belényilalt... mintha csak ismét a szörnyetetgfogait érezte volta a testébe mélyedni. Keservesen felsikított.

Az árnyék bedőlt... és Sekos nézett rá vissza mindhárom fejével:
-Végre felkeltél. Ne gyógyítsd magad, arra itt van a sámán. Anja zihált, és majd erőt véve magán az őrre ordított:
-Honnan tudtad, hogy varázsolok? A szörnyeteg mindhárom feje elmosolyodott, majd sorban válaszoltak:
-Annak idején nem hiába voltam Nixa kapuinak második őre. Az első adag méreg csak egyszerűen lebénít. Mivel erre nem reagáltál, így bevetettem a második adag mérget is. Minél erősebb mágiát használsz, ugyanakkora hatásfokkal fordítja ellened. A lány morgott:
-Hogy szakadnál szét- sziszegte ingerülten- És ha olyan nagymenő vagy, akkor a harmadik adag méreg mit csinál? Sekos egész egyszerűen, puritán komolysággal csak ennyit válaszolt:
-Megöl.

Erre már a szökevény is elhallgatott. A sámán lassan felültette őt, és próbált megitatni vele egy rendkívül hideg italt. Starghost büszkesége viszont ennél nagyobb volt. Inkább maga vette át a csészét, és ivott belőle. Sekos pedig folytatta:
-Ismételten előre figyelmeztetlek, hogy a sámán csak a sebeid gyógyítja be. A mérget nem semlegesíti, és így jelentős időbe telik, mire kiürül. Úgyhogy a további szökési kísérletek hiábavalóak: ha nem én találok rád, akkor a saját mágiád fog megölni. Anja kiitta a csészét, majd indulatosan a földre vágta. A sámán meg is ugrott a repkedő szilánkoktól.
-Mégis mit akartok tőlem?- fakadt ki ismét a lány- Törődjetek a magatok dolgával, senkiháziak! Az őr viszont megőrizte hidegvérét:
-Az RTG-ről beszámoltak, hogy miket követtél el, és nem csak egy civilizáció, hanem több ellen is. Mi pedig úgy valljuk, hogyha a szép szó nem elég a magadfajták ellen, akkor kénytelenek vagyunk komolyabb eszközöket alkalmazni. Remélem, világos voltam. Anja pedig a fájdalmaira és az állapotára fittyet hányva egész egyszerűen felpattant a földről, úgy kiabált:
-Na idefigyelj, földi kukac! Miután elkaptak, az RTG-n meglehetősen válogatott módszerekkel kínoztak az ionsokktól kezdve a vérforraláson át különböző testi fenyítésekig. És nem sikerült megtörniük! Úgyhogy ne hidd, hogy csak ilyen könnyen engedelmességre bírhatsz!

Sekos ismét végigmérte a lányt, elmerengett:
-Valóban nem lesz veled könnyű dolgom. De ettől érdekes ez az egész, nem? Azzal a bal fejével finoman visszalökte, majd elhaladt mellette:
-De előbb szedd össze magad. Tökéletes állapotban kellesz a Vér-tó indiánokhoz vadászatra. Anja nézett a bestia után. Tehetetlennek érezte magát, de egyáltalán nem félt. Inkább lustának egy újabb visszavágóhoz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése