2013. március 4., hétfő

Justice is blind, Spark in the crossfire

Emberek világa, éjszaka a belvárosban, az egyik épület tetején. Tara teljes harci díszben állt... elég sok időt töltött legutóbb a kibertérben, rengeteget tanulva a Lektek és az Ektrek viszonyáról, kultúrájáról. Ők is megosztották vele tudásukat, a világnézetüket... Már tudja magát hova tenni, ki is ő...

-Csendes éjszakának ígérkezik- szólalt meg mellette egy hang- csak az álmod forgalom zaja hallatszik. A lány a hang irányába fordult. Ags ült mellette, sárkány alakban. Ugyanúgy vizslatta a várost. Lady Spark sóhajtott:
-Rendhagyó nosztalgiázás, ugye? Pedig suli után gyakran jöttem ide... vagy hasonló helyekre. Néztem, mit ügyködnek a népek a városban, hogy akad-e bűnöző, akit elkaphatok. Aztán vállat vont:
-A nagy részük persze ilyen nyugodt, mint a mostani. Akkor csak elmeredtem a gondolataimban vagy a csillagokat néztem. Barátja elmosolyodott, és előrébb hajolt:
-Akarsz járni egy kört? Egy olyan járőröset, amit említettél. Tara elmosolyodott, és bólintott.

Felállt, majd mutatott az egyik irányba:
-Te arra mész- majd a vele ellenkezőbe- én meg arra. Ha végeztünk, találkozó ugyanitt. Ags bólintott, majd mindketten megindultak. A lány könnyed léptettek szedtek a métereket, és olyan sebesen, mint a villám. Kétség kívül érezte magát abban a pillanatban... és végiggondolta, hogy az utóbbi pár év mennyire a hasznát szolgálta.

Az egyik ugrásnál azonban settenkedő alakokat pillantott meg a mélyben. Megállt, és lenézett. Két ballonkabátos figura... és egy harmadikat követtek csendben, tisztes távolságban. Ez utóbbi nem is sejtette a jelenlétüket... ez viszont nem vezet semmi jóra. Rajtuk tartotta a szemét. A két figura egyre közelebb, és közelebb került a kiszemelthez, de rejtőzködtek, főleg sarkoknál és parkoló autóknál. Aztán mikor elég közel értek, Tara úgy látta, hogy célszerű lenne beavatkozni...

Ugrott, megragadva a célpontot, hátát tartva a másik kettőnek, félig feléjük fordulva:
-Elég a játékból, fiúk- csattant ki- halljam, mire készültök? A rejtélyes kabátosok kezében már ott volt a pisztoly... és meg is remegett. A kisebbik elhűlten kinyögte:
-Lady Spark? A lány tiszteletet parancsolóan folytatta:
-Halljam! Úgy felemelte a hangját, hogy a másik kettő vigyázzba vágta magát, majd nagyobbik nagy nehezen összeszedte a szavakat:
-Mi... megbízást kaptunk, hogy kivégezzük. Tara felvonta a szemöldökét. Érezte, hogy enyhe remegés fut végig a testén, de az éjszaka hűsének tudta be. Közben a kisebbik folytatta:
-Többszörös gyilkosság miatt. Az van ugyanis, hogy rengeteg zoolook haláláért felelős. Saját kezűleg végzett velük.

Lady Spark szemei elkerekedtek a döbbenettől. Visszafordult védence felé, és megragadta a gallérját:
-Ez igaz?- fakadt ki. Az alany elsápadt a lány dühödt tekintetétől, és kiverte a víz. Hebegve kezdett bele:
-I-i-igen... szá-szá-szám szerint ti-ti-ti-tízzel... Erre a kijelentésre Tara dühösen megrángatta őt. A fickó csak még jobban megrémült, és ez elég volt ahhoz, hogy le is bénítsa. Ezt követően Spark a másik kettő felé fordult, lábai és vállai remegtek, miközben megemelte hangját:
-Valóban büntetést érdemel ez a féreg! De nem a ti dolgotok az igazságtétel. Saját kezűleg viszem el a rendőrségre, ahol vallomást tesz. A két fickó tanácstalanul egymásra nézett. A parancs az parancs, de egy ilyen hőssel sem vitatkoztak szívesen. Mintha telepatikusan lekommunikálták volna egymás közt, hogy egy ilyen embernek mégiscsak adni kéne a szavára, végül eltették a pisztolyokat, és komótosan elindultak a másik irányba. Tara elmosolyodott. Teljes siker. A fickóra nézett komoran:
-Nos barátocskám, ami pedig téged illett...

Ekkor észlelte, hogy a remegésen már nem tud uralkodni... és a fájdalom legalább négy ponton szúr a hátába. Azonnal belé csapott a felismerés: eltalálták. Azonban a fickót továbbra is görcsösen fogta. Amaz pedig értetlenül nézett vissza rá:
-Mi az? Minden rendben? Lady Spark érezte, hogy agyára tompa köd száll. A cselekvésre szánt energia és idő kritikusan szűkös, meg kell fontolnia, hogy mit tesz. Végül ennyit mondott:
-Számolj a lelkiismereteddel...

A következő pillanatban teljes filmszakadás, és már terült is el a földön...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése